Hoe je nieuwe iPhone instellen? Dit moet je doen

Gepubliceerd op 11/01/2021 in Smartphones

Een nieuwe iPhone gekocht? Proficiat! Maar nu moet je je nieuwe toestel nog instellen, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. Gelukkig is dit niet moeilijk, zelfs als je vorige smartphone een Android-toestel was. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je je iPhone volgens je eigen wensen configureert.

Hoe je nieuwe iPhone instellen? Dit moet je doen

Het doosje van je nieuwe iPhone openen, alle attributen uitpakken en natuurlijk je toestel voor de eerste keer in je handen nemen. Een fantastisch moment en je gaat ongetwijfeld heel wat mooie herinneringen creëren met deze telefoon. Maar voor het zover is, moet je de iPhone natuurlijk instellen. Maak hier zeker tijd voor, want de configuratie van je toestel moet ervoor zorgen dat je zonder zorgen de overgang van je oude telefoon kunt maken.

Hieronder overlopen we de belangrijkste stappen die je bij het configureren van je iPhone moet doorlopen:

1. Start de iPhone op

Van zodra je de iPhone aanzet, zal het toestel zelf al om een aantal gegevens vragen. Omdat je smartphone nog niet weet welke taal je spreekt, zal je eerst in meerdere talen begroet worden. Daarna kies je de taal waarin je graag verder wil gaan. Je moet ook bepalen in welk land of regio je het toestel gebruikt. Dit is bijvoorbeeld belangrijk om datum en tijd automatisch in te stellen.


2. Configureer het apparaat

Daarna begint de echte configuratie van je iPhone. Zorg er eerst voor dat de simkaart in je toestel zit en zoek verbinding met een wifinetwerk. Bezit je een ander apparaat van Apple dat gebruik maakt van iOS 11 of hoger? Dan is het mogelijk om de configuratie automatisch te voltooien door dit toestel naast je iPhone te leggen.

Je moet dan enkel nog op het knopje ‘Begin direct’ tikken. Als je vorige telefoon ook een iPhone was, dan is het dankzij de back-up in iCloud mogelijk om alle apps, bestanden en instellingen van je oude toestel in enkele minuten over te zetten naar je nieuwe aanwinst.

Als dit je eerste iPhone is en je geen enkel ander apparaat van Apple hebt, dan moet je de configuratie manueel voltooien. Apple voorziet wel een appNieuw venster waarmee je bestanden, foto’s en contacten van je oude Android-toestel eenvoudig kunt overzetten op je iPhone.

Als je nog een sterk mobiel abonnement zoekt, dan moet je zeker eens naar Mobilus kijken. Van alles onbeperkt tot een formule op maat: jij bepaalt het zelf!

Ontdek nu Mobilus!

3. Vergrendel je iPhone

Om te vermijden dat iemand toegang kan krijgen tot de gegevens op je iPhone, zal je toestel vragen om een toegangscode te kiezen. Deze code bestaat uit zes cijfers. Het spreekt voor zich dat je een goede cijfercombinatie moet kiezen. Dus niet: 123456.

Afhankelijk van het model van je nieuwe iPhone zijn er nog meer opties beschikbaar. Face ID maakt gebruik van gezichtsherkenning en Touch ID onthoudt jouw unieke vingerafdruk. Deze features dienen overigens niet alleen voor het ontgrendelen van je iPhone, je kunt er ook betalingen mee beveiligen via Apple Pay.


4. Selecteer of creëer je Apple ID

Als je het bovenstaande allemaal in orde hebt gebracht, dan moet je enkel nog aangeven dat je akkoord gaat met de voorwaarden vooraleer je naar de volgende stap kunt gaan.

Hier vraagt de iPhone naar je Apple ID. Als je er al eentje hebt, dan kun je er nu mee inloggen zodat je toegang krijgt tot allerlei toepassingen zoals iCloud, iTunes en de App Store. Je kunt zelfs meer dan één Apple ID ingeven als je dat wil.

Heb je nog geen Apple ID of ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je er via dit scherm eentje aanmaken of je oude ID terughalen. Als je een nieuwe gebruiker bent, moet je nog een paar services instellen:

  • Apple Pay: als je van de betaaldienst van Apple gebruik wil maken, dan stel je hier je gegevens in en kies je bijvoorbeeld om via Touch ID te betalen.
  • iCloud-sleutelhanger: dit is een handige manier om wachtwoorden op al je toestellen op te slaan en te synchroniseren.
  • Siri: dit is de spraakassistent van Apple die je graag helpt om je iPhone te gebruiken. Maar eerst moet je deze functie natuurlijk wel nog activeren. Zo zal je mogelijk enkele zinnen moeten zeggen, opdat Siri je stem kan leren kennen.

5. Rond de configuratie af

Zo, je bent nu bijna klaar om je iPhone te gebruiken. Als je kinderen hebt, loont het om nog even naar de instelling van de schermtijd te kijken. Daarmee volg je hoeveel tijd je kinderen, of jijzelf, met je iPhone hebben doorgebracht. Je hebt ook de mogelijkheid om tijdslimieten voor het gebruik van apps in te stellen. Als je trouwens echt gerust wil zijn dat je kinderen op een veilige manier van populaire apps kunnen genieten, dan moet je zeker deze blog lezen.

Het enige wat je nu nog moet doen is op ‘Aan de slag’ tikken. Je iPhone is helemaal klaar voor gebruik. Als dit je eerste iPhone is, neem je best nog even tijd om alle functionaliteiten en apps van Apple te leren kennen. Via de website van AppleNieuw venster vind je ook alle antwoorden op eventuele vragen je nog hebt. Maar je bent er vast snel mee weg. We wensen je veel plezier!


Natuurlijk heb je ook een goed abonnement nodig om zonder zorgen van je nieuwe iPhone te genieten. Dankzij Mobilus kies je een formule op maat van wat je echt nodig hebt: van alles onbeperkt tot een volume naar keuze met onbeperkt gebruik van je favoriete app.

Kies nu jouw Mobilus!

Tim

Gek van technologie en gefascineerd door de manier waarop het ons leven gemakkelijker en tegelijkertijd complexer maakt. Fervent console gamer, Lego bouwer, Pokemon trainer & vader van drie.

Andere artikels van Tim