Tijd winnen? Met deze 7 apps lukt het je elke dag!

Gepubliceerd op 17/07/2019 in Apps

Tijd winnen? Met deze 7 apps lukt het je elke dag!

Elke minuut is kostbaar. Haal er dan ook het maximale uit. Het zou zomaar een raad van André Hazes Junior kunnen zijn. Maar op zich valt er zeker iets voor deze tegeltjeswijsheid te zeggen. Het belangrijkste blijft dat je voor de nodige efficiëntie zorgt. Op die manier vermijd je stress én heb je meer uren in een week voor de plezante dingen des levens.

Gelukkig zijn er tegenwoordig een pak handige tools, om op je smartphone te downloaden. Op die manier zorg je voor een betere organisatie van je leven. Dit zijn de 7 apps voor timemanagement:

1. Trello

Ben je met een eigen projectje bezig? Of het nu een XXL-verbouwing van je woonst is of een reeks kleine opdrachten voor de komende maand: een goede organisatie-app is altijd een goede hulp. Zelfs een simpel boodschappenlijstje heb je zo sneller bij elkaar.

Trello werkt als volgt: je maakt een bord voor elk ding waarmee je bezig bent. Daar voeg je dan info aan toe, inclusief eventuele to-dolijstjes of stappenplannen. En het beste van al: je gebruikt het met de rest van het gezin en wijst bijvoorbeeld taken aan iemand toe.

De app Trello is gratis (met betalende upgrades) en beschikbaar voor Android en iOS.


2. Todoist

Lijstjes maken: de woorden zijn al gevallen. Het is tenslotte enorm belangrijk om een overzicht te krijgen van je leven. Je zet daarbij de belangrijke bovenaan en bekijkt best even wat je wanneer gaat aanpakken.

Todoist is de prima partner in crime voor zowat alle lijstjes: van shoppen tot je betalingen en het plannen van je volgende reis. Er een specifieke datum op plakken is trouwens ook mogelijk in de app. Ideaal om niks meer te vergeten!

De app Todoist is gratis (met betalende upgrades) en beschikbaar voor Android en iOS.


3. RescueTime

Nog zoiets dat je vast herkent. Goed timemanagement is volgens experts ook een kwestie van op de juiste dingen te focussen. Die 5 minuten Facebook hier en 10 minuten kattenfilmpjes kijken daar: het is plezant, maar vreet tegelijk op een week flink wat tijd.

Gelukkig is er RescueTime! Deze app houdt namelijk automatisch bij hoeveel tijd je in elke app op je smartphone steekt. Je ziet dus meteen hoeveel minuten je gsm je per dag opeist. En als je dat wil stel je nieuwe doelen, zoals maximaal 10 minuten social media per dag.

De app RescueTime is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.


4. OffTime

Lukt het niet echt om af te kicken van de verleidelijke smartphone-apps? Geen nood: er bestaan zelfs daarvoor speciale apps, die je timemanagement zo nog een extra duwtje in de rug geven.

OffTime blokkeert al je berichten, sms’jes en notificaties. En bovendien beperkt het de toegang tot andere apps. Op die manier steek je je tijd in belangrijke zaken, wanneer je zeker niet gestoord wil worden. Wat dacht je van de nodige me (of family) time?

De app OffTime is beschikbaar voor Android (gratis) en iOS (€0,99).


5. Forest

Moet het allemaal niet zo serieus zijn bij jou? Er bestaan nog andere, meer ludieke manieren om die digitale detox voor elkaar te krijgen. Geen gedoe met geblokkeerde apps, maar een aanmoediging om het volgende keer beter te doen.

Forest is een simpel concept. Je stelt in de app een timer in, waarbij je tegelijkertijd een virtueel zaadje plant. Het doel is om van je smartphone af te blijven, zodat je de volgroeide boom kan planten in een veld. Oh ja: je krijgt ook enorm veel statistieken over je app-gebruik te zien.

De app Forest is betalend en beschikbaar voor Android en iOS.


6. Waze

Files, files en nog eens files. Weer een goed voorbeeld van verloren tijd, die nuttiger te besteden valt. De tijd van de klassieke gps-toestellen is daarbij allang voorbij. Een goede app op je smartphone brengt je veel verder. En dat een pak sneller.

Waar Waze verschilt van de rest, is de community waarop je terugvalt. Van files tot ongevallen en andere gevaren: iedereen deelt het met elkaar. Check zeker ook eens ons andere blogartikel over alle handige functies in Waze.

De app Waze is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.


7. Evernote

Rust in je hoofd is een ander belangrijk punt, als het over timemanagement gaat. Daarvoor is het enorm fijn om eender wanneer op je smartphone de nodige notities te maken. Die je vervolgens ordent, om zo ineens ook je eigen gedachten verder te ordenen.

De app Evernote is dé aanrader, als je verzot bent van notities en memo’s. Zeker omdat je er achteraf makkelijk terug bij kan. Voeg er gerust nog wat foto’s, geluid of andere attachments aan toe.

De app Evernote is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

Ziezo: met deze apps ga je sowieso meer uit je leven halen. En over de mobiele data moet je niet stressen: met Mobilus XL Unlimited is alles onbeperkt. Da’s dus ook alle zalige momenten sharen op sociale media! Of uren en uren bellen met vrienden en familie.

Kies nu de Mobilus naar jouw goesting

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën