Hoe kan ik een beschermfolie op mijn smartphone aanbrengen?

Gepubliceerd op 11/05/2022 in Smartphones

Als je net een nieuwe smartphone hebt gekocht, is een beschermfolie op je smartphone aanbrengen altijd een goed idee. Maar ook als je al even je huidige gsm gebruikt, raden we je zeker zo’n screenprotector aan.

Hoe kan ik een beschermfolie op mijn smartphone aanbrengen?

Maar hoe kan je een screenprotectorNieuw venster aanbrengen zonder die vervelende luchtbellen achter te laten? We kunnen je nu al meegeven dat je voor deze klus enkel een stukje plakband en een dosis geduld nodig hebt. Het maakt daarbij niet uit of je een plastic beschermfolie op je smartphone wil aanbrengen of een echt beschermglas. Blijf rustig en doe elke stap voorzichtig.

Is het scherm van je smartphone gebarsten? Dan sta je natuurlijk voor een andere keuze. Ontdek hier hoe je bepaalt of het touchscreen te repareren is, of je een nieuwe smartphone moet kopen.

Dit zijn de 5 stappen om een beschermfolie op je smartphone aan te brengen:

1. Maak het touchscreen van je smartphone proper

Een schoon scherm is de basis van alles. Anders blijf je stofjes en vingerafdrukken zien, nadat de beschermfolie op je smartphone aangebracht is. Een simpel microvezeldoekje is daarbij nog altijd de topper. Dat gebruik je misschien ook om je bril schoon te maken. Normaal gezien is dat voldoende, maar als je gsm echt te vuil is, kan een druppel schermreiniger nodig zijn.

Hoe dan ook: reinig het touchscreen altijd binnen, weg van tocht. En gebruik nooit een papieren zakdoek, want die kan krassen maken.

2. Neem de screenprotector uit de verpakking

Belangrijk: verwijder de speciale beschermfolie niet onmiddellijk! Houd de screenprotector met de juiste zijde naar boven en positioneer al eens even op je smartphone, zodat alles mooi overeenkomt.

Een trucje hierbij: gebruik twee stukjes plakband en kleef die allebei aan één lange zijde van de screenprotector, om ze vervolgens vast te kleven aan je smartphone. Zo ben je zeker dat de precieze plaatsing ervan tiptop is.

3. Haal de extra laag van de klevende zijde van de screenprotector

Draai eerst de beschermfolie om, terwijl je ze laat vastkleven aan de smartphone, zoals een deur die je opent. Dit is de meest delicate stap van het aanbrengen van een screenprotector. Er zal echter niets foutlopen, precies omdat je plakband gebruikt.

4. Verwijder de luchtbellen onder de screenprotector

Een stap die je wellicht al wel kent. Gebruik het meegeleverde kaartje of je bankkaart, om de bubbeltjes weg te halen. Werk daarbij vanuit het midden van het scherm, naar buiten toe.

5. Trek de tweede beschermlaag van de screenprotector

Nog een laatste ding, voor je helemaal beschermd bent tegen krassen op je scherm. Haal de tweede beschermlaag van de screenprotector. Houd deze stap zeker als allerlaatste zodat je geen schade aan de schermbeschermer maakt.

Een screenprotector in plastic of uit glas?

Aangezien een screenprotector in glas nog iets beter z’n werk doet, is dat niet alleen dikker, maar ook wat duurder. Het voelt zoals het gewone scherm van je gsm, in tegenstelling tot de versie in plastic. Krassen op de screenprotector zelf blijven bij een glazen versie trouwens veel minder zichtbaar dan bij de beschermfolie voor je smartphone.

Heb je nog geen screenprotector gekocht? Neem dan even een kijkje in onze webshopNieuw venster en laat een passende beschermfolie voor jouw smartphone opsturen naar je thuis. Lekker makkelijk!

Kies nu jouw screenprotector Nieuw venster

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie