Een cadeau inpakken? Geen probleem met deze makkelijke tips!

Gepubliceerd op 08/11/2021 in Gouden tips van…

Een cadeau inpakken? Geen probleem met deze makkelijke tips!

Worstel jij elk jaar met het inpakken van je kerscadeautjes? Dan hebben wij een paar snelle en vooral makkelijke tips om van jouw pakje een heus kunstwerk te maken. Een persoonlijke touch toont namelijk meteen hoe speciaal de ontvanger van je geschenk is!

1. Ga voor cadeaupapier waarop je kan tekenen …

Het meeste cadeaupapier voor de feestdagen heeft felle kleuren, is glanzend of glittert. Dat ziet er natuurlijk heel leuk uit onder de kerstboom, maar je kan ook kiezen voor inpakpapier dat eruitziet en aanvoelt als dun karton. Dat klinkt misschien maar saai of simpel, maar je kan er erg veel mee doen. Zo kan je er leuke tekeningen op maken, het bestickeren, met stempels versieren of er een persoonlijke boodschap op schrijven.

Wedden dat de persoon die je cadeautje krijgt de tijd neemt om het pakje open te maken? Heel kleine cadeautjes, zoals juweeltjes, kan je ook inpakken met behulp van een leeg rolletje wc-papier. Je vouwt het rolletje om tot een doosje en versiert vervolgens de buitenkant met tekeningen, stickers of stempels.


2. … of laat het papier achterwege en ga voor textiel

Wie zegt dat je een cadeau moet inpakken met papier? Red eens een boom en hergebruik een leuk stukje stof om je kerstcadeau in te pakken. Een fles wijn kan je bijvoorbeeld perfect in een stuk stof inpakken dat je bovenaan rond de hals dichtknoopt. Maar ook tal van andere voorwerpen kan je makkelijk inpakken met stof. In Japan noemt men deze manier van inpakken ‘Furoshiki’ en je vindt tal van tutorials online! Met een oud hemd waar de knoopjes nog aan zitten, kan je ook perfect een cadeautje origineel inpakken.


3. Versier de boel met washi tape …

Washi tape is decoratietape, afkomstig uit Japan en gemaakt van rijstpapier. Je kan het makkelijk scheuren, er vormpjes uit knippen, beschrijven en ergens opplakken. Zo kan je bijvoorbeeld washi tape gebruiken in plaats van het klassieke lintje om je cadeau. Wees creatief en plak de tape in stroken over het cadeau of versier er speels een hoekje van het pakje mee.


4. … of met feestelijke extraatjes

Het voordeel van de feestdagen is dat je zowat alles als versiering aan een pakje kan hangen! Van natuurlijke materialen zoals hulst of een takje van de kerstboom tot kleine belletjes en andere kerstdecoratie, het zit hem in de details. Je kan je pakje bijvoorbeeld inpakken in oud krantenpapier of pagina’s uit een oud boek of magazine en er vervolgens een echt pareltje van maken met de juiste extraatjes!


5. Met glitters of confetti maak je overal een feestje van …

Is het wel echt eindejaar als er geen glitters of confetti aan te pas komt? Plak een strookje dubbelzijdige tape over je cadeau en strooi daar rijkelijk glitter of confetti over voor een feestelijk zicht. Zorg wel dat je dit cadeautje afgeeft bij iemand anders thuis, anders vind je nog maandenlang glitters en confetti terug.


6. … of voeg een leuke foto toe

Met behulp van foto’s kan je je cadeautje een persoonlijke toets geven. Je kan bijvoorbeeld een polaroid toevoegen van jezelf en de persoon voor wie het cadeautje is bij wijze van naamkaartje. Schrijf nog een leuke boodschap op de achterkant en je geeft eigenlijk 2 leuke geschenken in 1! Ook kan je de bovenkant van je pakje versieren met een collage van foto’s of verschillende stukjes van een foto die een mooi geheel vormen.


7. Ook bokalen en blikken kan je makkelijk hergebruiken

Misschien heb jij ook wel een heel arsenaal aan glazen bokalen en conserveblikken waar je niets mee doet? Die kan je nochtans makkelijk omtoveren tot een originele cadeauverpakking! Beschilder de buitenkant of beplak hem met leuke restjes papier en klaar!


Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau? Of wil je gewoon jezelf in de watten leggen? Dan hebben we goed nieuws! Kies nu voor Flex en krijg een LG 4K Smart TV voor slechts 99 euro extra of een korting van 3 maanden op jouw pack (de hoogte van de korting is afhankelijk van het pack dat je kiest). Stel je pack verder samen op jouw maat. Van net wat je nodig hebt tot alles onbeperkt: jij beslist!

Bestel nu je Flex met cadeau

Actie van 15 november 2021 tot en met 2 januari 2022. Zolang de voorraad strekt. Enkel voor nieuwe internetabonnees.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën