Hoe sluit je een wifi-camera aan op je computer?

Gepubliceerd op 27/08/2021 in Gouden tips van…

Hoe sluit je een wifi-camera aan op je computer?

Wil jij een of meerdere bewakingscamera's in je huis of appartement installeren? Het is de perfecte manier om je thuis altijd in de gaten te houden via je smartphone of tablet. Maar je kan je camera's ook op een computer aansluiten. Lees hier hoe je dat precies doet.

Tegenwoordig zijn er veel manieren om je huis of appartement te beveiligen. Aangesloten bewakingscamera's zijn natuurlijk de beste manier om dat te doen. Zo kan je je huis van overal in de gaten houden via je smartphone of tablet. Maar het is ook mogelijk om je wifi-camera's op je computer aan te sluiten.

Welke bewakingscamera kiezen?

Er bestaan verschillende soorten bewakingscamera's. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen wifi- of bedrade camera's, hoewel steeds meer modellen beide soorten verbindingen bieden. We raden je aan te kiezen voor een wifi-model, omdat het je veel tijd zal besparen als je geen kabelsysteem moet opzetten in je huis.

Vervolgens kan je kiezen voor een bewakingscamera voor binnen of buiten, verplaatsbaar of vast, SD- of HD-resolutie of een nachtzichtcamera. Wat je ook kiest, je kan altijd je computer als monitor gebruiken om de beelden te controleren.

Kies echter wel altijd voor een IP-camera. IP-camera’s zijn handig omdat ze veel gemakkelijker op je netwerk en dus op je computer kunnen worden aangesloten. Met een dergelijke camera is je computer zowel een monitor als een beheersinstrument voor je bewakingscamera's. De andere functionaliteiten zijn volledig afhankelijk van je wensen.


Hoe sluit je een bewakingscamera aan op je computer?

Als je hebt gekozen voor een camera met kabel, hoef je alleen maar je camera en je computer met een ethernet-kabel (ook wel RJ45 genoemd) te verbinden. Nu zie je wat je camera's filmen en kan je ze ook configureren en beheren. Vergeet niet dat je waarschijnlijk specifieke software voor je bewakingscamera moet installeren. Het probleem met een dergelijke verbinding is dat je onderweg niet in real time kunt zien wat je camera's filmen.

Als je voor een wifi-camera hebt gekozen, heb je geen last van kabels die moeten worden aangesloten, maar kan je ook in real time zien wat de camera's filmen. Onthoud wel dat om de wifi-camera's met je computer te verbinden, alle apparaten met het internet verbonden moeten zijn.

Begin daarom met het installeren van je wifi-camera door hem op het internet aan te sluiten. Installeer vervolgens de software die bij je camera's hoort op je computer. Zodra de software is geïnstalleerd, kan je zoeken naar alle wifi-camera's die op je netwerk zijn aangesloten. Selecteer nu de camera die je wil gebruiken om de parameters in te stellen en op het scherm te zien wat hij filmt. Je kan trouwens ook alles opnemen wat je filmt vanop alle computers in huis.

Het probleem met deze draadloze installatie is dat je afhankelijk bent van de kwaliteit van de internetverbinding. Als het signaal slecht is, kan het regelmatig wegvallen en zie je dus niet wat de camera's filmen. Als je een groot huis hebt, kan het signaal niet optimaal zijn. Wij raden daarom aan een tweede internetrouter te gebruiken of een wifi-netwerkversterker.

Je kan ook kiezen voor fiber. Ontdek hier of fiber beschikbaar is in jouw buurt.


Zoals je ziet, heb je een goede internetverbinding nodig om het volledige potentieel van je bewakingscamera's te benutten. Met ons Flex-pack ervaar je geen problemen meer! Je krijgt een solide en onbeperkte internetverbinding, een of meerdere mobiele abonnementen én toegang tot de Proximus TV-zenders en de Pickx-applicatie.

Ontdek Flex nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën