Hoe gebruik ik WhatsApp op pc?

Gepubliceerd op 19/05/2021 in Gouden tips van…

Hoe gebruik ik WhatsApp op pc?

WhatsApp is één van de populairste apps op zowat elke smartphone ter wereld. Maar wist je dat je de app ook rechtstreeks op je computer kan gebruiken? Ontdek hier hoe je WhatsApp installeert, configureert en hoe je het gebruikt.

WhatsApp is ongetwijfeld de handigste app om te chatten met vrienden en familie. Het is daarom ook een van de meest gebruikte apps ter wereld: begin 2020 telde WhatsApp maar liefst 2 miljard gebruikers. Dat komt omdat het veel mogelijkheden biedt, zoals de optie om de app rechtstreeks op een computer te gebruiken. Ontdek hier hoe deze Facebook-applicatie werkt op je PC.

Hoe installeer ik WhatsApp op PC?

Er zijn twee manieren om WhatsApp te gebruiken op een computer, enerzijds in een webbrowser en anderzijds door de applicatie te downloaden en te installeren op je desktop.

Om Whatsapp op je computer te gebruiken, surf je naar deze linkNieuw venster en volg je deze stappen:

  • Open de WhatsApp-applicatie op je telefoon.
  • Klik op de drie bolletjes rechtsboven in het scherm en klik op "WhatsApp Web”.
  • Klik dan op "Apparaat aansluiten".
  • Scan nu de QR-code die op je computerscherm verschijnt.

Om WhatsApp te gebruiken via de desktop, moet je de app eerst downloaden via deze linkNieuw venster. Zodra de applicatie is geïnstalleerd, hoef je alleen maar met je smartphone de QR-code te scannen die op de het scherm verschijnt. Alles wordt dan gesynchroniseerd met je mobiele applicatie, zoals de berichten die je verstuurt.

Om WhatsApp zowel op je mobiel als op je pc te kunnen gebruiken, kies je voor het Flex-pack. Dit pakket biedt je een mobiel abonnement naast je onbeperkte internetverbinding thuis!


Welke functies zijn beschikbaar op WhatsApp pc?

Over het algemeen zijn de functies die beschikbaar zijn op WhatsApp voor pc dezelfde als op de mobiele app, namelijk:

  • Start een nieuwe groep met je contacten.
  • Bewerk je profiel.
  • Zoek in gearchiveerde gesprekken.
  • Controleer belangrijke berichten.
  • Beheer je instellingen.

Voor al deze acties klik je op de pijl omlaag linksboven in de app. Naast deze basisfuncties kan je ook afbeeldingen en video’s verzenden of zelfs rechtstreeks een foto nemen via de webcam. Open een chat en klik op het paperclip-icoon aan de linkerkant waarna alle beschikbare opties op het scherm verschijnen.


Hoe schakel ik meldingen in op de WhatsApp pc-app?

Net als bij de mobiele applicatie kan je meldingen inschakelen voor elk binnenkomend bericht. Daarvoor ga je naar het menu "Meldingen" via de pijl linksboven in het scherm.

Om meldingen voor een specifiek gesprek uit te schakelen, klik je op de pijl rechtsboven in het scherm. In het uitklapmenu zie je de knop "Stille meldingen".


Kan ik iemand bellen via WhatsApp pc of een video-oproep doen?

Hoewel de pc-versie van WhatsApp best handig is, zijn er een paar tekortkomingen in vergelijking met de mobiele versie. Een daarvan is het onvermogen om je contactpersonen te bellen of een videogesprek op te zetten, zelfs als je een webcam en microfoon op je computer hebt.


Om WhatsApp te gebruiken zoveel je maar wilt op pc of mobiel, is het Flex-pack echt iets voor jou! Dit pakket biedt je een mobiel abonnement naar keuze, naast een onbeperkte internetverbinding thuis en toegang tot 80 tv-zenders én de Pickx-applicatie.

Ontdek Flex nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën