Wat zijn Snapchat Lenses en hoe werken ze?

Gepubliceerd op 07/01/2022 in Gouden tips van…

Wat zijn Snapchat Lenses en hoe werken ze?

Met Snapchat kan je de leukste content creëren en delen met vrienden en familie. Dankzij Snapchat Lenses ga je voortaan nog een stapje verder door allerlei toffe elementen toe te voegen. Ontdek hier wat Snapchat Lenses precies zijn en hoe ze werken.

Snapchat Lenses zijn speciale effecten met augmented reality die je kan toevoegen aan je snaps. Je kan zo 3D-effecten, maar ook voorwerpen, personages of transformaties in je beelden en video’s verwerken. Lenzen worden ondersteund op Apple-apparaten met iOS 11 of hoger en op de meeste Android-apparaten met Android 4.4 (KitKat) of hoger. Er bestaan verschillende soorten Snapchat Lenses waarmee je je snaps een extra dimensie geeft. We zetten ze even voor je op een rijtje:

1. Gezichtslenzen

Deze Snapchat Lenses leunen het dichtst aan bij de klassieke filters en veranderen je gezicht. Je krijgt dan opeens bijvoorbeeld een mannelijke versie van jezelf te zien, of een baby of een Pixar-figuur. Om deze effecten te kunnen gebruiken, open je de camera in selfiemodus en tik je op je gezicht om de lenzen te openen. Nu kan je vegen tussen de lenzen tot je eentje tegenkomt die je aanstaat. Vervolgens tik je op de recordknop om een foto of video te maken.


2. Wereldlenzen

Altijd al iets extra willen toevoegen aan de wereld om je heen? Met de wereldlenzen breng je de leukste personages of effecten naar je omgeving. Zet eens een dier in je living of laat regenbogen verschijnen uit je pennenzak, het kan allemaal. Om deze effecten te gebruiken, open je de camera en tik je op de achtergrond. Nu kan je vegen tussen de lenzen tot je eentje tegenkomt die je aanstaat. Vervolgens tik je op de recordknop om een foto of video te maken. Let op: niet alle wereldlenzen zijn beschikbaar op alle smartphones!


3. De AR Bar

Met de Augmented Reality Bar kan je bepaalde zaken om je heen scannen voor nuttige info. Je kan kledij en andere producten scannen om gelijkaardige items te shoppen, planten om hun naam te leren, een hond om het ras te ontdekken, het label van een wijnfles om meer info te bekijken, wiskundeproblemen om een oplossing te vinden en zelfs muziek scannen om de artiest en titel van het nummer te leren! Je opent de AR Bar door op het camerascherm te tikken, maar deze functie is momenteel enkel beschikbaar voor iOS.


4. Verbonden Lenzen

Bij verbonden lenzen mogen je vrienden lekker meedoen en delen in de pret. Je kan ze uitnodigen om in real time op jouw snap te reageren of mee te doen. Ook kan je leuke spelletjes spelen via een videosnap. Bij sommige lenzen moeten jullie daarvoor fysiek samen zijn, maar bij andere hoeft dat zelfs niet. Zo zijn jullie altijd en overal verbonden. Verbonden Lenzen zijn echter niet beschikbaar op alle smartphones of in alle regio's.


Tal van mogelijkheden met Snapchat Lenzen

Zoals je ziet, kan je heel wat creatieve content maken met Snapchat Lenzen. Bovendien kunnen gebruikers eigen lenzen creëren, speciale lenzen ontgrendelen en delen met hun vrienden. Bij verschillende lenzen staat een infosymbooltje waarmee je deze lens naar de vrienden kan versturen via de chatfunctie. Ook kan je via het sterretjessymbool een lens die je leuk vindt, toevoegen aan je favorieten om hem nadien snel en makkelijk terug te vinden.

Je kan ook ongepaste lenzen rapporteren aan Snapchat door de snap ingedrukt te houden en onderaan op het vlaggetje te tikken. Bij de optie “Overige” kan je hem dan rapporteren. Of je kan een lens selecteren en via het infosymbooltje naar het vlaggetje gaan.


Met Mobilus kies je voor een volume op maat van wat je echt nodig hebt. Van alles onbeperkt tot mobiele data die overeenkomen met jouw behoeften. In elk geval mag je eindeloos sms’en en geniet je van onbeperkte data voor je favoriete app.

Ontdek Mobilus nu!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën