Xiaomi 12: kenmerken, functies en nieuwe producten

Gepubliceerd op 01/04/2022 in Smartphones

Als er één merk is dat nooit ophoudt met indruk maken, dan is het Xiaomi wel. Hoe meer jaren er verstrijken, hoe meer het Chinese merk zich laat gelden als een van de grootste spelers op de smartphonemarkt. Dit jaar is Xiaomi op de proppen gekomen met de nieuwe Xiaomi 12, een toestel dat voortbouwt op de sterke punten van zijn voorgangers om een schitterende nieuwe ervaring te bieden.

Xiaomi 12: kenmerken, functies en nieuwe producten

Jaar na jaar biedt Xiaomi ons meer geavanceerde en krachtigere smartphones. De nieuwe Xiaomi 12 is geen uitzondering. Allround camera's, een elegant design en maximale kracht: ontdek hieronder alles wat je moet weten over het nieuwe vlaggenschip van Xiaomi.

Voor je in detail ontdekt wat de Xiaomi 12 tot zo'n bijzondere smartphone maakt, kan je hem eerst visueel bewonderen dankzij onze unboxing video:

Compact ontwerp en een uitzonderlijk scherm

Met deze Xiaomi 12 biedt het Chinese merk een uiterst comfortabele smartphone die perfect in de hand ligt en tegelijkertijd een oogstrelend design heeft. Qua formaat is deze nieuwe smartphone met zijn 6,28 inch niet te klein en niet te groot. Dit is duidelijk een ideale grootte voor een scherm.

Over het scherm gesproken, we hebben te maken met een AMOLED-scherm met een resolutie van 2400x1080 en FHD+ technologie. Concreet kan dit scherm meer dan 68 miljard kleuren weergeven dankzij een professioneel kalibratie-instrument. Bovenal biedt de Xiaomi 12 een adaptieve 120 Hz verversingssnelheid om de batterij te sparen wanneer dat nodig is. Dat zorgt voor een uitstekende vloeiendheid en een optimaal comfort bij het bekijken van video's, series en films op je smartphone. Bovendien zorgt deze Xiaomi voor je ogen, aangezien hij gecertificeerd blauwlichtarm is.

En om je favoriete films en tv-programma’s op de beste manier te bekijken, biedt de Xiaomi 12 een uitstekende audio-ervaring dankzij de Dolby Atmos-technologie.

Al overtuigd door de nieuwe Xiaomi 12? Dat is normaal. Aarzel niet om onze webshop te bezoeken en je nieuwe smartphone te bestellen!


Een allround camera

De camera's van de Xiaomi 12 passen zich aan elke situatie aan, zodat je met je smartphone een echte galerij van herinneringen kan maken. Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een 50MP hoofdcamera, een 13MP groothoekcamera en een 5MP tele-macrocamera. Dat betekent dat je foto's en video’s maakt met professionele kwaliteit.

Bovendien worden al deze camera’s ondersteund door Xiaomi's kunstmatige intelligentie en algoritme om elke foto of video te optimaliseren en te verbeteren. Daarnaast geniet je van een krachtige nachtmodus, waarmee je zelfs in situaties met weinig licht goede beelden maakt. Laten we tot slot de 32MP frontcamera niet vergeten om je beste selfies te nemen.


Een nieuwe generatie prestaties

Laten we eens kijken wat de Xiaomi 12 onder de motorkap heeft. Deze smartphone biedt de volgende generatie high-end prestaties dankzij de Snapdragon 8 Gen 1-processor van Qualcomm, die de beste is die momenteel verkrijgbaar is. Om je een idee te geven: zo'n processor verbetert de grafische mogelijkheden met 30 procent en is 25 procent energiezuiniger. Dat maakt de smartphone natuurlijk sneller, soepeler en responsiever. Bovendien heeft Xiaomi ervoor gezorgd dat je smartphone je nooit in de steek laat door een geavanceerd koelsysteem te integreren. Zelfs wanneer de Xiaomi 12 op volle kracht draait, zal hij niet oververhit raken.

Over stroom gesproken, nog een woordje over de batterij. Xiaomi heeft zijn uiterste best gedaan om het toestel compacter te maken met behoud van zeer goede prestaties. Hij heeft daarom een batterij van 4.500 mAh, zodat hij gemakkelijk een dag meegaat zonder het risico te lopen dat de batterij leeg raakt. Om nog meer autonomie te geven, vertrouwt Xiaomi opnieuw op kunstmatige intelligentie, zodat je batterij je gebruiksgewoonten leert en onthoudt en zich daar vervolgens op aanpast. Tot slot ondersteunt de Xiaomi 12 draadloos opladen en biedt hij de snellaadfunctie om je batterij in een handomdraai op te laden.


Andere kenmerken van de Xiaomi 12

Verder biedt de Xiaomi 12 een USB-C-aansluiting, Dual SIM-functionaliteit en is hij compatibel met 5G, het mobiele netwerk dat door Proximus voor het eerst in België wordt uitgerold en Wi-Fi 6. Tot slot wordt het scherm van deze smartphone beschermd door het zeer solide Corning Gorilla Glass Victus, dat het beste op de markt is.
De Xiaomi 12 is verkrijgbaar in drie kleuren: Grijs, Paars en Blauw.

Overtuigd door deze zeer degelijke smartphone van Xiaomi ? Dat snappen we. Haast je naar onze webshop om je nieuwe smartphone te bestellen. Je krijgt hem vervolgens zo snel mogelijk in handen!

Bestel je Xiaomi 12 nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie