Een cadeau inpakken? Geen probleem met deze makkelijke tips!

Gepubliceerd op 09/11/2022 in Gouden tips van…

Worstel jij elk jaar met het inpakken van je kerscadeautjes? Dan hebben wij een paar snelle en vooral makkelijke tips om van jouw pakje een heus kunstwerk te maken.

Een cadeau inpakken? Geen probleem met deze makkelijke tips!

Een cadeau inpakken: de basisstappen

 1. Ga voor makkelijke vormen
  Uiteraard is het inpakken van een standaard rechthoekige doos een stuk simpeler dan bijvoorbeeld het inpakken van een knuffelbeer of een koffietas. Dat kan je heel makkelijk oplossen door het cadeau met een moeilijke vorm gewoon in een leuk doosje of zelfs een schoendoos te stoppen. Dat bespaart jou heel wat geknoei met cadeaupapier!
 2. Meet het inpakpapier af
  Er is niets vervelender dan ontdekken dat je cadeaupapier te klein is voor jouw geschenk. Test daarom eerst goed of het papier wel volledig rond jouw voorwerp past én of je nog wat marge hebt, voor je gaat knippen. Je stuk papier moet zeker twee keer zo groot zijn als het cadeau zelf. Werk ook steeds op een plat oppervlak, zo maak je geen kreuken.
 3. Leg je geschenk ondersteboven
  Een veel gemaakte fout bij wie de eerste keer iets probeert in te pakken: de ontvanger maakt je cadeau open en … het pakje zit met de onderkant naar boven. Om dat niet voor te hebben, moet je het voorwerpen ondersteboven leggen tijdens het inpakken.
 4. Inpakken maar!
  Leg je geschenk in het midden van het cadeaupapier en vouw een van de langste zijden tot in de helft van het voorwerp. Neem nu de andere lange zijde en haal die over het voorwerp heen zodat alles bedekt is. Plak het papier vast met plakband. Vouw nu de korte zijden naar binnen en vouw het papier aan de rand van de doos. Je hebt nu langs elke kant nog twee papieren driehoekjes uitsteken, die vouw je naar binnen en plak je vast. Klaar!

Zo, je cadeautje is ingepakt! Mag het voor jou nog een tikkeltje origineler? Dan hebben wij nog een aantal leuke tips om jouw geschenkt een persoonlijke touch te geven!


1. Ga voor cadeaupapier waarop je kan tekenen …

Het meeste cadeaupapier voor de feestdagen heeft felle kleuren, is glanzend of glittert. Dat ziet er natuurlijk heel leuk uit onder de kerstboom, maar je kan ook kiezen voor inpakpapier dat eruitziet en aanvoelt als dun karton. Dat klinkt misschien maar saai of simpel, maar je kan er erg veel mee doen. Zo kan je er leuke tekeningen op maken, het bestickeren, met stempels versieren of er een persoonlijke boodschap op schrijven.

Wedden dat de persoon die je cadeautje krijgt de tijd neemt om het pakje open te maken? Heel kleine cadeautjes, zoals juweeltjes, kan je ook inpakken met behulp van een leeg rolletje wc-papier. Je vouwt het rolletje om tot een doosje en versiert vervolgens de buitenkant met tekeningen, stickers of stempels.


2. … of laat het papier achterwege en ga voor textiel

Wie zegt dat je een cadeau moet inpakken met papier? Red eens een boom en hergebruik een leuk stukje stof om je kerstcadeau in te pakken. Een fles wijn kan je bijvoorbeeld perfect in een stuk stof inpakken dat je bovenaan rond de hals dichtknoopt. Maar ook tal van andere voorwerpen kan je makkelijk inpakken met stof. In Japan noemt men deze manier van inpakken ‘Furoshiki’ en je vindt tal van tutorials online! Met een oud hemd waar de knoopjes nog aan zitten, kan je ook perfect een cadeautje origineel inpakken.


3. Versier de boel met washi tape …

Washi tape is decoratietape, afkomstig uit Japan en gemaakt van rijstpapier. Je kan het makkelijk scheuren, er vormpjes uit knippen, beschrijven en ergens opplakken. Zo kan je bijvoorbeeld washi tape gebruiken in plaats van het klassieke lintje om je cadeau. Wees creatief en plak de tape in stroken over het cadeau of versier er speels een hoekje van het pakje mee.


4. … of met feestelijke extraatjes

Het voordeel van de feestdagen is dat je zowat alles als versiering aan een pakje kan hangen! Van natuurlijke materialen zoals hulst of een takje van de kerstboom tot kleine belletjes en andere kerstdecoratie, het zit hem in de details. Je kan je pakje bijvoorbeeld inpakken in oud krantenpapier of pagina’s uit een oud boek of magazine en er vervolgens een echt pareltje van maken met de juiste extraatjes!


5. Met glitters of confetti maak je overal een feestje van …

Is het wel echt eindejaar als er geen glitters of confetti aan te pas komt? Plak een strookje dubbelzijdige tape over je cadeau en strooi daar rijkelijk glitter of confetti over voor een feestelijk zicht. Zorg wel dat je dit cadeautje afgeeft bij iemand anders thuis, anders vind je nog maandenlang glitters en confetti terug.


6. … of voeg een leuke foto toe

Met behulp van foto’s kan je je cadeautje een persoonlijke toets geven. Je kan bijvoorbeeld een polaroid toevoegen van jezelf en de persoon voor wie het cadeautje is bij wijze van naamkaartje. Schrijf nog een leuke boodschap op de achterkant en je geeft eigenlijk 2 leuke geschenken in 1! Ook kan je de bovenkant van je pakje versieren met een collage van foto’s of verschillende stukjes van een foto die een mooi geheel vormen.


7. Ook bokalen en blikken kan je makkelijk hergebruiken

Misschien heb jij ook wel een heel arsenaal aan glazen bokalen en conserveblikken waar je niets mee doet? Die kan je nochtans makkelijk omtoveren tot een originele cadeauverpakking! Beschilder de buitenkant of beplak hem met leuke restjes papier en klaar!


Om te genieten van het snelste internet, zit je helemaal goed met het Flex-pack! Dit pakket biedt je een onbeperkte internetverbinding thuis, een mobiel abonnement naar keuze en toegang tot 80 tv-zenders én de Pickx-applicatie.

Ontdek Flex nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie