Je privérouter instellen

Heb je een eigen router waarmee je je internetdienst wilt beheren? Zo ja, volg dan deze stappen om je eigen router aan te sluiten.

Let op:  TV Box en Wi-Fi Booster werken niet achter je eigen router.

Proximus biedt geen ondersteuning op het aansluiten van je eigen router. We raden je deze stappen dan ook alleen aan als je al enige voorkennis hebt van het instellen van een netwerk.

 1. Sluit je privé-router via de LAN-uitgang (1 van de 4 poorten) van de b-box 3 / 3V+ aan op de WAN-ingang van de privé-router.
 2. Verander de LAN IP instellingen van je privé-router zodat het broadcast domein verschilt van de b-box 3 / 3V+ (192.168.1.1/24).
 3. Maak een WAN verbinding op je router via PPPoE sessie met behulp van gebruikersnaam en wachtwoord van je Internet lijn.
 1. Maak verbinding met MyProximusNieuw venster op het web.
 2. Ga naar je Internet product
 3. Scroll naar beneden naar Geavanceerde instellingen.
 4. Bij Netwerk activeer je Bridged LAN Host.
 5. Vul het MAC-adres van je router in.
 6. Sluit je privé router via de LAN1 uitgang (met het label Bridge) van de Internet Box aan op de WAN ingang van de privé router.
 7. Verander de LAN IP instellingen van je privé router zodat het broadcast domein anders is dan dat van de Internet Box (192.168.128.1/23).
 8. Maak een WAN verbinding op je eigen router via een IPoE sessie.
Aandachtspunten
 • Je hebt hierdoor 2 aparte netwerken. Toestellen die verbonden zijn met het ene netwerk, kunnen andere toestellen op het andere netwerk niet zien (bv. draadloze printers).
 • Wanneer beide wifi-netwerken (dat van de b-box en dat van je privérouter) ingeschakeld zijn, dan zal je toestel, afhankelijk van je locatie, zowel met de b-box als met je eigen privérouter kunnen verbinden.
 • TV Box en Wi-Fi Booster werken niet achter je eigen router.

Tip: Raadpleeg de handleiding van je privérouter voor geavanceerde instellingen. Kijk ook eens op het Proximus forum waar onze community je misschien verder kan helpen.