×

Internetpoorten openen op uw modem

Sommige software en randapparatuur vragen soms een poort te openen of te forwarden (NAT): video games consoles (Nintendo Playstation, Microsoft Xbox, enz.), domotica, enz.

De volgende tips zijn algemene tips. De fabrikant van de software of randapparatuur die de openstelling van de poorten vraagt moet u de nummers van die poorten meedelen die hij wenst geopend te zien.

Let wel: een poort openzetten maakt uw netwerk kwetsbaar voor extern verkeer. Proximus is niet verantwoordelijk voor de mogelijke gevolgen van het openen of forwarden van een poort.

Onze technische dienst levert in dit verband ook geen ondersteuning.

Problemen met uw gameconsole

Raadpleeg hiervoor de tips voor de internetaansluiting van uw gameconsole.

B-box 3

B-box 3
  1. Verbindt u thuis met de modem via het adres 192.168.1.1
  2. Log in op de modem met het User password (te vinden onder of op de achterkant van de modem). Aarzel niet het etiket te fotograferen met uw gsm om de nuttige informatie bij de hand te houden.User password on the b-box 3 back
  3. Klik op de optie Toegangscontrole.
  4. Selecteer de tab Portmapping.
  5. Klik op de knop Voeg nieuwe poortmap toe.
  6. Vul het poort mapping formulier in:
    • Actief : Selecteer het vakje
    • Dienst : Kies ‘geen’
    • Protocol : Selecteer het protocol in functie wat de software-editor vraagt.
    • Externe/interne poort : Hangt af van de software wat er wordt gevraagd. Als u meerdere poorten hebt, voert u dezelfde gegevens in voor elke poort.
    • Interne poort : Voer het vaste IP-adres in van het apparaat (zoals een spelconsole) dat moet worden doorgestuurd. Het IP-adres vindt u in de apparaat instellingen.
    • Externe poort : Leeg laten, tenzij de software-uitgever het anders aangeeft.
    • Beschrijving : Geef de poortnaam voor het doorsturen in.
  7. Selecteer het gevraagde protocol (bv. TCP) en voer het gewenste poortnummer in.
  8. Voer het IP-adres in van de randapparatuur waarvoor een poort forwarding moet worden uitgevoerd.
  9. Klik op OK om de instellingen op te slaan.

B-box 2

B-box 2
  1. Connecteer u met de modem via het adres 192.168.1.1
  2. Log in op de modem met het serienummer (te vinden op de achterkant van de modem).
  3. Klik op de optie Advanced Settings.
  4. Selecteer de optie LAN servers.
  5. Klik op New Entry.
  6. Selecteer de configuratieopties:
    • Server name: naam voor de forwarding van de poort
    • Access activated: Yes
    • Public Start Port: gewenste poort invullen
    • Public End Port: gewenste poort invullen
    • Protocol: TCP
    • LAN start port: gewenste poort invullen
    • Local IP Address: voer het IP-adres in van het apparaat dat de port forwarding vraagt
  7. Klik op Apply om de instellingen op te slaan.