Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Proximus Innovation

De leukste gadgets van op MWC Barcelona

Geek nieuws

23/03/2015

Op het Mobile World Congress in Barcelona was veel meer te zien dan enkel nieuwe GSM toestellen.

Het is opvallend hoeveel bedrijven uitpakken met één of andere vorm van een virtual reality headset. Een vreemd zicht, wanneer je op een beurs mensen met zo’n ding op hun neus ziet zitten.

Ook de autofabrikanten waren aanwezig. De combinatie van de elektrische auto met een elektrische fiets is blijkbaar iets waar zij toekomst in zien. Alles geconnecteerd met het internet natuurlijk, dat spreekt voor zich.

De leukste toepassing was toch wel de chipset van Intel waarmee je een motorhelm interactief kan maken. Nee, niet om onderweg je mails te lezen. Maar wel om je veiligheid te verhogen door via je helm andere bestuurders van je aanwezigheid op de hoogte te brengen.

Amicimi boven het doopvont gehouden

Koen Delvaux

Producten

Proximus Innovation lanceert zijn eerste product: Amicimi. Amicimi, in het Latijn, betekent "mijn vriend". Altijd en overal paraat om te helpen. De naam is goed gekozen voor de toepassing die het bedrijf heeft ontwikkeld: een SOS-knop verbonden met een app op de smartphone...

White Hat Hacker Challenge: is onze Homeview camera veilig?

Koen Delvaux

Achter de schermen

We zijn op zoek naar mensen die op een gecontroleerde manier de veiligheid van onze Homeview camera willen testen...

Chromecast guest mode: het TV scherm wordt weer sociaal

Koen Delvaux

Gastartikels

Ken je dat? Je praat met vrienden over een uitstapje wat je gemaakt hebt. Op een zeker moment zeg je: “Wacht, ik zal het even laten zien.” Waarop je je smartphone boven haalt en enkele foto’s toont. Dit brengt jouw vrienden op een idee, waardoor zij ook dingen vanop hun telefoon laten zien...

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: