Teams die zullen deelnemen aan het reguliere seizoen zijn bekend

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de degradatiefase die op 24 augustus werd gespeeld, kennen we eindelijk de verschillende troepen in de groepsfase van het ESL Proximus Benelux Championship! In totaal zullen zes teams samen met LowLandLions en eClub Brugge een poging wagen om de wintertitel in de wacht te slepen.

Deze dinsdag sloten alle dertien teams die zich via het open kwalificatietoernooi hadden gekwalificeerd, zich aan bij de twee teams die op de rand van degradatie stonden na magere resultaten in de Summer Split. Let wel op, terwijl mCon Esports en Lyngby Vikings verondersteld werden op die plaats te staan, waren het Join The Force en Project Eversio die uiteindelijk de twee plaatsen inpikten. Op het spel staan zes slots in het reguliere seizoen van ESL Benelux.

In de eerste plaats moeten we kijken naar de terugtrekking van het Jatoch-team, dat in de eerste ronde van de bracket forfait gaf aan mCon Esports Academy, waardoor het zichzelf direct elke kans op deelname aan de reguliere competitie ontnam. Helaas voor mCon kruiste hun pad zich met Eversio, dat met 2-0 won.

Gezien de score die Team LBOMBA in de eerste ronde toebracht aan ABO Rotterdam (16-2), had men kunnen denken dat het team nog niet al zijn capaciteiten had getoond. De laatstgenoemden waren duidelijk niet in staat hun capaciteiten in de praktijk te brengen tegen A5 Wagyu en verloren in twee sets: 4-16, 8-16.

Het Join The Force roster, dat zich kwalificeerde via de Summer Split van de competitie, kreeg het in deze degradatie ronde benauwd. Na zich te hebben ontdaan van NL > BE, struikelde het team tegen Slick Esports. JTF won de eerste ronde, voordat ze Slick Inferno lieten winnen. Gelukkig voor hen komen de spelers terug en brengen ze hun tegenstander een 16-8 score toe, waarmee ze hun kwalificatie bekrachtigen.

De vossen van Sector One pakken zonder moeite de laatste plek in de Upper Bracket. In de Loser Bracket waren het uiteindelijk Lets Kroket en KRC Genk Esports die erin geslaagd zijn om zich te kwalificeren.

Dus we weten nu welke acht teams gekwalificeerd zijn voor het reguliere seizoen van het ESL Proximus Benelux Championship: LowLandLions, eClub Brugge, Sector One, KRC Genk Esports, Join The Force, Project Eversio, A5 Wagyu en Lets Kroket!

Tot op 20 september voor de start van de groepsfase, een evenement dat je natuurlijk hier op Pickx Esports kunt volgen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top