×

Hoe surfen op een hotspot?

Wil je surfen via Public Wi-Fi in België? Kies het toestel dat je wilt verbinden en volg de stappen.

Belangrijk:

• Je kunt Public Wi-Fi activeren als deze optie inbegrepen is in je abonnement, of in sommige gevallen, tegen betaling. Het is niet mogelijk om Public Wi-Fi te activeren als je een Pay&Go-kaart hebt.
  • Public Wi-Fi kan geïnstalleerd worden op een gsm of tablet met of zonder Proximus-simkaart, maar niet op een simkaart van een andere operator.
  • Je kunt Public Wi-Fi niet in het buitenland gebruiken.
  • Heb je je Proximus-simkaart van je werkgever ontvangen? Je werkgever moet Public Wi-Fi eerst activeren vooraleer je de stappen hieronder kunt volgen.

iOS

Volg de stappen hieronder om je iPhone of iPad via Public Wi-Fi te verbinden

1. Open de MyProximus-app.
  2. Tik op Producten en kies je gsm of internetverbinding.
  3. Scrol naar beneden en tik op Proximus Public Wi-Fi.
  4. Tik op Configureer je toestel.
  5. Kies een product, indien gevraagd.
  6. Tik op de Download en installeer knop. Een pop-up zal verschijnen die toegang vraagt tot het instellingenmenu om een configuratieprofiel te installeren, tik op Sta toe.
  7. Tik op Installeer rechts bovenaan en geef de toegangscode van je telefoon in. Tik opnieuw op de knop Installeer en op Gereed wanneer de installatie beëindigd is.
  8. Tik op Terug naar MyProximus. Een pop-up verschijnt om MyProximus te openen, tik op Open. Public Wi-Fi is nu geïnstalleerd op je toestel.
  9. Gebruik je iOS 12.2 of hoger? Ga naar het Instellingen-menu van je iPhone of iPad. Bovenaan, tik op Profiel gedownload.Tik op Installeer en geef de toegangscode van je iPhone of iPad in om het Proximus Public Wi-Fi profiel te installeren. Meer info over de softwareversie van je iPhone of iPad en het installeren van configuratieprofielen op apple.com.

Je toestel zal automatisch verbinding maken met Public Wi-Fi.

Android

Volg de stappen hieronder om je Android toestel te verbinden via Public Wi-Fi.

1. Open de MyProximus-app.
  2. Tik op Producten en kies je gsm of internetverbinding.
  3. Scrol naar beneden en tik op Proximus Public Wi-Fi.
  4. Tik op Configureer je toestel.
  5. Kies een product, indien gevraagd.
  6. Je krijgt nu een melding dat de configuratie gelukt is.

Je toestel zal nu automatisch verbinden via Public Wi-Fi.

PC of Mac

Volg de stappen hieronder om je PC of Mac te verbinden via Public Wi-Fi.

1. Log in op de MyProximus website. Als je nog geen MyProximus-account hebt, dan moet je die eerst aanmaken en je producten linken aan je MyProximus-account. Als je al een login en wachtwoord hebt, ga meteen naar stap 5.
    Maak een Public Wi-Fi-account aan
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor je account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: je login eindigt op @proximuswifi.be. Voor het deel vóór het @-teken kies je een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind met een Proximus Public Wi-Fi netwerk.
  6. Geef je login en wachtwoord in. Indien je dit wenst, kun je het wachtwoord bewaren of automatisch verbinding maken door deze optie aan te vinken. Je moet deze gegevens de volgende keer dan niet meer invoeren.

Na het inloggen ben je verbonden via Public Wi-Fi. Was Public Wi-Fi al ingesteld op een ander (mobiel) toestel? Als je een nieuwe Public Wi-Fi login en wachtwoord hebt aangemaakt, dan moet je je andere toestellen opnieuw instellen!