×

Beheerder of gebruiker in MyProximus?

De ‘beheerder’ ziet in MyProximus alle abonnementen (internet, gsm's, tv, vaste lijn, …) en bijbehorende facturen met hetzelfde klantnummer. De anderen (de ‘gebruikers’) zien er enkel hun eigen gsm.

Ga na welke je rol is en hoe je beheerder kunt worden. Hoe dit in zijn werk gaat, hangt af of je privé-klant of professionele klant (met btw-nummer) bent.

Ben je Pay&Go?

Dan ben je automatisch beheerder van je eigen gsm-nummer. Het is niet mogelijk dat een ander MyProximus-account je Pay&Go-nummer toevoegt of er beheerder van wordt.

.

Privé-klant

Per gezin kan slechts 1 persoon in MyProximus (de 'beheerder') alle abonnementen (internet, gsm's, tv, vaste lijn, …) en bijbehorende aanrekeningen met hetzelfde klantnummer beheren. De anderen (de 'gebruikers') zien er enkel hun eigen gsm. Hoe gaat dit concreet in zijn werk?

Voorbeeld: Gezin Peeters (klantnummer 123456789)

Filip Peeters
Beheerder
ziet en beheert alles

Voorbeeld van wat een beheerder ziet in MyProximus

Pascale Mertens
Gebruiker 1
ziet eigen gsm

Voorbeeld van wat een gebruiker ziet in MyProximus

Ariane Peeters
Gebruiker 2
ziet eigen gsm

Voorbeeld van wat een gebruiker ziet in MyProximus

• Als beheerder in MyProximus (via web en app) beheer je als enige voor je gezin:
    • Facturen of aanrekeningen, verbruik en opties van al je abonnementen met hetzelfde klantnummer
    • Toegang tot TV, Pickx, Cloud, My e-Press, enz.
    • Instellingen en betalende opties voor alle gsm's
  • Als gebruiker in MyProximus (via web en app) beheer je enkel:
    • Verbruik van je eigen gsm
    • Toegang tot Enjoy!
    • Instelling van gratis opties voor je eigen gsm

Ga na of je beheerder of gebruiker bent:

• In de MyProximus-app: tik linksboven op je foto of op je initialen. Je ziet onder je gebruikersnaam je rol.
    Zie je het logo? Meld je zelf eerst aan.

• Op de MyProximus-website: bekijk je rol.

Je bent gebruiker, maar je wilt beheerder worden? Dit kan in MyProximus, via de app en via het website.

1. Ga eerst na of je in aanmerking komt. Met je MyProximus-account van gebruiker kun je beheerder worden behalve:
      • als je een Pay&Go-herlaadkaart hebt,
      • als je werkgever je gsm-abonnement betaalt,
      • als je een gsm-nummer bij een andere provider hebt.
  2. Breng de bestaande beheerder (als die er is) op de hoogte dat je zijn/haar taak wilt overnemen.
  3. Via de app? Tik in de MyProximus-app linksboven tweemaal op je foto of op je initialen en vervolgens op Word beheerder.
    Via de website? Klik op onderstaande knop, meld je aan en klik vervolgens in de box Mijn factuur? op Word beheerder.

Login op MyProximus
  4. Geef je klantnummer op. Lukt dit niet, dan heb je producten onder twee verschillende klantnummers. Probeer het andere klantnummer.
  5. Je bent nu beheerder geworden. Als er een vorige beheerder was, ontvangt deze een e-mail over de wijziging en hij of zij ziet daarna nog enkel zijn/haar gsm-verbruik.

Professionele klant

Binnen MyProximus kunnen bepaalde personen (de 'beheerders') alle abonnementen (internet, gsm's, tv, vaste lijn, …) en bijbehorende facturen met hetzelfde klantnummer van je bedrijf of organisatie beheren. De anderen (de 'gebruikers') zien er enkel hun eigen gsm. Hoe gaat dit concreet in zijn werk?

Voorbeeld: Bedrijf Peeters bvba (klantnummer 123456789)

Filip Peeters
Beheerder
ziet en beheert alles

Voorbeeld van wat een beheerder ziet in MyProximus

Pascale Mertens
Gebruiker 1
ziet eigen gsm

Voorbeeld van wat een gebruiker ziet in MyProximus

Thomas Jansen
Gebruiker 2
ziet eigen gsm

Voorbeeld van wat een gebruiker ziet in MyProximus

• Als beheerder in MyProximus (via web en app) beheer je voor je bedrijf
    • Facturen, verbruik en opties van al je abonnementen met hetzelfde klantnummer
    • Instellingen en betalende opties voor alle gsm's
    • Toegang tot TV, Pickx, Cloud, enz.
  • Als gebruiker in MyProximus (via web en app) beheer je enkel:
    • Verbruik van je eigen gsm
    • Toegang tot Enjoy!
    • Instellingen en gratis opties voor je eigen gsm

Ga na of je beheerder of gebruiker bent:

• In de MyProximus-app: tik linksboven op je foto of op je initialen. Je ziet onder je gebruikersnaam je rol.
    Zie je het logo? Meld je zelf eerst aan.
  • Op de MyProximus website: bekijk je rol.

In je bedrijf zijn per klantnummer meerdere beheerders mogelijk. Je bent gebruiker, maar wilt beheerder worden? Dit kan in MyProximus, via de app en via het website.

1. Ga eerst na of je in aanmerking komt om beheerder te worden. Iedereen in je bedrijf (met of zonder gsm) kan beheerder worden, behalve:
    • als je een gsm met een Pay&Go-herlaadkaart hebt.
    • als je een gsm-nummer bij een andere provider hebt.
    • als je gsm-nummer behoort tot een ander klantaccount of andere factuur.
  2. Breng de bestaande beheerder (als die er is) op de hoogte dat je (ook) beheerder wilt worden.
  3. Via de app? Tik in de MyProximus-app linksboven tweemaal op je foto of op je initialen en vervolgens op Word beheerder.
    Via de website? Klik op onderstaande knop, meld je aan klik vervolgens in de box Mijn factuur? op Word beheerder.

Login op MyProximus
  4. Geef je klantnummer op. Lukt dit niet, dan heb je producten onder twee verschillende klantnummers. Probeer het andere klantnummer
  5. Je bent nu beheerder geworden. Een e-mail brengt de, indien bestaand, andere beheerder(s) hiervan op de hoogte. In MyProximus kun je zien wie er beheerder is.

Je bent ofwel beheerder ofwel gebruiker: bepaalde onderdelen van MyProximus delegeren is niet mogelijk, binnen noch buiten je bedrijf.

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

• Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00