×

Gaat u met uw gsm naar het buitenland?

Volg onze tips om problemen en extra kosten te vermijden wanneer u uw gsm meeneemt naar het buitenland.

Voor u vertrekt...

Raadpleeg de tarieven in uw land van bestemming.

In de EU kunt u bellen, sms'en, uw data en uw favoriete app gebruiken net als in België. Er zijn echter uitzonderingen zoals Zwitserland, Vaticaanstad, Monaco, Andorra en San Marino.

Buiten de EU betaalt u altijd voor oproepen, sms'en en data. Dan is een Travel Passport of Travel Surf goedkoper.

Raadpleeg uw tarieven

Hebt u meer informatie nodig? Lees meer over bellen, sms'en en surfen in het buitenland of hoe u wifi en 4G optimaal kunt gebruiken om goedkoper te surfen.

Controleer uw instellingen en blokkeringen.

Controleer de instellingen om te bellen, sms'en, surfen, e-mailen of om uw voicemail te beluisteren in het buitenland.

Hebt u oproepen, sms'en of surfen in het buitenland geblokkeerd om extra kosten te vermijden? Om te kunnen bellen, sms'en of surfen in het buitenland moet u deze blokkeringen uitschakelen.

Tijdens uw reis...

Zet uw toestel in vliegtuigmodus tijdens vlieg- of bootreizen.

Zo voorkomt u dat uw gsm verbinding maakt met dure satellietnetwerken wanneer er geen andere verbindingen beschikbaar zijn. Raadpleeg uw reisoperator voor wifi-oplossingen aan boord.

Zorg ervoor dat vliegtuigmodus ( Icoon voor vliegtuigmodus) is ingeschakeld door naar boven of beneden te swipen op het hoofdscherm van uw toestel.

U wilt niet surfen buiten de EU? Zet uw dataverbruik uit op uw gsm of stel een blokkering voor surfen in.

Hebt u problemen in het buitenland?

Veel problemen kunnen opgelost worden door uw toestel gedurende 30 seconden uit te zetten en het vervolgens weer aan te zetten. Kijk wat u nog meer kunt doen als er geen netwerk in het buitenland is.

Bestel een optie.

Hebt u het maandelijkse datavolume dat is inbegrepen in uw abonnement overschreden? Als u in de EU reist, is het altijd goedkoper om een extra datapakket aan te kopen.