Stabielere & snellere wifi

Ben je klaar voor de Wi-Fi 6 revolutie?

 • Meer gebruikers en toestellen tegelijk verbonden zonder onderbreking
 • Tot 40% sneller dan Wi-Fi 5
 • Lager energieverbruik
 • Betere bescherming tegen hackers

Wat is Wi-Fi 6?

Bereik in elke kamer!

Met de nieuwe Wi-Fi Booster

 • Verbeter je wifi-verbinding, zonder verlies van snelheid of stabiliteit
 • Ook in moeilijker bereikbare plaatsen van je zaak

Onze wifi is een krachtpatser, maar kan het moeilijk krijgen in goed geïsoleerde huizen. Met de nieuwste mesh-technologie combineer je de kracht van Wi-Fi 6 met de Wi-Fi Boosters om echt overal bereik te hebben.

Wat verandert er?

Met de nieuwe Internet Box

 1. Deel jouw wifi veilig met uw collega’s en klanten met een apart wachtwoord.

Je wifi, beheerd in de Proximus+ app

Ontdek alle functies

Deel je wifi via QR-code

Klanten op bezoek? Deel snel en gemakkelijk je wifi met je QR-code.

Je verbonden toestellen bekijken of hernoemen

Sommige apparaten op je wifi-netwerk hebben nogal exotische namen, hernoem ze in de app om ze later gemakkelijk terug te vinden.

Download de app nu

Blijf verbonden!

Switch automatisch naar Public Wi-Fi

Surf zonder onderbreking. Je smartphone schakelt automatisch over van wifi naar Public Wi-Fi wanneer je de deur uitgaat. 

Veelgestelde vragen

Wi-Fi 6 is de nieuwe generatie van wifi, ook gekend als Wi-Fi 802.11 ax. Die omvat verbeteringen tegenover de vorige versies. De nieuwe Internet Box maakt gebruik van Wi-Fi6.

Vergeleken met Wi-Fi 5 biedt Wi-Fi 6 een aantal voordelen:

 • Wi-Fi 6 is sneller: Tot 40% sneller dan Wi-Fi 5.
 • Wi-Fi 6 is stabiel als er meer toestellen tegelijk verbonden zijn. Bijvoorbeeld: YouTube kijken, videogesprekken voeren, online gamen is stabiel en vloeiend met Wi-Fi 6, zonder buffering of onderbrekingen.
 • Wi-Fi 6 verlaagt je energieverbruik. Aangesloten Wi-Fi 6-toestellen worden automatisch in "slaapstand" gezet wanneer er geen internetsignalen worden verstuurd. Dit heeft een positieve invloed op de levensduur van de batterij van je toestellen en op je energiefactuur.
 • Wi-Fi 6 is veiliger. Dankzij WPA3 (Wi-Fi protected Access 3) is je wifinetwerk beter beveiligd, zelfs wanneer niet-complexe wachtwoorden worden gebruikt.

De dekking is niet geweldig, de wifi is traag? Verbeter de kwaliteit van je netwerk door een paar eenvoudige tips te volgen. Haal het beste uit je wi-fi!

Onze nieuwe Internet Box omvat Wi-Fi 6 en is inbegrepen bij onze Flex Pack-combinaties met een superieure internetervaring.

Ontdek onze packs

Jawel, al je bestaande toestellen zullen blijven werken, zelfs als je nieuw internet met Wi-Fi 6 hebt. Wil je echter alle Wi-Fi 6-voordelen genieten, dan moet je toestel Wi-Fi 6 ondersteunen.

Er zijn al veel toestellen op de markt die klaar zijn voor Wi-Fi6. Om te controleren of een toestel Wi-Fi6 ondersteunt, zoek je in de productspecificaties naar Wi-Fi 6 of 'AX'.

Smart Wi-Fi controleert je wifi-ervaring op afstand en stelt via de Proximus+ app proactieve acties voor om je wifi-ervaring te verbeteren, bijvoorbeeld door tools aan te reiken om de plaatsing van Wi-Fi-boosters te optimaliseren

Bovendien beheert Smart Wi-Fi al je verbindingen en past het zich automatisch aan om je het beste wifibereik te bieden:

 • voor een optimale snelheid, zonder onderbrekingen, wanneer op verschillende toestellen tegelijk wordt gesurft
 • voor een stabiele verbinding, zelfs wanneer je van de ene naar de andere kamer gaat.

Dit is mogelijk dankzij een slim gebruik van de beide beschikbare wififrequentiebanden (2,4 GHz en 5 GHz) in functie van de mogelijkheden van je toestel, de bandbreedtebehoeften van het toestel en het gebruik van andere toestellen. En dankzij een naadloze verbinding tussen je b-box/Internet Box en je Wi-Fi boosters.

Alle nieuwe Proximus-klanten genieten deze "Smart-Wi-Fi"-dienst zonder dat ze iets manueel moeten "activeren". Bestaande klanten kunnen Smart Wi-Fi eenvoudig en kosteloos activeren via de Proximus+ app.

Dankzij de gemaasde technologie communiceren Wi-Fi-boosters met elkaar en bieden ze in je hele zaak naadloos wifibereik, zonder verlies van snelheid.. In functie van het gebruik van het netwerk (aantal toestellen, bandbreedtebehoeften...) verandert in een gemaasd netwerk de manier waarop de verschillende toegangspunten met elkaar opereren dynamisch om steeds de best mogelijke gebruikservaring te garanderen.

Wi-Fi Mesh wordt alleen ondersteund door onze New Internet Box en Wi-Fi boosters.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar