6 apps om ook van jouw huis een Smart Home te maken

Gepubliceerd op 08/12/2020 in Apps

Heb je al eens overwogen om jouw woning in een zogenaamde Smart Home te veranderen. In zo’n slim huis zijn allerlei apparaten met elkaar verbonden om jouw dagelijkse leven een stuk aangenamer te maken. Meestal beheer je al die toestellen vanaf je smartphone, maar dan heb je natuurlijk wel de juiste applicaties nodig. Voor deze blog selecteerden we zes handige apps die je meteen kunt gebruiken in jouw Smart Home.

6 apps om ook van jouw huis een Smart Home te maken

We gebruiken meer en meer slimme apparaten – toestellen die met het internet verbonden zijn en daardoor ons leven gemakkelijker maken. Als we die apparaten dan met elkaar gaan connecteren, veranderen we onze woning in een Smart Home. Dat heeft veel voordelen: je kunt er je huis of appartement mee beveiligen, je vergroot er je persoonlijke comfort mee, en je bespaart ook veel energie. Dat laatste is niet alleen positief voor je energiefactuur, maar je helpt er ook het milieu mee door op een duurzamere manier te consumeren.

Hieronder vind je een selectie van zes Smart Home-apps die ook jouw leven zullen vereenvoudigen.


1. SimpliSafe

Een Smart Home is veel gemakkelijker te beveiligen dan een klassiek huis. Vroeger zou het een klein fortuin gekost hebben om overal bewakingscamera’s te installeren, nu doe je dat heel eenvoudig met slimme wificamera’s. Die kan je gemakkelijk van plaats veranderen en met je netwerk verbinden. Je hebt dan natuurlijk wel nog een applicatie nodig om de camera’s te beheren. Hiervoor raden we SimpliSafe aan.

Met de app zie je alles wat je camera’s filmen. En opdat je niet voortdurend naar de beelden zou moeten zitten kijken, stuurt de app je een waarschuwing als er iets verdachts gebeurt. Bijvoorbeeld wanneer een deur of een raam geopend wordt terwijl je niet thuis bent.

Download SimpliSafe gratis voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster

Wie van deze slimme apps gebruik wil maken, heeft natuurlijk ook een internetverbinding nodig. Met Flex geniet je van onbeperkt internet thuis en een mobiel volume naar keuze.

Stel nu jouw ideale Flex-pack samen!


2. Google Assistant

Wat zou het internet zijn zonder Google? Het bedrijf staat bekend om z’n zoekmachine, maar heeft intussen ook een pak andere toepassingen. Zo ook om van je huis een Smart Home te maken: Google Assistant. Je gebruikt die app overigens ook voor andere dingen, zoals het uitvoeren van zoekopdrachten, het sturen van berichten en e-mails, het beantwoorden van oproepen, of zelfs om je favoriete muziek te spelen. Het bijzondere eraan is dat je de app volledig met je eigen stem kunt bedienen.

De functie is er dus ook voor al je slimme apparaten. Het licht in- of uitschakelen, de deuren vergrendelen of ontgrendelen, … Google Assistant kan het allemaal voor jou regelen. Je kunt zelfs op afstand met mensen in je huis praten via luidsprekers. En als je een alternatief voor Google zou zoeken, dan is het goed om weten dat Alexa, de assistent van Amazon, ongeveer dezelfde functionaliteiten aanbiedt.

Download Google Assistant gratis voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster


3. Nest

Voor een slimme thermostaat kan je onder andere bij het gereputeerde merk Nest terecht. Uiteraard hebben zij ook een app gemaakt om die thermostaat te beheren. Waar je ook bent, de app maakt het mogelijk om van overal de temperatuur in je huis te regelen.

Je ziet ook meteen hoeveel energie je per dag verbruikt en ontvangt maandrapporten die je tonen waar je die energieconsumptie nog zou kunnen verbeteren. Hiervoor geeft de app je ook de nodige tips.

Download Nest gratis voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster


4. AT&T Digital Life

Veel Smart Home-apps bieden min of meer dezelfde functionaliteiten aan. Dat is ook zo voor AT&T Digital Life. Je beheert er je bewakingscamera’s mee, vergrendelt en ontgrendelt je deuren, en je houdt je energie- en waterverbruik in het oog. Zo ontdek je bijvoorbeeld heel snel een waterlek alvorens je de gevolgen op je factuur ziet verschijnen.

Als een goede waakhond geeft de app je een seintje wanneer iets om je aandacht vraagt. En natuurlijk zorgt de applicatie ook voor het nodige comfort, want je kunt er bijvoorbeeld de verlichting en de verwarming op afstand mee regelen.

Download AT&T Digital Life gratis voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster


5. Somfy MyLink

Ook deze app wil in de eerste plaats het beheer van je slimme apparaten vanaf een simpele interface vereenvoudigen. Je kunt er bijvoorbeeld je gordijnen en rolluiken mee besturen. En natuurlijk biedt de app ook mogelijkheden om de beveiliging van je huis te organiseren. Zoals altijd kan dat perfect van op afstand, op voorwaarde dat je een internetverbinding hebt natuurlijk.

Download Somfy MyLink gratis voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster


6. Philips HUE

Tot slot nog dé app voor het regelen van de verlichting in je huis: Philips HUE. Je moet er natuurlijk wel eerst de verlichting van het merk voor installeren. Daarna kan je de lampen in iedere kamer vanaf je smartphone of tablet bedienen. En dan hebben we het niet enkel over het in- en uitschakelen van de verlichting, maar je past ook de intensiteit aan je stemming aan. Als je aan het werk bent, verkies je wellicht een ander soort verlichting dan wanneer je gezellig in de zetel aan het relaxen bent.

De technologie maakt het zelfs mogelijk om met kleuren te spelen die voor sfeer in huis zorgen. Uiteraard kan je de verlichting ook automatisch instellen, zodat je bijvoorbeeld met de juiste stemming wakker wordt of je lampen langzaam doven terwijl je de slaap probeert te vatten. Zelfs spraakbediening is mogelijk vanaf een platform naar keuze.

Download Philips HUE gratis voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster


Je nieuwe Smart Home gaat je leven helemaal veranderen. En eigenlijk heb je maar één ding nodig: een goede internetverbinding. Daar zorgen wij voor met Flex, een pack dat je naar wens samenstelt. Met onbeperkt internet thuis en een mobiel abonnement op maat.

Ontdek Flex nu!

En dat is niet alles: je mag zelfs tv-content naar keuze toevoegen. Je krijgt ook toegang tot de Proximus Pickx-app.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie