9 tips om de perfecte Instagram bio samen te stellen

Gepubliceerd op 18/09/2020 in Apps

9 tips om de perfecte Instagram bio samen te stellen

Op Instagram is je bio het ultieme visitekaartje voor je volgers. Het geeft je publiek een idee van wat ze mogen verwachten als ze jouw profiel volgen. Voor echte influencers is die biografie dus essentieel om nieuwe volgers te vergaren. Maar wist je al dat je met je bio heel wat dingen kunt doen? Hier zijn enkele nuttige tips.

Een Instagram bio is de beste manier om met je volgers te communiceren. Je maakt dan wel schitterende foto’s, deze biografie is het ultieme middel om jezelf te verkopen zodat nog meer mensen je zullen volgen. Zeker als je ooit een echte Instagram influencer wil worden, is je bio een essentieel onderdeel van je profiel. Wist je al dat je met Instagram flink wat geld kunt verdienen? In deze blog leggen we uit hoe je een ster op Instagram wordt.

Een van de vereisten om te scoren op Instagram is dus een goede bio. Maar wat kan je over jezelf vertellen als je maar 150 tekens mag gebruiken? We helpen je graag op weg!

1. Gebruik de juiste sleutelwoorden

We beginnen bij de basis van alles wat je op het internet publiceert: gebruik de juiste termen zodat je meer kans hebt om de aandacht van potentiële volgers te grijpen. Sleutelwoorden moeten zoveel mogelijk omschrijven wat je volgers in je berichten te zien zullen krijgen.

Bijvoorbeeld, stel dat sport een van je passies is en je veel sportieve foto’s publiceert, laat in je bio dan zeker weten dat je van sport houdt. Als je veel reist en vooral vakantiefoto’s wil delen, plaats dan in je bio een referentie waaruit volgers kunnen afleiden dat ze voor mooie reisbeelden bij jou aan het juiste adres zijn.

Instagram gaat ver over de landsgrenzen heen. Je kunt volgers hebben die aan de andere kant van de aardbol wonen. Twijfel dus niet om je bio in het Engels te schrijven. Zeker op het internet is dit eigenlijk de voertaal van de meeste gebruikers. Als je dus graag reist, loont het om termen als ‘travel’ of ‘travel addict’ te gebruiken. Die sleutelwoorden worden trouwens erg vaak opgezocht op Instagram.

Wil jij altijd en overal zorgeloos van Instagram genieten? Met Epic stories beschik je over 25 GB aan mobiele data voor alle belangrijke sociale media.

Ontdek Epic stories nu!

2. Gebruik emoji in je Instagram bio

Een emoji zegt meer dan duizend woorden. En dat is heel handig als je maar 150 tekens mag gebruiken. Voor elk mogelijk thema bestaan er tegenwoordig wel leuke emoji. Zeker als je graag reist, heb je keuze genoeg: van een vliegtuig tot een wereldbol of zelfs een paradijslijk strand. Eén teken is dus genoeg om te vertellen wat jij belangrijk vindt. Bovendien maakt het niet uit welke taal je volgers spreken, iedereen begrijpt een emoji!


3. Toon wie je bent

Soms volstaat het niet om enkel je interesses te omschrijven. Twijfel dus niet om in je bio wat meer over je persoonlijkheid te vertellen. Maak die tekst natuurlijk niet te ernstig, maar probeer op een ludieke manier te zeggen wie je bent. Dan zal je onmiddellijk de sympathie van andere gebruikers krijgen. Wees vooral jezelf en kom zo natuurlijk mogelijk over!


4. Gebruik meerdere lijnen

Als iemand de tijd neemt om je bio te lezen, wil je het die persoon natuurlijk zo gemakkelijk mogelijk maken. Spring dus naar een nieuwe regel wanneer je verschillende dingen over jezelf vertelt. Dat maakt je bio veel beter leesbaar dan wanneer je gewoon één brok tekst zou schrijven. Om van lijn te veranderen, druk je gewoon op de ‘enter’-knop van je toetsenbord.

Je zou ook kunnen opteren voor een witregel tussen elke zin, maar bedenk wel dat je op die manier ook beschikbare tekens verliest. Om optimaal van je ruimte gebruik te maken, volstaat het dus om enkel van lijn te veranderen.

Wil je graag met opsommingstekens werken? Daar bestaat een simpel trucje voor. Schrijf je tekst eerst in het notitieboekje van je smartphone en plak dit vervolgens in je bio. Of gebruik emoji als opsommingstekens, dat werkt eveneens prima!


5. Verander eens van lettertype

Wie zich echt wil onderscheiden van de miljoenen andere accounts op Instagram, gebruikt een ander lettertype. Je hebt vast al gemerkt dat je op Instagram geen lettertype kunt kiezen, maar daar bestaan oplossingen voor.

Via allerlei applicaties kan je een lettertype selecteren dat jouw persoonlijke handelsmerk wordt. Bijvoorbeeld via de app Textizer Font Keyboards FreeNieuw venster. Gebruik dat lettertype vervolgens niet enkel in je bio, maar in alles wat je publiceert.


6. Overdrijf niet met hashtags

Hashtags zijn een essentieel onderdeel van sociale media, en zeker van Instagram. Ze helpen andere gebruikers om je berichten terug te vinden. Je moet er dus zeker ook een paar in je bio plaatsen, maar we raden je wel aan om hier niet mee te overdrijven. Als je bijna alleen maar hashtags gebruikt, wordt je bio nog amper leesbaar voor bezoekers. Kies dus voor één tot twee hashtags die voor jou belangrijk zijn en niet meer.


7. Zet een citaat in je Instagram bio

Als je inspiratie op is, kan je altijd gebruik maken van de creatieve pen van iemand anders. Op het internet vind je zeker quotes of citaten die perfect bij jou passen. Kies voor een zin die jou omschrijft of die je echt al geïnspireerd heeft. Vermijd algemene quotes die iedereen kent of die op veel mensen van toepassing zijn. Op die manier dreig je banaal over te komen en heb je alleen maar kostbare tekens verspild. Wees origineel en laat je hart spreken!


8. Maak regelmatig een update van je Instagram bio

Iedereen verandert, dat is nu eenmaal zo. Wat vandaag voor jou de perfecte bio is, zal dat over vijf jaar mogelijk niet meer zijn. Daarom moet je je bio regelmatig updaten. Zeker als je variabele informatie deelt, zoals je leeftijd of de stad waar je woont.

Maar het kan ook zijn dat je andere passies hebt verworven. Misschien is de reismicrobe uitgedoofd en heb je tegenwoordig andere interesses die je met de wereld wil delen. Je bio moet altijd met je publicaties overeenkomen.


9. Vergeet niet om Instagram Stories te highlighten

Misschien ben je ook een grote fan van Instagram Stories en deel je regelmatig verhalen met je volgers. Dan moet je zeker de meest opmerkelijke verhalen onder je bio plaatsen. Je kunt dit zien als de hoogtepunten van je profiel, zodat volgers een goed overzicht krijgen van de berichten die je deelt. De perfecte aanvulling van je bio dus!

Je kunt verhalen zelfs in verschillende categorieën indelen, zodat alles netjes geordend is. Maak bijvoorbeeld een verhaal met je mooiste reizen, eentje over je vrienden, of zelfs over je professionele activiteiten. Je kunt je creativiteit hier echt de vrije loop laten.

Wil je meer weten over Instagram Stories? Lees dan zeker onze blog!


Je bent nu bijna klaar om Instagram te veroveren. Eén ding heb je nog nodig: met Epic stories beschik je over 25 GB aan mobiele data voor alle belangrijke sociale media zoals Facebook en WhatsApp, maar ook Instagram.

Ontdek nu Epic stories!

En da’s nog niet alles, want je krijgt 3 GB voor al de rest. En je geniet ook nog eens van 120 belminuten en onbeperkte sms’en.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën