Hoe de ViaMichelin routeplanner te gebruiken

Gepubliceerd op 09/07/2021 in Apps

Hoe de ViaMichelin routeplanner te gebruiken

Klassieke wegenkaarten behoren ondertussen tot het verleden. Tegenwoordig kan je makkelijk je eigen route uitstippelen voor je op weg gaat dankzij tools als de ViaMichelin routeplanner, een van de referenties op dit gebied. Ontdek hier hoe je eigen routes met ViaMichelin kan samenstellen, evenals alle andere praktische functies van deze tool.

Decennialang was het Franse merk Michelin onder meer bekend om zijn beroemde wegenkaarten. Met de evolutie van de technologie is Michelin erin geslaagd zich aan te passen door zijn ViaMichelin routeplannertool. Met deze tool kan iedereen zijn reis van tevoren plannen en beschik je over alle nodige info om met een gerust hart op reis te gaan.

ViaMichelin is bijzonder gebruiksvriendelijk en volledig gratis. Bovendien kan de tool zowel op een computer als op een smartphone of tablet worden gebruikt.

Hoe maak ik een route aan op de ViaMichelin routeplanner?

Je merkt meteen dat het heel gemakkelijk is om een reisroute op te stellen voor je bijvoorbeeld op vakantie vertrekt. Ga naar de ViaMichelin-website via deze linkNieuw venster. Geef het adres van je bestemming in en de ViaMichelin routeplanner stippelt de route uit, net als een echte GPS. Zodra de reisroute is berekend, kan je hem printen en meenemen op reis. Is dat alles? Nee hoor, ViaMichelin biedt verschillende mogelijkheden om de beste route te vinden:

1. Een route volgens je voorkeuren

Je kan je reisroute naar hartelust aanpassen. Kies bijvoorbeeld je voertuig: auto, fiets, motor of zelfs te voet. Voor auto's en motoren kan je de door Michelin voorgestelde route kiezen, maar ook de kortste of de snelste. En als je van het prachtige landschap wil genieten, kies je de ontdekkingsroute die je langs mooie wegen en toeristische plekjes voert.

2. Een route naargelang het huidige verkeer

Niemand zit graag vast in het verkeer. ViaMichelin biedt daarom een route aan waarmee je de files kan vermijden. Maar let op, als je de route een dag voor vertrek berekent, kan de verkeerssituatie natuurlijk nog veranderen. Houd daarom je smartphone bij de hand om de verkeersontwikkelingen te volgen.

3. Verfijn uw reisroute aan de hand van verschillende criteria

Met de ViaMichelin routeplanner kan je zelfs nog verder gaan. Zo kan je een volledig gepersonaliseerde route krijgen door ViaMichelin bijvoorbeeld te vragen om alle snelwegen of tolwegen te vermijden. ViaMichelin kan zelfs bepaalde grenzen niet overschrijden als je naar een grensgebied tussen meerdere landen gaat. Tenslotte kan de tool ook veerboten vermijden. En als je een caravan hebt, kan je dat ook aangeven.

4. Bereken de kosten van de route

Reizen kost geld, maar om tijdens je reis niet voor verrassingen te komen staan, kan de ViaMichelin routeplanner een schatting maken van de kosten van je route. ViaMichelin houdt namelijk rekening met de brandstofkosten en de prijs van eventuele tolgelden. Maar het gaat nog verder: als je het merk, het vermogen, het model, het jaar, de motor en het type brandstof van je voertuig opgeeft, zal de berekening van de kosten van het traject nog nauwkeuriger zijn.

En als je met meer dan één persoon reist, kan je de functie "gedetailleerde reiskosten" gebruiken om te zien hoeveel elke passagier moet betalen. Het is een goede manier om de kosten te spreiden en te voorkomen dat de bestuurder of eigenaar van het voertuig als enige voor de kosten moet opdraaien. Je hoeft enkel de naam van de passagier in te voeren en de tool doet de rest.


Gebruik de ViaMichelin routeplanner-app

ViaMichelin is natuurlijk een uitstekend hulpmiddel om je reis voor te bereiden. Maar de toepassing is ook zeer praktisch tijdens de reis zelf. Je gebruik de routeplanner dan als een klassieke GPS-toepassing. In tegenstelling tot sommige andere apps, biedt de ViaMichelin routeplanner-applicatie een aantal nuttige functies voor een serene rit. De ViaMichelin-app toont bijvoorbeeld op elk moment de snelheidslimiet en waarschuwt je als je die onbedoeld overschrijdt.

Bovendien geeft de ViaMichelin routeplanner-app op elk moment informatie over het verkeer op je route. Zo krijg je een waarschuwing bij files, ongevallen of gevaar. Je kan zelfs andere gebruikers van de toepassing waarschuwen in geval van gevaar.


Om met een gerust hart te reizen en op de hoogte te zijn van alle verkeersontwikkelingen met de ViaMichelin routeplanner, zijn er onze Mobilus mobiele abonnementen. Je kiest het aanbod dat het best bij jou past, afhankelijk van je surfgedrag. Mobilus biedt je mobiele data van 2 GB tot onbeperkt en onbeperkte sms'jes en belminuten.

Ontdek Mobilus nu meteen!

Bovendien kies je je favoriete toepassing waar je geen mobiele data aan besteedt.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën