Waze: alles wat je moet weten over deze gps-app

Gepubliceerd op 24/12/2018 in Bits & Bytes

Waze: alles wat je moet weten over deze gps-app

Misschien hebben vrienden en familie jou ook al uitgebreid verteld over Waze. Deze app voor op je smartphone zou dé manier zijn om vandaag de dag snel van A naar B te geraken. En zo het perfecte alternatief vormen voor je klassieke gps of Google Maps. Wel, ik kan het uit ervaring eigenlijk alleen maar bevestigen. Het is met name ideaal voor iedereen die met de wagen van en naar het werk bolt. Check mee de vier redenen waarom Waze een must have voor op je mobiele toestel is:

 1. Blijf heel goed op de hoogte van de toestand op de weg

  Een klassiek gps-toestel heeft absoluut geen weet van zaken zoals opstoppingen of ongevallen. En dat is net waar Waze zo straf in is. Het geheime wapen waarmee ze verder gaan dan apps zoals Google Maps is een gigantische community, waarin chauffeurs in real-time verkeersinformatie delen. In de eerste plaats zijn dat natuurlijk de files, maar de app weet ook perfect waar ongevallen, wegafsluitingen én politiecontroles zijn.

  Bovendien zijn dankzij deze community de kaarten in Waze bijzonder actueel, waardoor je bijvoorbeeld niet voor verrassingen komt te staan als een straat recent autovrij is geworden. Of als een nieuw circulatieplan in een stad net van kracht is geworden.


 2. En verlies daardoor een pak minder tijd

  Dankzij de uitgebreidere actuele weginformatie krijg je simpelweg altijd de snelste route, op dat specifieke moment. Daarbij heeft Waze trouwens ook gedacht aan al het extra verkeer dat alternatieve routes aantrekken. Want met andere apps heb je het vast zelf al meegemaakt: je volgt de zogezegd snelste route naar huis, maar die wegen slibben natuurlijk ook compleet dicht.


 3. Spaar daarnaast zelfs geld uit

  Door minder lang in de files stil te staan verbruik je natuurlijk een stuk minder brandstof. Maar Waze heeft nog andere interessante features in de app zitten, die ervoor zorgen dat je wat meer centen op zak houdt. Zo kan je het goedkoopste tankstation op je route zoeken. Ideaal om bijvoorbeeld te gebruiken tijdens je dagelijkse woon-werkverkeer. En verder kan je makkelijk een gratis parkeerplaats vinden, als alternatief voor de vaak dure parkeergarages. 


 4. Waze gebruik je ook gewoon in het buitenland

  Bij een klassiek, apart gps-toestel of de ingebouwde navigatie in je wagen hang je vast aan de meegeleverde kaarten. En die zijn vaak beperkt tot de Benelux of West-Europa. Met Waze heb je daar totaal geen last van. De app downloadt namelijk de kaart die je op het moment zelf voor je route nodig hebt. Om je daarbij even een idee te geven: een route van 100 kilometer via de snelweg vraagt ongeveer 15 MB aan mobiele data per uur. Maar deze hoeveelheid kan wel wat variëren.


Gelukkig hoef je je bij ons helemaal geen zorgen te maken over je mobiele data. Want met Mobilus Unlimited XL heb je zowel onbeperkt surfvolume als oneindig veel belminuten en sms’jes.

Ga nu voor onbeperkt surfvolume

Bovendien krijg je nu vier maanden lang € 5 korting, als je voor eind januari een nieuwe Mobilus neemt.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën