×

Ondertitels op uw tv-scherm aanzetten

Verstaat u niet alles van een programma of bent u slechthorend?

Ondertitels via het tv-menu zijn beschikbaar voor bepaalde programma’s op de volgende zenders: La Une, La Une HD, La Deux, La Deux HD, La Trois, La Trois HD, France 5, Arte, Mangas, Disney Channel, BBC One, BBC Two, Eén, vtm, Canvas, NPO 1, NPO 2, NPO 3, ZDF, ARD, TF1, TF1 HD , France 2, France 2 HD, France 3, France 4, 13ème Rue, TV Breizh, Canal J, SyFy, Voyage, TCM cinéma, Rai 2.

Nieuwe TV menu

Nieuwe TV menu

Er zijn twee manieren om die op uw scherm te tonen.

De ondertiteling voor alle zenders tegelijk activeren
Telkens er ondertiteling beschikbaar is, kan ze automatisch worden geactiveerd in een of meer talen naar keuze.
  1. Druk op de de Menu-toets van uw afstandsbediening en selecteer instellingen > mijn voorkeur > gesproken taal en ondertitels.
  2. Kies ondertitels taal. Selecteer eventueel 2de ondertitels taal om de ondertiteling in een tweede taal te activeren, indien ze niet in de 1e taal van uw keuze beschikbaar zou zijn. Om de ondertiteling uit te schakelen, selecteert u gedeactiveerd.
  3. Selecteer bevestigen, druk op de ok-toets, vervolgens op de TV-toets, en wijzig ten slotte de zender. De ondertiteling is geactiveerd of gedeactiveerd volgens uw keuze.

U krijgt de ondertiteling zowel voor rechtstreekse uitzendingen als voor opnames en programma’s in TV Replay.

Mogelijke problemen met de ondertiteling
  • Hebt u gekozen voor Franse ondertiteling? Het zou kunnen dat er gekleurde menu’s onderaan uw scherm verschijnen. Om dat te vermijden, moet u de Franse ondertiteling uitschakelen op La Une. Raadpleeg hiervoor onze onderstaande rubriek: Ondertiteling activeren voor een welbepaalde zender.
  • Kijkt u naar NPO1, NPO2 of NPO3? De ondertiteling verschijnt niet indien NL werd geselecteerd in instellingen . U moet ze op elk van die zenders activeren en ze opnieuw activeren telkens u naar een van die zenders kijkt. Raadpleeg hiervoor onze onderstaande rubriek: Ondertiteling activeren voor een welbepaalde zender.

De ondertiteling voor een welbepaalde zender activeren
Indien u de ondertiteling activeert op een welbepaalde zender zal deze keuze voorrang krijgen op de keuze die u hebt gemaakt in de rubriek Instellingen (zie hierboven).
  1. Wanneer u uw uitzending bekijkt, druk op de ok-toets . Daal af in de lijst tot aan ondertitels of gesproken taal en ondertitels en druk op de ok-toets. Indien geen enkele van die opties beschikbaar is, is er geen ondertiteling mogelijk voor deze uitzending.
  2. Selecteer de taal van uw keuze om ze uitsluitend op uw zender te activeren en druk op de OK-toets. Selecteer vervolgens bevestigen. Druk op de ok-toets en daarna op TV.

Om de ondertiteling enkel op deze zender uit te schakelen, selecteer gedeactiveerd , daarna bevestigen en druk op de ok-toets.

TV menu

TV Menu

Er zijn twee manieren om die op uw scherm te tonen.

De ondertiteling voor alle zenders tegelijk activeren
Telkens er ondertiteling beschikbaar is, kan ze automatisch worden geactiveerd in een of meer talen naar keuze.
  1. Druk op de de menu-toets van uw afstandsbediening en selecteer mijn account> instellingen > audio en ondertitels.
  2. Kies ondertitels taal. Selecteer eventueel 2de ondertitels taal om de ondertiteling in een tweede taal te activeren, indien ze niet in de 1e taal van uw keuze beschikbaar zou zijn. Om de ondertiteling uit te schakelen, selecteert u gedeactiveerd.
  3. Selecteer bevestigen, druk op de ok-toets, vervolgens op de TV-toets, en wijzig ten slotte de zender. De ondertiteling is geactiveerd of gedeactiveerd volgens uw keuze.

U krijgt de ondertiteling zowel voor rechtstreekse uitzendingen als voor opnames en programma’s in TV Replay.

Mogelijke problemen met de ondertiteling
  • Hebt u gekozen voor Franse ondertiteling? Het zou kunnen dat er gekleurde menu’s onderaan uw scherm verschijnen. Om dat te vermijden, moet u de Franse ondertiteling uitschakelen op La Une. Raadpleeg hiervoor onze onderstaande rubriek: Ondertiteling activeren voor een welbepaalde zender.
  • Kijkt u naar NPO1, NPO2 of NPO3? De ondertiteling verschijnt niet indien NL werd geselecteerd in instellingen. U moet ze op elk van die zenders activeren en ze opnieuw activeren telkens u naar een van die zenders kijkt. Raadpleeg hiervoor onze onderstaande rubriek: Ondertiteling activeren voor een welbepaalde zender.

De ondertiteling voor een welbepaalde zender activeren
Indien u de ondertiteling activeert op een welbepaalde zender zal deze keuze voorrang krijgen op de keuze die u hebt gemaakt in de rubriek Instellingen (zie hierboven).
  1. Wanneer u uw uitzending bekijkt, druk op de OK-toets . Daal af in de lijst tot aan ondertitels of gesproken taal en ondertitels en druk op de OK-toets. Indien geen enkele van die opties beschikbaar is, is er geen ondertiteling mogelijk voor deze uitzending.
  2. Selecteer de taal van uw keuze om ze uitsluitend op uw zender te activeren en druk op de OK-toets. Selecteer vervolgens bevestigen. Druk op de OK-toets en daarna op TV.

Om de ondertiteling enkel op deze zender uit te schakelen, selecteer gedeactiveerd , daarna bevestigen en druk op de OK-toets.