Leren koken? Dat doe je met deze 5 online tools!

Gepubliceerd op 26/01/2024 in Service

Klaar om je kooktalent te ontplooien maar nog geen idee waar je moet beginnen? No worries, zolang jij voor een stabiele internetconnectie zorgt, koken wij in deze blog een uitgebreide menu aan online tools waarmee je kan leren koken. Smakelijk!

Leren koken? Dat doe je met deze 5 online tools!

Leren koken? Dat doe je met deze 5 online tools!

Van koken jouw talent maken? Check! Met deze 5 online tips & tricks word jij in no-time de volgende Ramsey, Oliver of Meus. Dus maak je klaar, verwarm je oven al voor en leg je kookboeken aan de kant: hier gaan we superchef!

Klaar om je kooktalent te ontplooien maar nog geen idee waar je moet beginnen? No worries, zolang jij voor een stabiele internetconnectie zorgt, koken wij in deze blog een uitgebreide menu aan online tools waarmee je kan leren koken. Smakelijk!

1. Een amuse van apps

Of je nu een beginner bent die de basis wil leren of je op zoek bent naar nieuwe inspiratie, deze apps zullen je helpen om met vertrouwen de keuken in te stappen. Wij geven je alvast onze 3 favoriete apps mee en geloof ons: ze zijn het downloaden waard!

The Kitchen Stories

Laat je verrassen door dit veelzijdig kookplatform en ontdek er videotutorials, recepten en inspirerende artikelen. Wat The Kitchen Stories zo leuk maakt is de mogelijkheid voor gebruikers om hun eigen recepten te delen met de online community.
www.kitchenstories.com/enNieuw venster

Food Network Kitchen

Met Food Network Kitchen heb je souschef gevonden! Je kan een gratis account aanmaken en er kooklessen volgen van bekroonde chefs, bestsellerauteurs van kookboeken en culinaire experts. Bovendien kan je er meer dan 80.000 recepten vinden!
dailychef.appNieuw venster

What’s Cooking?

Dat kies jij! Deze app maakt koken eenvoudig, ongeacht je ervaringsniveau. Ontdek er nieuwe recepten, verbeter je vaardigheden en praat met andere gebruikers dankzij de gepersonaliseerde app-ervaring. Met What's Cooking kan je dus makkelijk je kookkunsten verbeteren!

2. 3 Yummie YouTube-kanalen

Leer jij liever een nieuw talent zoals koken via video? All right, dan zijn deze YouTube-kanalen écht iets voor jou. Ready? Set? Cook!

Epicurious

Wie YouTube en koken zegt, zegt Epicurious! Op dit kanaal kan je tutorials voor beginners kijken, leren koken met een klein budget, informatie vinden over eten, Michelin chefs aan het werk zien en nog zo veel meer. Abonneer je dus snel!

Babish Culinary Universe

Op dit YouTube-kanaal neemt chef Andrew Rea je mee op een lekkere reis door de wereld van koken en bakken. Hier kan je onder andere zijn populaire serie "Binging with Babish" bekijken waarin hij iconische gerechten uit films en tv-shows nabootst.

Tasty

Uiteraard mag het bekendste food kanaal op YouTube niet ontbreken in onze menu. Van viral TikTok recepten tot tutorials: op Tasty kan je echt alles vinden!

3. Podcasts à la carte

De verborgen chef-kok in jezelf te ontdekken terwijl je onderweg bent? Dat kan! Met deze podcasts kan je waar je ook wilt je kooktalent verder ontwikkelen maar pas op dat je geen honger krijgt …

Gastropod

Elke week onthullen de hosts Cynthia en Nicola culinaire mysteries. Ideaal voor wie zich wil verdiepen in de geschiedenis en wetenschap van voedsel en zin heeft in boeiende verhalen of deskundige interviews.

SOS Dinner

Niet veel tijd en zoek je een show met een vleugje humor? Dan is deze podcast van Bon Appétit iets voor jou. Krijg slimme kooktips, eenvoudige recepten en creatieve oplossingen alledaagse noodgevallen in de keuken.

4. Lust jij deze pagina’s?

Zit je nog niet helemaal vol? Dan hebben we nog deze socialemediatips in de aanbiedingen. Deze kanalen op TikTok en Instagram helpen je om op dagelijkse basis met koken en eten bezig te zijn. Zie je wel dat je op een leuke manier een nieuw talent kan leren?

TikTok

Op TikTok kan je heel wat leuke kookkanalen volgen. Het voordeel is dat de video’s kort en snappy zijn. Bovendien heb je heel wat pagina’s met een andere manier van koken. Beter leren koken met je Airfryer? Check @airfryerguy!Nieuw venster Of wil je je liever specialiseren in plantaardig koken? Ga dan zeker eens naar het kanaal van @tabithabrownNieuw venster .
www.tiktok.com/@airfryerguyNieuw venster
www.tiktok.com/@iamtabithabrownNieuw venster

Instagram

Ook via Instagram kan je heel wat inspiratie opdoen of dingen leren over koken. Bekende chefs zoals Jamie Oliver, Sofie Dumont en Ottolengi zijn zeker aanraders om te volgen maar check ook zeker even de pagina’s van @Food52Nieuw venster , @nytcookingNieuw venster en @halfbakedharvestNieuw venster .
www.instagram.com/jamieoliver/Nieuw venster
www.instagram.com/sofiedumontchef/Nieuw venster
www.instagram.com/ottolenghi/Nieuw venster
www.instagram.com/food52Nieuw venster
www.instagram.com/nytcooking/Nieuw venster
www.instagram.com/halfbakedharvest/Nieuw venster

5. Websites als toetje

Wie klaar is om te oefenen kan ook online altijd nieuwe, verassende recepten vinden. Zonder dure kookboeken kan je nu eenmaal ook alle kneepjes van het vak leren. Onze go-to websites? Dat zijn deze: Dagelijkste kost van VRTNieuw venster , Serious eatsNieuw venster en BBC Good FoodNieuw venster .
dagelijksekost.vrt.beNieuw venster
www.seriouseats.comNieuw venster
www.bbcgoodfood.comNieuw venster

Zieso. Heeft dit assortiment aan online tools gesmaakt? Klaar om je nieuwe talent het beste netwerk te gunnen? Dan ben jij helemaal klaar om de keuken in te duiken! Veel succes en laat maar weten wanneer we eens mogen komen eten …

Team Proximus

Ons team houdt je op de hoogte over onze producten en diensten alsook over de laatste trends en innovaties.

Andere artikels van Team Proximus