Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×
Terug naar vorige pagina

Veelgestelde vragen

Maak van jouw huis een fiber huis: nieuwbouw

Veelgestelde vragen

Maak van jouw huis een fiber huis: nieuwbouw

Wat is fiber/glasvezel?

Fiber is de technologie van de toekomst en maakt gebruik van licht om signalen te transporteren. Het is dus een pak sneller dan de traditionele koperkabels.
Het laatste stukje, van de straat tot in je woning was nog traditioneel bekabeld. En daar brengen we verandering in zodat je kan genieten van de beste mogelijke netwerkervaring. Een groot deel van ons Proximus-netwerk bestaat vandaag al uit fiber. Dankzij fiber beschik je over een ultrasnelle internetverbinding, zonder kwaliteitsverlies, en dat ongeacht het aantal mensen of toestellen dat tegelijkertijd surft.

Waarom zou ik voor fiber kiezen?

Met fiber profiteer je van een supersnel, stabiel en betrouwbaar internet, een scherpste beeld op al je schermen en bovenal ben je klaar voor de toekomst!

 • Supersnel internet: sneller dan ooit surfen en bestanden delen met collega’s en klanten. In een fiberzaak wordt je geduld niet langer op de proef gesteld
 • Stabiel en betrouwbaar internet: een groot bestand up of downloaden, in een fiberzaak kan dit zonder onderbrekingen, zelf als iedereen tegelijk online is
 • Het scherpste beeld op al je schermen: of je nu kijkt op televisie, je tablet of je smartphone, in een fiberzaak zie je alles in de beste beeldkwaliteit
 • Klaar voor de toekomst: meer en meer toestellen in onze zaak bedienen we via het internet. Een fiberzaak kan deze evolutie moeiteloos aan.

In the long term, this new network will replace our traditional copper network.

Hoe sluit ik mijn nieuw huis aan op het glasvezelnetwerk via een bouwpromotor?

Indien je nieuwe woning gebouwd wordt door een bouwpromotor vraag expliciet dat je woning aangesloten wordt op fiber op het moment van conceptie of tijdens de werken , want hij zal het nodige doen voor de aanvraag van aansluiting op ons glasvezelnetwerk.

Bij je verhuis hoef je dan enkel nog je fiberproducten te activeren. Je hoeft enkel je adres in te voeren in onze adreschecker en de verschillende stappen te doorlopen. Je kunt ons ook bellen op het nummer 0800 22 800.

Hoe sluit ik een nieuw huis aan op het glasvezelnetwerk via een architect?

Indien je echter bouwt met een architect, moet je bekijken of er fiber beschikbaar is voor je woning.

Indien dit het geval is, mag je niet vergeten de glasvezelaansluiting aan te vragen. Dan pas kun je je producten activeren.

Waarom kan mijn woning niet aangesloten worden op het fibernetwerk?

Bekijk of Proximus van plan is fiber te installeren in je straat.

De glasvezeluitrol verloopt in verschillende fasen. Het is dus mogelijk dat je adres (nog) niet behoort tot een zone waarin werken gepland zijn.

Waar vind ik meer informatie over fiber?

Bekijk of fiber beschikbaar is voor je woning of dat je adres zich bevindt in een zone waar werken gepland zijn.

In het eerste geval zul je uitgenodigd worden je fiberproducten te activeren. In het tweede geval zul je het formulier kunnen invullen om gecontacteerd te worden door een van onze medewerkers, die de volgende stappen met jou zal bespreken. Als je woont in een zone waar nog geen werken gepland zijn, zullen we contact met je opnemen zodra voor je adres fiber beschikbaar is. Meer info in een Proximus Shop in je buurt of telefonisch op 0800 22 800.

Waarvoor staan Gbps en Mbps?

Mbps is een maat voor de hoeveelheid data die in één seconde wordt overgedragen en wordt wereldwijd gebruikt om internetsnelheden te kwantificeren.

Mbps staat voor megabit per seconde. Gbps staat voor gigabit per seconde. Eén gigabit is 1000 megabit... heel snel dus!

Wanneer Proximus een snelheid aangeeft, is dat vrijwel altijd de downloadsnelheid. Wanneer voor een Fiber Internet-product 350 Mbps wordt aangegeven, betekent dit dat de verbinding tot 350 megabit data per seconde kan downloaden. Een voorbeeld: met een verbinding van 1 gigabit per seconde download je een film met een volume van 1,5 gigabit in slechts 12 seconden.

Waar is fiber al beschikbaar?

Fiber wordt momenteel ingezet in verschillende grote steden in België, namelijk Aalst, Anderlecht, Antwerpen-Diamant, Antwerpen-Oost, Antwerpen-West, Brussel-Anspach, Charleroi, Deurne, Elsene, Evere, Gent, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, La Louvière, Leuven, Luik, Mechelen, Molenbeek-Koekelberg, Namen, Oostende, Roeselare, Schaerbeek, Sint Niklaas, Ukkel en Vilvoorde

Het doel is om een supersnel en stabiel netwerk te bieden dat in staat is om het dataverkeer dat de komende jaren zal blijven groeien, gemakkelijk te absorberen.

Ook in de volgende steden zijn werkzaamheden gepland: Info binnenkort beschikbaar

Kom langs, we geven graag meer info

Contacteer ons

0800 22 800

Fiber infopunt

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

 • Bel ons:
  Bestaande woning: 0800 33 007<br>Nieuwbouw: 0800 33 234Ma – za: 08:00 – 22:00
  Technische vragen : 08:00 – 24:00 (7/7)

 • Chat met ons via deze site

  Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar