Deze woensdag vond de loting voor de groepen van de Main Event en de play-infase van de League of Legends Worlds 2021 plaats. Fnatic en MAD Lions komen er langs Europese kant goed uit, maar Rogue sukkelde in groep A, nu al beschouwd als de groep des doods.

De zenuwen stonden afgelopen woensdag strak gespannen bij de gekwalificeerde teams van dit wereldkampioenschap. Die dag om 14 uur vond namelijk de loting van de groepsfase van de Main Event plaats, en ook die van de play-infase. Met de kwalificatie van Rogue, dankzij het wegvallen van de Vietnamese teams, interesseerde Europa zich enkel in de groepsfase.

Weinig hoop voor Rogue

De grote Europese teleurstelling is zeker de rampzalige loting voor Rogue. De eerste twee slots in groep A werden veiliggesteld door DAMWON Kia en FunPlus Phoenix, de wereldkampioenen van respectievelijk 2021 en 2020. Alle ogen zijn dus gericht op Team Liquid en Rogue, de laatste teams om de groepsfase te halen.

Helaas voor de Europeanen zullen Hans Sama en zijn teamgenoten de moeilijke taak hebben om deze twee League of Legends-giganten te verslaan. De spelers van Team Liquid waren opgetogen over hun loting. En gezien wat hen mogelijk te wachten staat, is dat begrijpelijk.

Fnatic en MAD Lions in een goede positie

Maar de hoop van Europa is verre van dood. Dankzij de eerste plaats in de LEC Summer Split, ontloopt MAD Lions de meeste grote ploegen. Het team zit in Groep D met Gen.G, het tweede geplaatste team uit Zuid-Korea, en Team Liquid, runner-up van het Noord-Amerikaanse kampioenschap. Ook al moet de laatste plaats in de groep nog worden ingenomen door een ploeg uit de play-ins, toch kan men zich nauwelijks een scenario voorstellen waarin de MAD Lions de groepsfase niet zouden overleven.

De Belgische Fnatic-spelers Gabriel “Bwipo” Rau en Yasin “Nisqy” Dincer staan er nog beter voor, ondanks de aanwezigheid van enkele grote teams. PSG Talon heeft net zijn beste seizoen ooit achter de rug, door het reguliere seizoen ongeslagen (18-0) af te sluiten en daarna de play-offs te winnen. Ook het Chinese team RNG mag niet worden onderschat, zij zijn altijd in staat om te verrassen.

Onzekere play-ins

Zoals we al zeiden, is er nog één lege plaats in elke groep. De play-ins zullen vier teams naar het hoofdtoernooi sturen. Met zoveel teams in deze fase van de competitie is de uitkomst nog onzeker.

Onze redactie rekent op de kwalificatie van Hanwha Life Esports en LNG in groep A. In groep B lijken C9 en UOL de favorieten.