De beste meditatie-apps

Gepubliceerd op 05/05/2023 in Apps

Stress in je dagelijkse routine of op het werk? Moeite met slapen? Gebrek aan concentratie? Misschien heb je al aan meditatie gedacht, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Dit zijn de beste meditatie-apps.

De beste meditatie-apps

Begeleide sessies die je vertellen hoe je moet ademen en waaraan je moet denken, timers met gongs en omgevingsgeluiden, programma’s om te mediteren terwijl je andere taken doet of de combinatie van ontspanning van lichaam en geest met yoga: er zijn veel meditatie-apps. Wij lijsten de beste meditatie-apps graag voor je op.

1. Petit BamBou

Petit BamBou is een applicatie die meditatiesessies aanbiedt. Door deskundigen samengestelde programma's vertellen je waaraan je moet denken en wanneer en hoe je moet ademen. Er zijn verschillende thema's, zoals jezelf leren kennen, positief denken, angsten verminderen, je voorbereiden op slaap, enz. Je kan ook kiezen voor begeleiding door omgevingsgeluiden, zoals het geluid van de oceaan of de regen, vogelzang, het geluid van gongs en bellen, enzovoort.

Er zijn meer dan 2.000 sessies beschikbaar op de meditatie-app en elke dag worden er speciale sessies toegevoegd. De duur van de sessies varieert van 3 tot 20 minuten. Een groot deel van de dienst is gratis, maar er is ook een premiumversie met nog meer inhoud.

Download Petit BamBou voor AndroidNieuw venster en iOSNieuw venster


2. Insight Timer

Insight Timer is ook een toepassing die meditatiesessies aanbiedt, maar dan met een community. Aan het einde van elke sessie toont de meditatie-app hoeveel mensen op hetzelfde moment als jij naar de sessie luisteren. De app laat ook zien hoeveel mensen op hetzelfde moment verbonden zijn, en naar welke geluiden of sessies mensen in jouw geografische gebied luisteren. Er zijn in totaal 80.000 sessies, gemaakt door duizenden mensen. De app werkt een beetje als een videoplatform, als de inhoud je bevalt, kan je de maker volgen om hun volgende creaties direct te zien verschijnen. Er zijn ook live sessies.

De sessies zijn per thema georganiseerd en je kan eigen timers met omgevingsgeluiden instellen om zelf een sessie te organiseren. Ook voor Insight Timer geldt dat een groot deel van de inhoud gratis beschikbaar is, maar dat sommige aspecten voorbehouden zijn voor abonnees.

Download Insight Timer voor AndroidNieuw venster en iOSNieuw venster


3. Smiling Mind

Als je 80.000 of zelfs 2.000 programma’s te veel vindt , is Smiling Mind de eenvoudigere keuze. Het aanbod in deze meditatie-app is veel kleiner en onderverdeeld in slaap (6 sessies), 'digitale detox' (8 sessies), stressmanagement (10 sessies) en 'grondslagen van de geest' (35 sessies). Je kan deze programma's ook filteren op basis van je leeftijdsgroep.

Een ander speciaal kenmerk van de app is dat hij meditatieprogramma’s biedt waarvoor je geen volledige pauze hoeft te nemen, maar die helpen mediteren tijdens taken en activiteiten, zoals het schrijven in een dagboek of tijdens een maaltijd. Er zijn ook andere programma's beschikbaar voor specifieke beroepen, zoals gezondheidswerkers en leraren (die de activiteiten met hun klas kunnen doen). Smiling Mind is volledig gratis.

Download Smiling Mind voor AndroidNieuw venster en iOSNieuw venster


4. Daily Yoga: Fitness + Meditation

Misschien ben je eerder op zoek naar een fysieke activiteit om te doen tijdens het mediteren? Daily Yoga is een van de meest populaire toepassingen hiervoor. Het principe is hetzelfde als bij de andere apps: je krijgt meditatiesessies aangeboden, maar tegelijkertijd moet je yogaposities innemen en aanhouden.

De meditatie-app biedt meer dan 500 yogaposities en begeleide sessies. Ze zijn gegroepeerd in verschillende categorieën, naargelang jouw vooraf ingestelde doel, zoals afvallen of leniger en soepeler worden, of naargelang je fysieke mogelijkheden. Want ook al is yoga een ontspannende praktijk, het kan ook sport zijn, afhankelijk van hoe je het beoefent. De app en de sessies zijn gratis.

Download Daily Yoga voor AndroidNieuw venster en iOSNieuw venster


Wil je genieten van het mooie weer en buiten meditatie-oefeningen doen op een strand, in een park of in een bos? Dan heb je natuurlijk een degelijke internetverbinding nodig om te genieten van je rustmoment in de natuur. Maak kennis met Proximus Mobile! Kies het abonnement dat het beste bij je behoeften past, van 5 GB data tot onbeperkt. Je kan surfen op het internet, waar je ook bent en op elk apparaat.

Ontdek Proximus Mobile nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie