×

Hoe surfen op een hotspot?

Wilt u surfen via Smart Wi-Fi in België? Kies het toestel dat u wilt verbinden en volg de stappen.

Belangrijk:

• U kunt Smart Wi-Fi activeren als deze optie inbegrepen is in uw abonnement, of in sommige gevallen, tegen betaling. Het is niet mogelijk om Smart Wi-Fi te activeren als u een Pay&Go-kaart hebt.
  • Smart Wi-Fi kan geïnstalleerd worden op een gsm of tablet met of zonder Proximus-simkaart, maar niet op een simkaart van een andere operator.
  • U kunt Smart Wi-Fi niet in het buitenland gebruiken.
  • Hebt u uw Proximus-simkaart van uw werkgever ontvangen? Uw werkgever moet Smart Wi-Fi eerst activeren vooraleer u de stappen hieronder kunt volgen.

iOS

iOS

Volg de stappen hieronder om uw iPhone of iPad via Smart Wi-Fi te verbinden

1. Open de MyProximus applicatie. Als u de MyProximus-app nog niet hebt, dan moet u deze eerst downloaden en uw producten linken aan uw MyProximus-account.
  2. Selecteer de tab Producten.
  3. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt).
  4. Tik op Stel uw toestel in.
  5. Kies een product, indien gevraagd.
  6. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt).
  7. Tik op de Download en installeer knop. Een pop-up zal verschijnen die toegang vraagt tot het menu Instellingen om een configuratieprofiel te installeren, tik op Sta toe.
  8. Tik op Installeer rechts bovenaan en geef de toegangscode van uw telefoon in. Tik opnieuw op de knop Installeer en op Gereed wanneer de installatie beëindigd is.
  9. Tik op Terug naar MyProximus. Een pop-up verschijnt om MyProximus te openen, tik op Open. Smart Wi-Fi is nu geïnstalleerd op uw toestel.
  10. Gebruikt u iOS 12.2 of hoger? Ga naar het Instellingen-menu van uw iPhone of iPad. Bovenaan, tik op Profiel gedownload.Tik op Installeer en geef de toegangscode van uw iPhone of iPad in om het Proximus Smart Wi-Fi profiel te installeren. Meer info over de softwareversie van uw iPhone of iPad en het installeren van configuratieprofielen op apple.com.

Uw toestel zal automatisch verbinding maken met Smart Wi-Fi.

Als u iOS 12.2 of hoger gebruikt, volg stap 10 van de instructies hierboven na het bekijken van de video.

Smart Wi-Fi instellen op uw iOS toestel Stel uw iOS toestel in om binnen België Gratis te surfen via Smart Wi-Fi.

Android

Android

Volg de stappen hieronder om uw Android toestel te verbinden via Smart Wi-Fi.

1. Open de MyProximus applicatie. Als u de MyProximus-app nog niet hebt, dan moet u deze eerst installeren en uw producten linken aan uw MyProximus-account.
  2. Selecteer de tab Producten.
  3. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt).
  4. Tik op Stel uw toestel in.
  5. Kies een product, indien gevraagd.
  6. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt). U krijgt nu een melding dat de configuratie gelukt is.

Uw toestel zal nu automatisch verbinden via Smart Wi-Fi.

Smart Wi-Fi instellen op uw Android toestel Stel uw Android toestel in om binnen België Gratis te surfen via Smart Wi-Fi.

Windows Phone

Windows Phone

Volg de stappen hieronder om uw Windows Phone te verbinden via Smart Wi-Fi.

1. Log in op de MyProximus website. Als u nog geen MyProximus-account hebt, dan moet u die eerst aanmaken en uw producten linken aan uw MyProximus-account. Als u al een Wi-Fi Hotspots login en wachtwoord hebt, ga meteen naar stap 5.
    Maak een Smart Wi-Fi-account aan
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximuswifi.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind met een Proximus Smart Wi-Fi netwerk.
  6. Geef uw login en wachtwoord in. Indien u dit wenst, kunt u het wachtwoord bewaren of automatisch verbinding maken door deze optie aan te vinken. U moet deze gegevens de volgende keer dan niet meer invoeren.

Na het inloggen bent u verbonden via Smart Wi-Fi. Was Smart Wi-Fi al ingesteld op een ander (mobiel) toestel? Als u een nieuwe Smart Wi-Fi login en wachtwoord hebt aangemaakt, dan moet u uw andere toestellen opnieuw instellen!

PC of Mac

PC of Mac

Volg de stappen hieronder om uw PC of Mac te verbinden via Smart Wi-Fi.

1. Log in op de MyProximus website. Als u nog geen MyProximus-account hebt, dan moet u die eerst aanmaken en uw producten linken aan uw MyProximus-account. Als u al een login en wachtwoord hebt, ga meteen naar stap 5.
    Maak een Smart Wi-Fi-account aan
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximuswifi.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind met een Proximus Smart Wi-Fi netwerk.
  6. Geef uw login en wachtwoord in. Indien u dit wenst, kunt u het wachtwoord bewaren of automatisch verbinding maken door deze optie aan te vinken. U moet deze gegevens de volgende keer dan niet meer invoeren.

Na het inloggen bent u verbonden via Smart Wi-Fi. Was Smart Wi-Fi al ingesteld op een ander (mobiel) toestel? Als u een nieuwe Smart Wi-Fi login en wachtwoord hebt aangemaakt, dan moet u uw andere toestellen opnieuw instellen!

Smart Wi-Fi instellen op PC of Mac Stel uw PC of Mac in om binnen België Gratis te surfen via Smart Wi-Fi.