Nationaal

League of Legends

Belgian League – Country Finals | 8 & 9 oktober

Het seizoen 2021 van de Belgian League loopt ten einde. Twee maanden na hun overwinning in de play-offs van de Summer Split, moet Sector One hun titel verdedigen tegen KRC Genk of tegen KVM Esports, de twee teams die zich konden plaatsen voor de halve finale. Een evenement dat live wordt uitgezonden vanuit Made in Asia en uiteraard kan je het spannende slot volgen op Pickx Esports en de social media.

Counter-Strike

ESL Benelux Proximus Championship | elke maandag om 18u – Grote finale op 30 oktober

De grootste ESL-competitie van de Benelux is terug! Dit jaar strijden acht ploegen vijf weken lang tegen elkaar in het reguliere seizoen. Alle ploegen hebben maar één doel voor ogen: de kwalificatie voor de play-offs op het einde van het seizoen, waar slechts de helft van de teams aan kan meedoen. Wie van de acht gaat binnenkort met de mooie prijzenpot van 10 000 euro aan de haal? Het antwoord kom je hier bij Pickx Esports te weten, elke maandag om 18 uur!

Kayzr League | Elke woensdag – Finales op 19, 20 en 23 oktober

Het reguliere seizoen van de Kayzr League gaat verder. Met nog twee speeldagen te gaan, kennen we bijna de vier ploegen die zich zullen plaatsen voor de finales. Momenteel pronken REZIST en LowLandLions bovenaan het klassement met evenveel overwinningen als gespeelde wedstrijden. De kwalificatie is zo goed als zeker, maar ze zullen hun niveau moeten aanhouden om hun inspanningen dit seizoen ook om te zetten in een beloning.

Brawl Stars

ESL Benelux Proximus Championship | Elke maandag om 18u – Grote finale op 30 oktober

Het zijn drukke tijden voor ESL. Opnieuw zet de organisator van toernooien mobile games in de kijker en voegt het Brawl Stars toe aan de competitie. Ook hier nemen acht ploegen, wel met drie spelers deze keer, het tegen elkaar op om de trofee en de prijzenpot van 3000 euro binnen te halen.

FIFA

Brussels Station Esports Arena | Van 1 oktober tot 30 december

Voor het tweede jaar op rij voorziet EGO een plekje dat volledig in het teken staat van videogames. Na het station van Brussel-Zuid vorig jaar, moet je nu in Brussel-Centraal zijn. Wat is er allemaal te doen? Je kan er elke zaterdag deelnemen aan FIFA-toernooien of tijdens de week kan je online meedoen. Let wel op: bezoekers moeten zich vooraf registeren via de website van het evenement om in regel te zijn met de Covid-voorschriften.

Rainbow Six Siege

Benelux Cup | Open Qualifier op 5 en 6 oktober – Qualifiers Play-Offs op 20 en 21 oktober

Ook de Benelux Cup is er weer helemaal klaar voor! Na een geslaagde eerste editie in 2020, slaan META en Ubisoft opnieuw de handen in elkaar om de Benelux League te voorzien van een kleinere zus. Vergeet je dus zeker niet in te schrijven met je team voor de laatste fase van de Open Qualifier. Wie weet levert je dat wel een plekje op voor de competitie.

Internationaal

League of Legends

Worlds Championship 2021 | 5 oktober tot 6 november 2021

Het moment waar elke fan van League of Legends al een heel jaar lang op zit te wachten, is er eindelijk! Na een spannend seizoen, trekken de beste ploegen ter wereld naar Reykjavik, Ijsland, om onderling uit te maken wie de Summoner’s Cup in de lucht mag steken. Is het eindelijk de beurt aan Europa, na een lange dominantie van Zuid-Koreaanse en Chinese teams? Vanaf 5 oktober komen we het samen te weten!

Counter-Strike

Intel Extreme Masters XVI : Fall – Europe | van 29 september tot 10 oktober

Als laatste RMR-evenement van het jaar belooft de IEM Masters: Fall bijzonder spannend te worden. Wat staat er nog op het spel? De laatste punten voor de Major PGL in Stockholm een weekje later. De ploegen willen koste wat het kost het beste van zichzelf geven om zich te kwalificeren voor de eerste Major in maar liefst twee jaar. Mis niets van het spektakel en hou Pickx Esports en de social media goed in het oog of volg de grote finale live.

PGL Major Stockholm | van 26 oktober tot 7 november 2021

Na twee jaar afwezigheid zijn de Majors van Counter-Strike daar opnieuw, tot groot jolijt van de fans. Jammer genoeg, we weten ondertussen wel waarom, zullen er geen fans aanwezig zijn om hun helden aan te moedigen. Toch zijn we ontzettend gelukkig dat het evenement überhaupt doorgaat. Zeker gezien de vele obstakels die de organisatoren moesten overwinnen. Naast de prestigieuze titel, wint de winnaar van de Major ook nog eens €2 000 000!

BLAST Premier: Fall Showdown 2021 | van 12 tot 17 oktober 2021

Het BLAST-circuit bereidt zich voor op de Fall Finals. Zes teams zijn al geplaatst voor het evenement, maar er zijn nog twee tickets te verdienen. In oktober krijgen de overige teams nog een laatste kans om zo een felbegeerd ticket in de wacht te slepen. Naast de ploegen die zich via de groepsfases konden plaatsen, zijn er ook heel wat minder bekende ploegen die de moeite waard zijn om te volgen. Dé kans om de toppers van morgen te spotten!

Rainbow Six Siege

European League 2021 : Stage 3 | van 9 september tot 18 oktober 2021

De maand oktober belooft een rollercoaster te worden nu de laatste rechte lijn van stage 3 van de European League is ingezet. Het Franse Team BDS lijkt niet te kloppen met een knappe vijf op vijf, waarmee ze Rogue, Vitality en Cowana achter zich laten. De laatste vier matchen zijn van levensbelang, want naast de prijzenpot zal het klassement uitmaken wie zich plaatst voor de volgende Six Invitational. Wij kijken er alvast naar uit!

Rocket League

RLCS 2021-2022 : Fall Regional Event 1 | Kwalificaties op 15 en 17 oktober – Main Event van 22 tot 24 oktober 2021

Een nieuw seizoen van de Rocket League Championship Series wordt afgetrapt met een eerste Europese regionale event. Het circuit kende in 2021 heel wat veranderingen, waardoor het nieuwe seizoen er anders zal uitzien dan je gewoon bent. Psyonix kondigde net nog maar het nieuwe format aan voor de competitie. En dat begint met een kwalificatieronde waar alle ploegen, ja echt alle ploegen, aan moeten deelnemen voor het Main Event kan beginnen.

Valorant

Valorant Champions Tour : EMEA Last Chance Qualifier | van 10 oktober tot 17 oktober

Het minste wat we kunnen zeggen, is dat deze voorlaatste stap van de Valorant Champions Tour zijn naam niet gestolen heeft. Het is de laatste afspraak voor we in de Champions Tour de beste ploegen ter wereld aan het werk kunnen zien. De laatste kans dus ook voor de ploegen die zich nog niet konden plaatsen voor die apotheose. Een van die ploegen is jammer genoeg ook Team Liquid en de Belg Scream, die pas het gezelschap kreeg van zijn kleine broer Nivera. Zorgt zijn komst voor de kwalificatie? Afspraak op 10 oktober voor het antwoord!