Het is geen verrassing dat grote namen als Team Vitality, Natus Vincere en Ninjas in Pyjamas aanwezig zullen zijn. Onder andere Team Liquid, OG Esports en Complexity Gaming moeten de Showdown opnieuw doorlopen om hun ticket voor de finale, met een 425.000 dollar cash prize, veilig te stellen.

Na de recente overwinning van Natus Vincere in het ESL Pro League Season 14, was het de beurt aan het BLAST-circuit om de beste teams van het CS:GO-circuit aan het werk te zetten. De eerste fase van het najaarscircuit, de BLAST Fall Groups, is net afgelopen. We kennen nu de namen van de ploegen die zich rechtstreeks geplaatst hebben voor de finales. De anderen zullen echter door de Showdown moeten om hun ticket te krijgen.

Ter herinnering, de twaalf teams werden verdeeld in drie groepen met een double elimination bracket. De twee finalisten van elke groep kregen het kostbare ticket, maar ook een aantal punten in het BLAST-klassement.

Vitality, Natus Vincere en Ninjas in Pyjamas domineren hun groepen

Tussen de teams die hun plaats voor de Fall Finals veiligstelden, vinden we Team Vitality. De Fransen hadden met Team Liquid en Astralis geen eenvoudige groep, hoewel die teams in de laatste competitieve ontmoetingen een lichte terugval hadden. Dat werd bevestigd in dit toernooi. De Denen struikelden twee keer tegen Vitality, dat zo standhield op de eerste plaats in de groep.

In groep B kon Ninjas in Pyjamas de eerste plaats in de groep bemachtigen, zonder naar de loser bracket te zakken. De Zweden ontmoetten BIG in de finale, hoewel de Duitsers hun eerste wedstrijd van de Ninjas verloren. Het was een eenzijdige wedstrijd. BIG gaf de Ninjas echter meer problemen in de groepsfinale. Uiteindelijk wonnen de Ninja’s met een score van 2-1 (14-16; 16-13; 16-5).

Het zal niemand verbazen dat Natus Vincere genadeloos toesloeg in poule C: s1mple en zijn ploegmaats maakten hun status van favoriet volledig waar. Als leiders verlieten ze ook nooit de winner bracket, waardoor OG Esports en Complexity Gaming hun CSGO-tactieken moesten herzien. De Russen namen het in de finale op tegen FaZe Clan. NAVI won die wedstrijd in twee maps.

Er zijn slechts twee plaatsen beschikbaar voor de Fall Finals, de voorlaatste kans om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinales van begin volgend jaar. Onder andere Team Liquid, Complexity Gaming, MIBR, G2 Esports en Evil Geniuses zullen op 12 oktober weer samenkomen om te bepalen wie er deelneemt aan het vervolg van het BLAST Premier-avontuur.