Minder wifi- of gsm-straling

Ben je bezorgd over de impact van wifi- of gsm-straling? Maak je geen zorgen: Proximus beantwoordt aan de Belgische regelgeving over blootstelling aan straling, inclusief 5G. Onze regelgeving behoort tot de strengste ter wereld! Wil je de blootstelling nog meer beperken, geven we je de volgende tips mee:

Houd de juiste afstand

Hoe verder van de bron, hoe minder straling.
  • Kweek de juiste gsm-reflex aan: wanneer je belt, gebruik de luidspreker of gebruik oortjes in plaats van je toestel tegen je oor te houden. Stop je smartphone in een aparte tas in plaats van in je broekzak. Eenvoudig, niet?
  • Denk na waar je je b-box, Wi-Fi Booster, Wi-Fi Extender en draadloze telefoon plaatst: op een centrale plaats in huis en op meer dan een meter afstand van waar je lange tijd vertoeft: bed, bureau, fauteuil, ...

Een goed bereik = minder straling!

• Bij een goede ontvangst van wifi of mobiele data, heeft je toestel minder straling nodig om zich te verbinden met het netwerk. Anders gezegd: hoe meer verbindingsbalkjes op je toestel, hoe kleiner de blootstelling. Zo zit dat!
  • Indien nodig, helpt de Wi-Fi Booster je aan een goed gsm- en wifibereik. En dankzij bellen via wifiNieuw venster beschik je over een mobiel signaal, ook als je binnenshuis weinig ontvangst hebt.

Smartphone: maak de juiste keuze en gebruik hem goed!

• Geef de voorkeur aan toestellen die te koop zijn op proximus.be. Ze hebben een goede SAR-waarde. Daar zorgen we voor!
  • Als je op reis gaat (trein, auto), probeert je smartphone onderweg verbinding te maken met antennes. Op zich is dit geen probleem. Als je echter op voorhand zoveel mogelijk inhoud (films, muziek) downloadt in plaats van te streamen, moet je toestel hiervoor minder inspanningen doen. Handig en bovendien goed voor je portemonnee!
  • Je smartphone houdt ook van rust: wanneer je hem niet nodig hebt, kun je hem uitschakelen of in vliegtuigmodus zetten. Doe dit zeker 's nachts als je hem op je nachtkastje legt. Wist je trouwens dat het goed is een smartphone regelmatig te herstarten?

Wil je meer informatie?