×

Hoe surfen op een hotspot?

Hebt u uw simkaart van uw werkgever ontvangen? Uw werkgever moet Smart Wi-Fi geactiveerd hebben om het te kunnen gebruiken.

Stopzetting van Wi-Fi hotspots in het buitenland vanaf 01/01/2019

Door een dalend gebruik van de Wi-Fi hotspots in het buitenland, hebben we besloten om de samenwerking met onze internationale partner FON stop te zetten. We merken dat er in het buitenland vooral gebruik gemaakt wordt van mobiele data of wifi in hotels.

Vanaf 01/01/2019 kunt u niet langer gratis wereldwijd surfen op de FON-hotspots. In België blijft u wel gratis surfen op Wi-Fi hotspots als u Smart Wi-Fi activeert. Binnen de EU betaalt u sowieso geen roamingkosten en surft u op 3G/4G net als in België! Niet tevreden? Opzeggen kan kosteloos.

Wilt u surfen via Smart Wi-Fi in België? Kies het toestel dat u wilt verbinden en volg de stappen.

iOS

iOS

Volg de stappen hieronder om uw iPhone of iPad via Smart Wi-Fi te verbinden. Smart Wi-Fi is enkel beschikbaar indien u ook vast internet hebt bij Proximus of wanneer u de betalende Smart Wi-Fi optie hebt geactiveerd.

1. Open de MyProximus applicatie. Als u de MyProximus-app nog niet hebt, dan moet u deze eerst downloaden en uw producten linken aan uw MyProximus-account.
  2. Selecteer de tab Producten.
  3. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt).
  4. Tik op Stel uw toestel in.
  5. Kies een product, indien gevraagd.
  6. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt).
  7. Tik op de Download en installeer knop. Een pop-up zal verschijnen die toegang vraagt tot het menu Instellingen om een configuratieprofiel te installeren, tik op Sta toe.
  8. Tik op Installeer rechts bovenaan en geef de toegangscode van uw telefoon in. Tik opnieuw op de knop Installeer en op Gereed wanneer de installatie beëindigd is.
  9. Tik op Terug naar MyProximus. Een pop-up verschijnt om MyProximus te openen, tik op Open. Smart Wi-Fi is nu geïnstalleerd op uw toestel.

Uw toestel zal automatisch verbinding maken met Smart Wi-Fi.

Smart Wi-Fi instellen op uw iOS toestel Stel uw iOS toestel in om binnen België Gratis te surfen via Smart Wi-Fi.

Android

Android

Volg de stappen hieronder om uw Android toestel te verbinden via Smart Wi-Fi. Smart Wi-Fi is enkel beschikbaar indien u ook vast internet hebt bij Proximus of als u de betalende Smart Wi-Fi optie geactiveerd hebt.

1. Open de MyProximus applicatie. Als u de MyProximus-app nog niet hebt, dan moet u deze eerst installeren en uw producten linken aan uw MyProximus-account.
  2. Selecteer de tab Producten.
  3. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt).
  4. Tik op Stel uw toestel in.
  5. Kies een product, indien gevraagd.
  6. Tik op Smart Wi-Fi (enkel zichtbaar indien u hier recht op hebt). U krijgt nu een melding dat de configuratie gelukt is.

Uw toestel zal nu automatisch verbinden via Smart Wi-Fi.

Smart Wi-Fi instellen op uw Android toestel Stel uw Android toestel in om binnen België Gratis te surfen via Smart Wi-Fi.

Windows Phone

Windows Phone

Volg de stappen hieronder om uw Windows Phone te verbinden via Smart Wi-Fi. Smart Wi-Fi is enkel beschikbaar indien u ook vast internet hebt bij Proximus of wanneer u de betalende Smart Wi-Fi optie geactiveerd hebt.

1. Log in op de MyProximus website. Als u nog geen MyProximus-account hebt, dan moet u die eerst aanmaken en uw producten linken aan uw MyProximus-account. Als u al een Wi-Fi Hotspots login en wachtwoord hebt, ga meteen naar stap 5.
    Maak een Smart Wi-Fi-account aan
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximuswifi.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind met een Proximus Smart Wi-Fi netwerk.
  6. Geef uw login en wachtwoord in. Indien u dit wenst, kunt u het wachtwoord bewaren of automatisch verbinding maken door deze optie aan te vinken. U moet deze gegevens de volgende keer dan niet meer invoeren.

Na het inloggen bent u verbonden via Smart Wi-Fi. Was Smart Wi-Fi al ingesteld op een ander (mobiel) toestel? Als u een nieuwe Smart Wi-Fi login en wachtwoord hebt aangemaakt, dan moet u uw andere toestellen opnieuw instellen!

PC of Mac

PC of Mac

Volg de stappen hieronder om uw PC of Mac te verbinden via Smart Wi-Fi. Smart Wi-Fi is enkel beschikbaar indien u ook vast internet hebt bij Proximus of wanneer u de betalende Smart Wi-Fi optie geactiveerd hebt.

1. Log in op de MyProximus website. Als u nog geen MyProximus-account hebt, dan moet u die eerst aanmaken en uw producten linken aan uw MyProximus-account. Als u al een login en wachtwoord hebt, ga meteen naar stap 5.
    Maak een Smart Wi-Fi-account aan
  2. Selecteer een abonnement, indien gevraagd.
  3. Klik op de knop Een account aanmaken.
  4. Kies een login en wachtwoord voor uw account en klik vervolgens op de knop Bevestigen.
    • Login: uw login eindigt op @proximuswifi.be. Voor het deel vóór het @-teken kiest u een reeks van 1 tot 30 karakters.
    • Wachtwoord: kies een wachtwoord van exact 8 karakters dat minstens 1 letter en 1 cijfer bevat.
  5. Verbind met een Proximus Smart Wi-Fi netwerk.
  6. Geef uw login en wachtwoord in. Indien u dit wenst, kunt u het wachtwoord bewaren of automatisch verbinding maken door deze optie aan te vinken. U moet deze gegevens de volgende keer dan niet meer invoeren.

Na het inloggen bent u verbonden via Smart Wi-Fi. Was Smart Wi-Fi al ingesteld op een ander (mobiel) toestel? Als u een nieuwe Smart Wi-Fi login en wachtwoord hebt aangemaakt, dan moet u uw andere toestellen opnieuw instellen!

Smart Wi-Fi instellen op PC of Mac Stel uw PC of Mac in om binnen België Gratis te surfen via Smart Wi-Fi.