Ontdek de 5 beste apps om te stoppen met roken

Gepubliceerd op 06/04/2022 in Gouden tips van…

Ontdek de 5 beste apps om te stoppen met roken

Stoppen met roken, of het nu gaat om sigaretten of elektronische varianten, is geen gemakkelijke opgave. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat mobiele toepassingen die daarbij helpen. Er zijn er echter zoveel dat het makkelijk is om te verdwalen. Hier vind je onze lijst met de beste apps om te stoppen met roken.

Stoppen met roken is een echte uitdaging die moeilijk alleen aan te pakken is. Je kan de hulp inroepen van een specialist, van vrienden of van een applicatie. Er zijn tegenwoordig tientallen apps speciaal ontworpen om te helpen bij het stoppen met roken. Daarom zetten we hieronder de beste gratis en betalende apps op een rij die je helpen bij het stoppen met roken.

Deze apps moedigen je aan bij je inspanningen en feliciteren je. Je kan ze gebruiken om na te gaan hoe lang je al bent gestopt met roken, hoeveel geld je hebt gespaard of om een bepaald doel te stellen. Dit zijn volgens ons de 5 beste apps.

1. Kwit

De kracht van de Kwit-app? Je moeilijke ontwenning leuker maken. In elke fase van de ontwenning verdien je namelijk punten en speel je levels vrij met maar één doel: de Ultimate Kwitter worden en definitief stoppen met roken. Het komt erop neer dat elke dag dat je rookvrij bent, je punten verdient, met een extra beloning voor elke inspanning die je doet.

Je kan met de app zien hoe lang je al gestopt bent, hoeveel geld je hebt bespaard en wat de voordelen voor je gezondheid zijn naarmate de tijd verstrijkt. Maar wat we leuk vinden aan Kwit is dat het een zeer vriendelijke applicatie is. Toch opnieuw gaan roken? Dat is niet erg, Kwit is er niet om je schuldig te laten voelen. Integendeel, de applicatie blijft je aanmoedigen via berichten en andere meldingen. En natuurlijk geeft Kwit je echt goed advies over hoe je kan stoppen met roken, gebaseerd op wetenschappelijke methoden.

Het enige nadeel is dat de gratis versie soms wat beperkt kan zijn. Zo weet je bijvoorbeeld niet hoeveel levensverwachting je hebt gewonnen sinds je stopte met roken.

Kwit is beschikbaaen r voor iOSNieuw venster en AndroidNieuw venster .

Om deze app altijd en overal te gebruiken, kies je voor Mobilus ! Kies het abonnement dat helemaal bij jou past en surf zoals jij dat wil.


2. Smoke Free

Smoke Free is een zeer bekende app om te stoppen met roken, en terecht. Hij biedt een heleboel nuttige informatie, zoals het aantal sigaretten dat niet wordt gerookt, het geld dat je bespaart, de verbetering van je levensverwachting en tal van andere gegevens om je te motiveren. Net als bij Kwit, geeft Smoke Free er een leuke draai aan door je uitdagingen te geven om beloningen te winnen op de app. Je krijgt ook een overzicht van wat je al hebt bereikt door te kijken naar de kalender met prestaties sinds je gestopt bent.

Smoke Free geeft je ook een logboek om te helpen de moeilijke momenten van je ontwenningsverschijnselen door te komen. Bovendien past Smoke Free zich aan jouw gewoonten aan, want voor je gaat stoppen, biedt de applicatie je een korte vragenlijst om het beste advies en de beste follow-up te geven. Smoke Free is een gratis en reclamevrije app, maar heeft ook een betalende versie met meer mogelijkheden.

Je kan Smoke Free downloaden voor iOSNieuw venster en AndroidNieuw venster .


3. Stoppen Met Roken Assistent

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze app bedoeld om je assistent of coach te worden tijdens het stopproces. Net als bij de vorige toepassingen heb je toegang tot een hele reeks gegevens zoals het bespaarde geld en het aantal niet-gerookte sigaretten. In het geval van een terugval probeert de app je te motiveren door je te vertellen hoeveel levensverwachting je verliest met elke sigaret die je rookt.

Maar het is duidelijk dat de app niet wil dat je terugvalt. Als je in een moeilijke situatie zit, biedt de app je een leuk geheugenspelletje om je te helpen aan iets anders te denken. Je krijgt ook toegang tot een logboek dat je dagelijks kan invullen om je vorderingen beter bij te houden. Het enige nadeel van de app is dat hij alleen beschikbaar is voor Android.

Je kan Stoppen Met Roken Assistent downloaden voor AndroidNieuw venster .


4. Smoke Watchers

Smoke Watchers is anders dan alle andere toepassingen op deze lijst. Het is een echt sociaal netwerk dat mensen wil samenbrengen die proberen te stoppen met roken. Op deze app sta je in contact met echte coaches of ex-rokers die je tonnen advies geven over hoe je succesvol kan stoppen. Het is dus de ideale toepassing voor een echte follow-up. Aan de andere kant is er een groot gebrek aan gegevens en statistieken, zoals de hoeveelheid gespaard geld, enz. Maar als je een sociaal aspect nodig hebt om succesvol te stoppen, is dit de ideale app.

Je kan Smoke Watchers downloaden voor AndroidNieuw venster en iOSNieuw venster .


5. Stop-Tabac

De kracht van Stop-Tabac? Deze app werd ontworpen en ontwikkeld door deskundigen van de universiteit van Genève met een belofte van professionalisme en wetenschappelijke nauwkeurigheid. Wat betekent dat? Je krijgt toegang tot persoonlijk advies en de mogelijkheid om statistieken te raadplegen, het uitgespaarde geld te berekenen en goed begeleid te worden in geval van ontwenningsverschijnselen. Het belangrijkste is dat je je vooruitgang kan volgen en vooruit kan kijken naar de toekomst met een kalender.

Maar wat we zo leuk vinden aan deze app, is hoe hij je helpt om te gaan met crisismomenten. Hij biedt oplossingen bij momenten van herval en tips voor het omgaan met stress of sterke emoties. Daarnaast krijg je toegang tot een forum om ervaringen te delen met andere gebruikers, maar ook met echte specialisten. Het is een uiterst complete en professionele toepassing die je in alle situaties helpt.

Stop-Tabac is beschikbaar voor AndroidNieuw venster en iOSNieuw venster .


Om alle kansen te benutten en te slagen in het stoppen met roken, is er Mobilus ! Kies het mobiele abonnement dat het beste bij jou past, afhankelijk van je surfgedrag. Kies voor 100% onbeperkt of een ander pakket, de keuze is aan jou!

Ontdek Mobilus nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën