Belgian League: achter de schermen bij kampioen Sector One

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sector One, het team dat zich al meerdere keren tot Belgisch kampioen kroonde, won overtuigend tegen KVM Esports in de finale van de Belgian League Summer Split 2021! De wedstrijd eindigde op 3-1, en wij kregen het voorrecht om Sector One live te observeren! Hieronder vind je het verslag van een avond vol emoties.

De straten van het centrum van Brussel zijn levendig op maandagavond 9 augustus. Terwijl de meeste pendelaars naar huis vertrekken, zijn enkelen druk in de weer achter een van de glazen gevels in de Rue de la Fabrique. Sector One-stickers prijken op het glas: het is al snel duidelijk waar je je bevindt.

De mysterieuze blikken vermenigvuldigen zich al snel op de stoep: "Het is een lasergamecentrum...", zegt een vader, niet zeker van zijn stuk. Maar het is het nieuwe hoofdkwartier van Sector One, dat onlangs werd opgericht in het pas gerenoveerde gebouw.

De toon wordt gezet in de inkom van het gebouw. Een gedeelte van de open ruimte is bemeubeld, zodat genodigden comfortabel kunnen wachten. De sfeer is gemoedelijk, ondanks de hoge inzet van de match die gespeeld zal worden. Het vertrouwen in de spelers is duidelijk.

Aan de andere kant van de muur die de kamer scheidt, zijn de communicatieteams van Sector One druk aan het werk. Terwijl communitymanager Gotex memes voorbereid die de avond op Twitter wat kleur moeten geven, legt brand manager Sneaky de laatste hand aan de video die na de wedstrijd gepubliceerd zal worden.

Tegenover de ingang van het gebouw geeft een glazen deur een blik op de splinternieuwe gaming room, die slechts anderhalve maand geleden uitgerust werd. Binnen zitten de spelers al op post. Sommigen zijn bezig met de practice tool, om hun polsen op te warmen voor een partij die tot vijf uur kan duren. Anderen proberen zich te ontspannen met muziek of Youtubefilmpjes.

© S1 Sneaky & S1 Gotex

De spelers kennen de gaming room goed. Ze trainen al meer dan drie weken samen in het Brusselse gebouw, om zich voor te bereiden op de rematch van de eerste play-offronde met dezelfde teams. Support DrChaos moest naar huis om de dag na de match examens af te leggen, maar de andere vier tekenen present.

De sfeer wordt al snel serieus. Bjorn, de coach van Sector One, betreedt de kamer om de draft van de eerste match te starten. Enkele minuten later komt hij terug buiten, geconcentreerd maar vol vertrouwen. De wedstrijd gaat beginnen, en het lot van het team ligt in de handen van de spelers.

De twee teams reizen af naar Summoner's Rift voor de laatste Bo5 van de Summer Split van ons nationaal kampioenschap! Na slechts enkele minuten pakken de vossen de eerste kill, maar KVM heeft meteen een antwoord klaar. Elk team lijkt zijn kant van de map gekozen te hebben. Sector One-jungler Albetrayber eist de toplane op, en zijn Mechelse evenknie zwerft rond in het onderste deel van de map. Die keuze pakt goed uit en levert de vossen enkele kills in de botlane op.

© S1 Sneaky & S1 Gotex

KVM breekt vervolgens door dankzij een teamfight rond Baron Nashor. De Mechelaars slepen de neutrale doelstelling in de wacht en maken daarvan gebruik om de basis van de tegenstander te belegeren. Die aanval duurt slechts enkele minuten. Na een zwakke teamfight laat Sector One hun basis weerloos achter, waardoor KVM de eerste overwinning van de Bo5 binnenhaalt.

In het hoofdkwartier wandelen de spelers door de inkomsthal, klaar om het beperkte aantal gasten te begroeten. De debriefing zal buiten plaatsvinden. Elke speler geeft zijn mening over de match die net heeft plaatsgevonden.

Sector One start vastberaden aan de tweede ronde van de grote finale. De vossen tonen zich dominant, maar zijn niet in het bezit van de twee Elemental Drakes, die in het slot van de partij van pas kunnen komen. Maar Sector One speelt met vertrouwen en twijfelt niet tijdens de teamfights.

Dankzij enkele individuele flitsen neemt Sector One langzaam maar zeker de leiding. Met een knappe actie legt Albetrayber zelfs drie Mechelse spelers in de luren, een streling voor het oog. Die fase van de partij wordt onderlijnd door het geschreeuw in de gaming room, waar de coaching staff rechtgesprongen is. De spelers verlaten de kamer met geheven hoofd. Sector One heeft zonder veel moeite de bordjes gelijkgehangen.

De nervositeit in Brussel is gedaald. Even leek het zelfs helemaal verdwenen, zoveel vertrouwen straalden de spelers uit. "Laat me mijn 1v3 bekijken voor we naar buiten gaan", roept Albetrayber al glimlachend, zijn gezicht gekleefd aan het scherm in de lobby. In de kamer ernaast gaat toplaner Zhergoth in discussie met Bjorn: "Je moet Camille kiezen, ze hebben geen antwoord op die champion!"

De derde match wordt op gang gebracht. Sector One speelt voort in de vorm die ze sinds het begin van dit seizoen te pakken hebben. De vossen eigenen zich bijna elke neutrale doelstelling toe, dankzij foutjes van de Mechelaars. Vreemd genoeg ligt de focus bovenaan de map, waar toplaner Zhergoth zijn tegenstander letterlijk van de kaart veegt. Hij beëindigt de ronde met een score van 9-1-9, het bewijs van zijn prestatie in de finale. Met zijn comfort pick Varus laat de Zweedse ADC Orre een knalprestatie zien, gesteund door support DrChaos, die met een perfecte score eindigde. Sector One wint nogmaals van KVM, dat de vossen niets in de weg kon leggen. Slechts één game scheidt Sector One van de titel.

© S1 Sneaky & S1 Gotex

Deze keer barst het applaus los wanneer de spelers buitenkomen. "Nog één overwinning jongens, komaan!", horen we meerdere keren uit de monden van de staff komen.

De spelers keren terug naar de gaming room, misschien wel voor de laatste keer van deze Bo5. Bjorn volgt vastberaden, klaar om hen de laatste tips mee te geven. De match begint, en terwijl het begin nog gesloten lijkt, begaan de Mechelaars al snel een aantal fouten. Ze lijken zich makkelijk van de vossen te kunnen ontdoen, maar blijken overmoedig in de teamfights. Daar maakte Sector One handig gebruik van. Geleid door een Orre in supervorm, ligt de overwinning voor het grijpen. De vossen betreden al snel de basis van de tegenstander, om de vijandige Nexus te vernietigen.

De gaming room barst uit zijn voegen. De botlanekant is dolgelukkig, terwijl Zhergoth zijn tranen van geluk probeert te onderdrukken. Op de camera's van de comm room is te zien hoe de glimlachende spelers elkaar vastnemen. Iedereen ontspant op zijn eigen manier. Terwijl Orre zo snel mogelijk frisse lucht opzoekt, ijsbeert Zhii door de kamer, alsof de finale nog niet voorbij is.

Bjorn contacteert DrChaos meteen op Discord, en toont de beelden op de flatscreen van de kamer. Alle teamgenoten komen hem begroeten en feliciteren hem voor zijn uitmuntende prestatie tijdens de finale.

Sector One kroont zich zo tot kampioen van de Belgian League Summer Split 2021, en zal onze driekleur verdedigen tijdens de play-ins van de European Masters. Dat is de laatste halte voor de main event, die de beste teams van de verschillende ERL's zal samenbrengen, de minor leagues in de MOBA van Riot Games.

Een avontuur dat we voor jullie uiteraard van dichtbij zullen volgen!

Copyright visuel : S1 Sneaky & S1 Gotex (Sector One)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top