Hoe kan ik mijn wifi-wachtwoord achterhalen in Windows 10?

Gepubliceerd op 14/05/2021 in Gouden tips van…

Wist je dat je bij Windows 10 heel erg makkelijk het wifi-wachtwoord kan opzoeken van het netwerk waar je op dat moment mee verbonden bent? Dat kan handig zijn als je het wachtwoord niet meteen in de buurt hebt en toch met iemand wil delen. Ontdek hier hoe je het wifi-wachtwoord kan achterhalen in Windows 10.

Hoe kan ik mijn wifi-wachtwoord achterhalen in Windows 10?

Het achterhalen van het wifi-wachtwoord van het netwerk waarmee je verbonden bent, komt soms goed van pas. Zo kan je makkelijk je smartphone met hetzelfde netwerk verbinden of een collega aan het wachtwoord helpen op kantoor zonder een hulplijn te moeten inschakelen. Maar hoe kan je dat wachtwoord vinden in Windows 10? Volg gewoon deze stappen:


Hoe kan ik mijn wifi-wachtwoord achterhalen in Windows 10?

1. Klik op de Startknop en ga naar “Instellingen”.

2. Ga naar het onderdeel “Netwerk en Internet”.

3. Klik onderaan op “Netwerkcentrum”. Hier vind je alle verbindingen van je computer en het netwerk waarmee je op dat moment verbonden bent onder de functie “Actieve netwerken weergeven”.

4. Klik op de blauwe link met de naam van het wifi-netwerk waarmee je verbonden bent. Nu opent een nieuw venster waarin je de status van je netwerk kan bekijken.

5. Klik op “Eigenschappen van draadloos netwerk”.

6. Ga naar het tabblad “Beveiliging”. Daar zie je “Netwerkbeveiligingssleutel” staan met daarnaast het verborgen wachtwoord. Klik op “Tekens weergeven” om het wachtwoord te bekijken.

Soms moet je toestemming geven om dit wachtwoord te bekijken. Klik dan op “Ja”. Nu zie je het wachtwoord verschijnen en kan je het kopiëren, noteren of delen met iemand. Verberg vervolgens de tekens opnieuw en sluit het venster.

Als je je wifi-verbinding met anderen wil delen of er verschillende toestellen mee verbinden, heb je natuurlijk wel een snelle en degelijke verbinding nodig. Met Proximus Flex heb je een ongelimiteerde internetverbinding thuis, een mobiel abonnement naar keuze en toegang tot Proximus Pickx en 80 televisiezenders. Waar wacht je nog op?

Stel je Flex pack meteen samen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie