Instellingen om te surfen via 5G, 4G of 3G

Wil je met je gsm of tablet surfen via mobiele data (3G, 4G of 5G)?  Als je een abonnement hebt dat mobiel surfen toelaat, dan kun je overal surfen waar je met jouw gsm kunt bellen als je voldoet aan volgende voorwaarden:

  • Je hebt 3G-, 4G- of 5G-bereik in je buurt: bekijk onze netwerkkaarten met het 3G- en 4G-bereikNieuw venster of 5G-bereikNieuw venster in jouw regio.
  • Je toestel 3G, 4G of 5G ondersteunt: bij de meeste recente toestellen is dit het geval, je kunt het nakijken in de handleiding van je toestel. Het kan zijn dat je van het ene naar het andere netwerk overschakelt omdat je toestel steeds het beste beschikbare netwerk zal kiezen. In geval van 5G, kun je de lijst van compatibele toestellenNieuw venster nakijken .

Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden? We tonen je stap voor stap hoe je toestel te verbinden met mobiel internet en je dataverbruik aan of uit te zetten:

Stel je gsm of tablet in Nieuw venster

Toestellen aangekocht in onze verkooppunten of via onze Proximus shop zijn op voorhand ingesteld voor het Proximus-netwerk. Indien je een ander toestel gebruikt, moet je eerst ons toegangspunt (APN) instellen: internet.proximus.be.

Staat je Android toestel er niet tussen? Kies dan het toestel dat het meest op je toestel lijkt of volg de standaardinstructies:

  • Tik op Instellingen > Mobiele netwerken > Namen toegangspunten > Kies de Meer,°°° of optie knop en tik op Standaardinstellingen herstellen. Tik op het toegangspunt en controleer of je bij APN internet.proximus.be ziet staan. Als dit niet zo is, vul het in en bewaar je wijzigingen.
  • Tik op Instellingen > Meer of Meer Netwerken > Mobiele netwerken > Namen toegangspunten > Kies de Meer,°°° of optie knop en tik op Standaardinstellingen herstellen. Tik op het toegangspunt en controleer of je bij het Toeganspunt (APN) internet.proximus.be ziet staan. Als dit niet zo is, vul het in en bewaar je wijzigingen.

Hulp nodig?