R6S: Is de Benelux Cup klaar voor nieuwe records?

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Benelux Cup is klaar voor zijn grote terugkeer! Na een meer dan geslaagde eerste editie in 2020 slaan META en Ubisoft dit jaar opnieuw de handen in elkaar. Zal de editie van 2021 opnieuw hoge toppen scheren, na de records van vorig jaar?

De eerste editie van de Benelux Cup was een succes! En niet voor niets: de streams op Twitch bereikten ongeziene hoogtes, soms overschreden ze de piek van 1.200 kijkers! Het format, de cash prize of de aanwezige spelers? De mogelijke redenen voor dit succes zijn talrijk. De organisatoren (Ubisoft en META) gaan dit jaar met de tweede editie dan ook een nieuwe uitdaging aan.

Organisatie houdt vast aan succesvol recept

Voor het wintertoernooi wordt er niet gesleuteld aan het recept. De competitie begint met twee open qualifier-fases, op 29-30 september en 5-6 oktober. Die worden beslist op basis van een Bo1, double elimination format. De drie beste teams van elke ronde gaan door naar de play-offs.

Daarna is het tijd voor de kwalificatieronde. De beste zes teams uit de open qualifiers zullen het opnemen tegen Team 7AM en Activit-E. De twee Belgische organisaties werden na hun deelname aan seizoen 6 van de Benelux League immers gedegradeerd naar de tweede fase. In deze groep zullen slechts vier teams een ticket voor de eindfase van de beker bemachtigen!

Vuurwerk gegarandeerd!

In de groepsfase mogen we ons opmaken voor het hoogste niveau van onze regio! De vier gekwalificeerde teams nemen het op tegen de top 4 van de vorige editie: titelverdediger Gamma, 4Elements, Game Fist en KVM Esports. Hun aanwezigheid moet nog officieel bevestigd worden. De strijd om de geldprijs van 10.000 euro zal dus hevig zijn!

Afspraak dus op woensdag, voor de start van dit avontuur, dat hopelijk opnieuw de ingrediënten bevat om de Rainbow Six Siege-scene op zijn grondvesten te doen daveren!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top