Hoe kan ik mijn iPhone-scherm herstellen?

Gepubliceerd op 02/02/2022 in Gouden tips van…

We doen er alles aan om onze smartphone goed te onderhouden, maar ongelukken gebeuren nu eenmaal. En het is geen verrassing dat het scherm het meest kwetsbare onderdeel van een smartphone is. Maar kan je een iPhone-scherm herstellen? Er zijn een aantal mogelijkheden.

Hoe kan ik mijn iPhone-scherm herstellen?

Het scherm is het middelpunt van de hedendaagse smartphones, of het nu een iPhone of een Android-smartphone is. Het probleem is dat het ook het meest fragiele onderdeel van de toestellen is. Eén verkeerde val en het scherm van je iPhone kan in een miljoen stukjes uiteenspatten of ernstig gebarsten zijn. Natuurlijk zijn er manieren om het te repareren, zelf of door professionals.

Je iPhone-scherm laten repareren door Apple

De eerste optie is om je iPhone rechtstreeks door Apple te laten repareren. Dit is de betrouwbaarste en veiligste oplossing, maar niet de goedkoopste. Het voordeel hiervan is dat de technicus die aan je iPhone werkt originele Apple-onderdelen gebruikt, waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Je hoeft enkel een afspraak te maken bij een Apple Store of een door Apple erkend servicecentrum.

Vergeet echter geen back-up te maken van al je iPhone-gegevens en zorg ervoor dat je je Apple ID kent. In sommige gevallen kan de reparatie dezelfde dag nog worden uitgevoerd, maar soms kan het enkele dagen duren. De prijs is afhankelijk van het model van je iPhone. Hoe nieuwer hij is, hoe hoger de prijs. Je kan alle prijzen raadplegen via de officiële website van AppleNieuw venster.


Je iPhone-scherm ergens anders laten herstellen

Met de democratisering van smartphones zijn er in België en de rest van de wereld steeds meer reparatiewerkplaatsen bijgekomen. De meeste van deze reparatiebedrijven zijn niet erkend door Apple. Dat heeft zijn voor- en nadelen.

Aan de positieve kant is er de prijs. De tarieven van onafhankelijke reparateurs zijn namelijk veel voordeliger ook al hangt het af van het model smartphone. Bovendien is de reparatie van een iPhone over het algemeen zeer snel, je krijgt je toestel gegarandeerd voor het einde van de dag terug.

Aan de andere kant is er een negatief aspect. Deze onafhankelijke reparateurs gebruiken over het algemeen onderdelen die niet door Apple worden erkend. Dat betekent dat je onmiddellijk de garantie op het toestel verliest. Bovendien zal een door Apple erkende reparateur altijd weigeren te werken aan een iPhone die een niet door Apple erkende reparatie heeft ondergaan.


Zelf je iPhone-scherm herstellen

Als je een beetje handig bent, kan je je iPhone zelf herstellen. Het mooie is dat het scherm het makkelijkst te vervangen onderdeel van de iPhone is. Maar je hebt een behoorlijke dosis geduld en aandacht voor detail nodig om het goed te krijgen. Wat de uitrusting betreft, heb je vooral een heel kleine schroevendraaier nodig want de schroefjes die op smartphones worden gebruikt, zijn piepklein.

Je kan wel gemakkelijk reparatiesets vinden op het internet. Deze kits bevatten het nodige gereedschap voor de reparatie, maar ook de reserveonderdelen die nodig zijn om de reparatie uit te voeren. Als je zelf een reparatie uitvoert, vervalt echter ook de garantie op je iPhone.

Voordat je met de reparatie begint, moet je je een beetje voorbereiden. Koop een bakje om alle onderdelen van je iPhone in te doen, zodat je ze niet kwijtraakt voordat je het toestel weer in elkaar zet. Zet de iPhone uit, verwijder de SIM-kaart en zoek naar een handleiding op het internet. Er zijn er genoeg voor alle iPhone-modellen. Neem tijdens het reparatieproces de nodige voorzorgsmaatregelen.

Zodra je bijvoorbeeld een schroef of een onderdeel verwijdert, nummer je het en geef je precies aan waar het zich op het toestel bevindt om de montage te vergemakkelijken. Blijf kalm in alle omstandigheden en forceer niets als het niet werkt zoals je hoopt. Breek vooral niets, alle onderdelen moeten intact blijven. Volg zorgvuldig de instructies in de handleiding.

Als je klaar bent en je iPhone is gerepareerd, plaats je de SIM-kaart terug en zet het toestel aan. Dit is het moment om je nieuwe scherm te testen om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. Als er iets mis is, ben je iets vergeten tijdens de reparatie. Zet je iPhone weer in elkaar en doe alles stap voor stap opnieuw. Eén verkeerde aansluiting kan al genoeg zijn om de werking van de iPhone te verstoren.


Heb je accessoires nodig om je pas gerepareerde iPhone te beschermen? Of bent je op zoek naar een nieuwe iPhone ? Surf dan naar onze webshop voor alles wat je nodig hebt. Smartphones, beschermhoesjes en andere accessoires, we hebben het allemaal!

Haast je naar onze webshop!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie