Stap over op fiber!

Vermijd de definitieve afsluiting van jouw vaste diensten van Proximus

We bereiden je gepersonaliseerde ervaring voor

Het is bijna klaar...

Vermijd de onderbreking van je internet, TV en vaste telefoon!

Zoals je weet moderniseert Proximus zijn koper netwerk, waar jouw diensten gebruik van maken en vervangt deze door glasvezel, dat veel efficiënter is.

Dit gloednieuwe netwerk is al operationeel in jouw wijk en zal het koper netwerk definitief vervangen.

Vermijd de onderbreking van jouw Proximus-diensten en het verlies van jouw voordelen en stap nu over op fiber door Proximus te bellen op 0800 22 800 (0800 22 800 voor bedrijven), door een van onze winkels te bezoeken, of door het onderstaand formulier in te vullen.

Wat gebeurt er als je niet overstapt op fiber?

 1. Vanaf nu kan je geen nieuwe aansluiting, een verhuizing of een nieuwe aansluiting van internet op koper meer bestellen, maar uitsluitend op fiber.

Wil je fiber in je woning laten installeren?

Wil je overschakelen op fiber? Heb je hier vragen over? Bel Proximus op 0800 22 800 ( 0800 22 800 voor bedrijven) of vul het online formulier in en Proximus neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Dit moet je weten over fiber

Gratis installatie

De installatie is gratis en snel

De  vervanging van je koperkabel door een fiberkabel duurt tussen de twee en vier uur, maar de verbinding wordt slechts enkele minuten onderbroken.

Je kunt je activiteiten probleemloos voortzetten.

Een noodzakelijke verandering

Fiber komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit: smartphones, spraakassistenten, geconnecteerde voorwerpen, zelfrijdende auto's, ...

Al deze technologieën om ons heen evolueren voortdurend en de overstap van koper naar fiber zorgt voor betere prestaties, nu en in de toekomst.

Is fiber duurder?

De voorgestelde tarieven zijn afhankelijk van de producten die je momenteel hebt. Weet dat je van de vele voordelen van fiber zult genieten, dat je klaar zult zijn voor de technologieën van morgen en dat de installatie  is.

Een Proximus-medewerker geeft je graag raad op basis van je behoeften.

Wat is fiber?

Fiber of glasvezel is de technologie van de toekomst: het verzendt gegevens over grote afstanden met de snelheid van het licht. Het biedt vele voordelen zoals:

 • Een stabiele verbinding, zelfs wanneer iedereen online is
 • Verbluffende snelheden tot 1 Gbps
 • Een scherper beeld op al je schermen

Wat onze klanten zeggen

'Ik kan veel sneller werken. Tijdens meetings hoef ik niet meer te vragen wat er gezegd werd. De verbinding is heel stabiel, zonder haperingen.'

Martin, 28, Antwerpen

'Wow, wat een snelheid, wat een stabiliteit! Met fiber surfen we met ons vijven allemaal met dezelfde snelheid. Zelfs als mijn zoon met zijn vrienden aan het gamen is.'

Julie, 46, Luik

Hoe krijg ik fiber?

Wil je fiber in je woning laten installeren?

Wil je overschakelen op fiber? Heb je hier vragen over? Bel Proximus op 0800 22 800 ( 0800 22 800 voor bedrijven) of vul het online formulier in en Proximus neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Vermijd dat jouw Proximus-diensten worden afgesloten!

Vragen die je misschien nog hebt

Belangrijk om te weten is dat de migratie naar deze nieuwe technologie essentieel is om te vermijden dat je vaste Proximus-diensten heel binnenkort worden afgesloten.

Concreet gebeurt het volgende als je niet overschakelt op fiber:

1. Je vaste diensten zullen om te beginnen gedurende 3 weken veel trager werken. Afhankelijk van je situatie zul je:

 • extreem langzaam surfen;
 • geen toegang meer hebben tot je tv-diensten;
 • niet meer kunnen bellen met je vaste lijn, behalve naar noodnummers en de klantendienst van Proximus. Je zult wel nog gebeld kunnen worden.

2. Daarna worden je vaste diensten volledig gedeactiveerd; alleen je mobiele diensten blijven functioneren zoals voorheen.

Als je beschikt over een alarmsysteem, een systeem voor teleassistentie of een liftlijn die op je vaste lijn is aangesloten, zullen deze helaas niet meer werken zodra je vaste diensten vertraagd werken.

Een alarm dat op een internetlijn is aangesloten, zal niet meer functioneren zodra de vaste diensten onderbroken worden.

Je mobiele producten hangen niet af van je aansluiting. Je zult ze dus gewoon kunnen blijven gebruiken.

Fiber of glasvezel is de technologie van de toekomst: het verzendt gegevens over grote afstanden met de snelheid van het licht. Fiber biedt tal van voordelen, waaronder een ultrasnelle en veel stabielere internetverbinding.

Proximus moderniseert daarom zijn netwerk door deze koperkabels geleidelijk te vervangen door fiberkabels. Op lange termijn zal ons kopernetwerk volledig worden vervangen door deze nieuwe technologie.

De meeste nieuwe woonwijken en appartementsgebouwen worden onmiddellijk op ons glasvezelnetwerk aangesloten, in overleg met de bouwsector.

En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren, installeert Proximus glasvezel tot in het hart van je woning. Zo ben je zeker van de best mogelijke prestaties, nu en in de toekomst.

Ontdek wat fiber is in een video.

Meer weten over dit nieuwe netwerk?

Je huidige kabel, die in koper is, moet binnenkort worden vervangen? Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Dankzij glasvezel profiteer je van een ultrasnelle en stabiele internetverbinding, ultralage latentie, een scherper beeld dan ooit op al je schermen, en vooral: je bent voorbereid op de toekomst:

 • Ultrasnel en stabiel internet: geen onderbrekingen of vertragingen bij het importeren of exporteren van documenten, het bekijken van video's of het spelen van onlinegames, ongeacht hoeveel mensen of apparaten er tegelijkertijd zijn aangesloten.
 • Ultralage latentie: de latentie is het tijdsinterval tussen het moment waarop informatie wordt opgevraagd en het moment waarop een respons wordt ontvangen. Wanneer je online speelt, telt elke milliseconde. Met fiber blijf je je tegenspelers een stap voor.
 • Scherper beeld dan ooit op al je schermen: tv, tablet of smartphone ... Met fiber is er geen detail dat je ontgaat.
 • Klaar voor de toekomst: in de wereld van morgen is je woning steeds meer verbonden via het internet. Met glasvezel in huis is deze evolutie de minste van je zorgen.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperkabel zal op termijn moeten worden vervangen. Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Als huurder volstaat het je aanvraag te doen bij Proximus. De eigenaar kan zich niet verzetten tegen de keuze van een operator, noch tegen de installatie van fiber op verzoek van de huurder. Toch raden we je aan de verhuurder op de hoogte te brengen.

In een gebouw in mede-eigendom zullen alle eigenaren normaal gezien al in kennis zijn gesteld van de komst van fiber in het gebouw via de algemene vergadering of door de syndicus/beheerder van het gebouw.

Alles over de installatie

Glasvezel is niet alleen sneller en stabieler dan een traditionele koperkabel, maar ook milieuvriendelijker.

Het kan volledig in Europa worden geproduceerd en bestaat uit glas dat is gemaakt van siliciumdioxide, na zuurstof het meest voorkomende element op aarde. Siliciumdioxide wordt aangetroffen in zand, klei, rotsen en zelfs water. De winning ervan is niet schadelijk voor het milieu.

Bovendien verbruikt fiber 4x minder elektriciteit dan koper en laat de productie ervan een zeer kleine ecologische voetafdruk achter: 0,06 kg CO2 voor fiber tegenover 1000 kg voor 2 kg koperdraad (waarmee aansluitingen momenteel worden gerealiseerd).

Kiezen voor deze toekomstgerichte technologie is dus een goede zaak voor het milieu en het klimaat!

Bekijk een video waarom fiber goed is voor het milieuNieuw venster.

De installatie duurt 2 tot 4 uur, maar maak je geen zorgen, de verbinding wordt maar een paar minuten verbroken. Je kunt je activiteiten dus probleemloos voortzetten.

Voor nieuwe woonwijken en appartementsgebouwen, die doorgaans al op ons glasvezelnetwerk zijn aangesloten, activeert de installateur alleen je diensten op het fibernetwerk, wat veel minder tijd kost.

Bekijk een video over hoe fiber bij je thuis wordt geïnstalleerd.

Alles over installatie

Praat met je Proximus-agent die je kan adviseren.