Hoe maak je je vakantiefoto’s op Instagram nog beter?

Gepubliceerd op 25/06/2018 in Traveling

Hoe maak je je vakantiefoto’s op Instagram nog beter?

Yesyesyes, ’t is zover: de zomervakantie! En natuurlijk is dat het moment om je volgelingen op Instagram te doen kwijlen van al die foto’s vanop je bestemming. Maar dan is het natuurlijk een kwestie van op te vallen, want de rest is uiteraard ook op verlof! Geen stress, want met deze drie tips worden je pics nog mooier, zonder veel hocuspocus.

1. Ga voor de verborgen filters

Je wist er misschien niks van, maar ze bestaan dus. Gewoon een kwestie van de extra filters op Instagram te ontgrendelen.

Hoe doe je het? Simpel eigenlijk. Ga door je filters tijdens het uploaden van een nieuwe Instagram-foto, zoals altijd. Scrol naar rechts, totdat je ‘Beheren’ ziet staan. Als je nu naar onderen scrolt, zie je een pak extra filters staan. Maar welke zijn nu de beste?

Mijn drie favoriete vakantiefilters, voor op Instagram: sowieso zijn filters met een warme touch altijd winners. En ze geven nog wat extra de indruk dat het supergoed weer is en je je tijdens je vakantie amuseert.

  • Rise: hiermee krijg je het gevoel van een lichte, zonnige plek. Een beetje zoals bij een zonsopgang. En het feit dat het midden van de foto zelfs nog wat lichter is, trekt nog wat extra de aandacht tussen de andere beelden op Instagram.
  • Valencia: de perfect match voor romantische foto’s. Het geheim is de kleurverzadiging, met daarin geel en rood.
  • Kelvin: de verborgen filter die een aanrader is als je het accent wil leggen op zon en warmte. Allemaal dankzij de stevige oranje tint.

2. Check de instellingen in Instagram zelf

Niks tussen al die filters dat echt je goesting is? Kan natuurlijk. Want hey, de populairste Instagrammers gebruiken ze ook niet altijd. Klik op ‘bewerken’ na het selecteren van de foto en speel zelf wat met zaken als helderheid, contrast, kleur, schaduw en scherpte. ‘t Is wat trial and error, maar je vindt er misschien een eigen typische stijl voor je Instagram-profiel mee!

3. Download de app VSCO

Er bestaan ook aparte apps waarmee je eerst de foto’s kan bewerken en een vakantie-touch geven, om ze daarna te sharen op Instagram. Zowat de beste app daarvoor is deze VSCO, die ook heel wat topbloggers op de smartphone hebben staan. Retoucheer in je eigen stijl of pak een andere filter dan die van Instagram zelf. De VSCO P6-filter is bijvoorbeeld mijn favorietje!

VSCO downloaden kan zowel voor Android, iOS als Windows.

Goesting gekregen in non-stop foto’s en storiekes sharen? Terecht! En met Epic beats heb je eindeloze mobiele data in de hele EU, voor Instagram en alle andere grote social media apps. Plus non-stop muziek streamen onderweg, met o.a. Spotify en Deezer.

Epic beats is er nu tijdelijk 6 maanden lang voor de prijs van Epic stories. Voor iedereen!

Bestel nu jouw Epic beats

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: