Netflix-abonnement kiezen: deze zaken moet je weten

Gepubliceerd op 20/01/2020 in Showtime!

Netflix-abonnement kiezen: deze zaken moet je weten

Hoeveel kost Netflix per maand? Da’s een vraag die wellicht ook op jouw lippen brandt, als je overweegt om Stranger Things, La Casa De Papel en andere series te gaan ontdekken. Kwestie van helemaal mee te zijn! Maar wist je ook dat er verschillende Netflix-abonnementen zijn? Lees verder en ontdek alles wat je moet weten, alvorens je account te kiezen en in te loggen.

“Welke Netflix-abonnementen zijn er?”

Er zijn drie types, waaruit je kan kiezen: Basic, Standard en Premium. Het voor jou perfecte Netflix-abonnement kiezen hangt daarbij vooral af in welke kwaliteit je series en films wilt verslinden, en met hoeveel personen in je gezin je de account wil delen:

  • Basic: kijken in sd-kwaliteit en op één toestel tegelijk (zoals een tv, smartphone, laptop of tablet). Je kan ook titels op één apparaat downloaden, om offline af te spelen.
  • Standaard: kijken in hd-kwaliteit en op twee toestellen tegelijk. Ook downloaden kan op twee verschillende aparaten.
  • Premium: kijken in hd- én ultra-hd, tot op vier toestellen tegelijk. Tot op vier verschillende aparaten downloaden is daarbij ook mogelijk.

En natuurlijk is dan de hamvraag: wat kost een Netflix-abonnement per maand? Wel, voor de Basic-versie betaal je momenteel 7,99 euro per maand. De Standaard-versie is met 11,99 euro per maand wat duurder. En voor de Premium-variant tel je maandelijks 15,99 euro neer.

Update januari 2020: Netflix heeft recent zijn prijzen verhoogd. De bovenstaande, nieuwe bedragen zijn momenteel enkel van toepassing voor nieuwe klanten. Als bestaande Netflix-gebruiker hou je nog even je oude maandelijkse prijs. Een maand voordat het bedrag ook voor jou omhoog zal gaan, krijg je per mail en via de app hierover een berichtje.

Update februari 2020: Helaas kan je Netflix niet langer 30 dagen lang gratis uitproberen. Om de series en films van de streamingdienst te bekijken, moet je je direct aanmelden voor een betalende account.


“Hoe vraag ik een Netflix-abonnement aan?”

Da’s eigenlijk heel simpel: je gaat naar de website van de streamingdienst en klikt daar op de knop ‘Registratie voltooien’. Vervolgens is het een kwestie van het Netflix-abonnement te kiezen dat het beste bij je past. Daarna maak je een account aan met je e-mailadres en een nieuw wachtwoord. En tot slot regel je betaling, waarna je account wordt geactiveerd. Meteen daarna kan je inloggen en de series of films op je bucketlist beginnen bekijken.

En dan vraag je je misschien nog af, hoe je je Netflix-abonnement precies betaalt.

  • Om te beginnen gaat dit met een eenvoudige bankkaart met Maestro of een kredietkaart (MasterCard, Visa of American Express). Prepaid-creditcards werken in principe ook, als je bank een maandelijkse afhouding toelaat.
  • Daarnaast is Netflix betalen ook perfect mogelijk via PayPal of een cadeauboncode.
  • Maar nog het makkelijkste van al, is je Netflix-abonnement gewoon te betalen via je Proximus-factuur. Overzichtelijk én je hebt geen kredietkaart nodig.

“Hoe je Netflix-abonnement wijzigen?”

En wil je jezelf trakteren op een Premium-versie, terwijl je momenteel een Standaard-variant hebt? Een Netflix-abonnement wijzigen gaat ook heel makkelijk, via de Account-pagina van de website. Neem je login erbij en doe het volgende:

  1. Onder het gedeelte ‘Details abonnement’ ga je naar de optie ‘Abonnement wijzigen’.
  2. Je komt nu op de pagina met de drie soorten Netflix-abonnementen, met bijhorende prijzen per maand. Klik op de versie die jij wilt en op ‘Doorgaan’ of ‘Bijwerken’.
  3. Nu moet je enkel nog klikken op ‘Wijziging bevestigen’ of simpelweg ‘Bevestigen’. Klaar!

De wijziging van Netflix-abonnement gebeurt trouwens onmiddellijk. Zowel wanneer je richting een goedkopere of duurdere versie gaat.

Goesting gekregen in het bingewatchen van de beste series en films? Of je nu wil kijken via je pc, tablet, smartphone of rechtstreeks op je tv: je Netflix-abonnement is inbegrepen in je Flex Netflix. Altijd en overal.

Stel nu je Flex Netflix met Netflix samen

Timo

De nieuwste technologische snufjes hebben geen geheimen voor me. Van augmented en virtual reality tot the Internet of Things: you name it. M’n leven, dat spice ik met goeie Indie (en andere) muziek.

Andere artikels van Timo

Categorieën