Netflix-abonnement kiezen: dit moet je weten

Gepubliceerd op 26/04/2023 in Showtime!

Op zoek naar een streamingplatform om elke avond een nieuwe serie of film te kijken? Netflix is een goede keuze. Stranger Things, Squid Game of The Crown, het platform staat vol met leuke programma's. Maar welk abonnement moet je kiezen? Wij helpen je graag de juiste keuze te maken.

Netflix-abonnement kiezen: dit moet je weten

Welke Netflix-abonnementen zijn er?

Er zijn drie types waaruit je kan kiezen: Basic, Standard en Premium. Het voor jou perfecte Netflix-abonnement kiezen hangt vooral af van de kwaliteit waarin je de series en films wil afspelen en met hoeveel personen in je gezin je wil kijken:

  • Essentieel: je hebt alleen toegang tot HD (720p) en je kan Netflix maar op één scherm tegelijk bekijken (tv, computer, smartphone, tablet). Je kan wel nog steeds inhoud downloaden en offline bekijken, maar ook slechts op één apparaat.
  • Standaard: kijk in Full HD-kwaliteit (1080p) en op twee apparaten tegelijk. Je kan ook downloaden naar twee verschillende apparaten.
  • Premium: kijk in HD en Ultra HD (4K) op maximaal vier apparaten tegelijk. Het is ook mogelijk om en film of serie te downloaden naar vier verschillende apparaten.

Wat kost een Netflix-abonnement? Voor de basisversie betaal je momenteel 8,99 euro per maand. De Standard-versie is met 13,49 euro per maand iets duurder. En voor de Premium-versie betaal je 17,99 euro per maand.


Hoe neem ik een Netflix-abonnement?

Da’s eigenlijk heel simpel: je gaat naar de website van de streamingdienst en klikt daar op de knop ‘Registratie voltooien’. Vervolgens is het een kwestie van het Netflix-abonnement te kiezen dat het beste bij je past. Daarna maak je een account aan met je e-mailadres en een nieuw wachtwoord. En tot slot regel je betaling, waarna je account wordt geactiveerd. Meteen daarna kan je inloggen en de series of films op je bucketlist beginnen bekijken.

En dan vraag je je misschien nog af, hoe je je Netflix-abonnement precies betaalt.

  • Om te beginnen gaat dit met een eenvoudige bankkaart met Maestro of een kredietkaart (MasterCard, Visa of American Express). Prepaid-creditcards werken in principe ook, als je bank een maandelijkse afhouding toelaat.
  • Daarnaast is Netflix betalen ook perfect mogelijk via PayPal of een cadeauboncode.
  • Maar nog het makkelijkste van al, is je Netflix-abonnement gewoon te betalen via je Proximus-factuur. Overzichtelijk én je hebt geen kredietkaart nodig.

Hoe je Netflix-abonnement wijzigen?

En wil je jezelf trakteren op een Premium-versie, terwijl je momenteel een Standaard-variant hebt? Een Netflix-abonnement wijzigen gaat ook heel makkelijk, via de Account-pagina van de website. Neem je login erbij en doe het volgende:

  1. Onder het gedeelte ‘Details abonnement’ ga je naar de optie ‘Abonnement wijzigen’.
  2. Je komt nu op de pagina met de drie soorten Netflix-abonnementen, met bijhorende prijzen per maand. Klik op de versie die jij wilt en op ‘Doorgaan’ of ‘Bijwerken’.
  3. Nu moet je enkel nog klikken op ‘Wijziging bevestigen’ of simpelweg ‘Bevestigen’. Klaar!

De wijziging van Netflix-abonnement gebeurt trouwens onmiddellijk. Zowel wanneer je richting een goedkopere of duurdere versie gaat.

Zin om de beste films en populairste series te bekijken? Kijk op je tv, computer, smartphone of tablet, want met je Flex-pack geniet je van de best mogelijke internetverbinding thuis om je favoriete programma’s te bekijken. Je krijgt ook een mobiel abonnement om je huidige series te bekijken, waar je ook bent. En als klap op de vuurpijl kan je de optie Netflix toevoegen aan je pakket om te genieten van een abonnement op het platform. Praktisch, nietwaar?

Stel nu je Flex-pack samen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie