Hoe doe ik een hard reset op mijn iPhone?

Gepubliceerd op 22/12/2021 in Gouden tips van…

Hoe doe ik een hard reset op mijn iPhone?

Of je je iPhone nu weggeeft, verkoopt of gewoon volledig opnieuw wil instellen, het kan nuttig zijn om een 'hard reset' uit te voeren. Dat houdt in dat je toestel wordt gereset om alle inhoud en persoonlijke gegevens te wissen. Lees hier hoe je dat doet.

Er zijn verschillende redenen waarom je een hard reset op je iPhone zou willen uitvoeren. Je wil je iPhone verkopen of weggeven, het toestel valt plotseling uit met nog 30 of 40% batterij over, of je telefoongesprekken breken af zonder reden.

Als je met een van deze problemen wordt geconfronteerd, hoef je niet meteen van smartphone te veranderen. Er is nog een oplossing: een hard reset om je iPhone volledig opnieuw in te stellen. Met deze procedure kan je je smartphone van nul opstarten, alsof je hem net gekocht hebt. Via deze stappen heb je dat zo geregeld:

Stap 1: Maak een back-up van alle inhoud op je iPhone

Voordat je een hard reset doet, is het raadzaam om een back-up te maken van al je gegevens, zodat je ze nadien eventueel kan herstellen. De eenvoudigste manier om dat te doen, is door een back-up te maken van alles in de cloud. De Apple-omgeving is daar zeer geschikt voor. Zo maak je een back-up van alle gegevens op iCloud:

  • Ga naar je iPhone-instellingen en klik op je naam bovenaan het scherm.
  • Klik dan op "iCloud" en op "iCloud Back-up".
  • Kies voor de handmatige back-up. Klik op "Nu back-up maken".

Je kan ook alle gegevens bekijken die je hebt opgeslagen door op "Opslag beheren" te klikken.


Stap 2: Hoe voer ik een hard reset uit op een iPhone?

Met een back-up van je gegevens achter de hand, ben je klaar om je iPhone te resetten. Denk eraan: dit wist de volledige inhoud van je smartphone. Merk op dat de volgende procedure ook werkt op de iPad.

  • Ga opnieuw naar de instellingen van je iPhone of iPad en open het gedeelte "Algemeen".
  • Scroll naar beneden tot je de "Reset"-knop vindt.
  • In het volgende menu, klik op "Wis inhoud en instellingen". Aangezien je alle gegevens al hebt bewaard, kan je op "Nu wissen" klikken.

Je iPhone is nu gereset, maar je kan ook nog een stapje verder gaan door hem terug te zetten naar de "fabrieksinstellingen". Zodra je de reset opstart, vraagt je iPhone je om je ontgrendelingscode. Je moet dan twee keer bevestigen dat je het toestel echt wil resetten. Om de actie te voltooien, klik je op "iPhone wissen" in het rode vak op het scherm.

Om de complete reset te bevestigen en af te ronden, moet je het wachtwoord van je Apple-account invoeren. Dat is een antidiefstalbeveiliging opgezet door Apple. Hierdoor kan een iPhone niet gereset en verkocht worden door een kwaadwillend persoon. Na deze laatste stap klik je op "Wissen" in de rechterbovenhoek om te eindigen. Het toestel zal opnieuw opstarten met het Apple-logo in het midden van het scherm. Zodra de reboot is voltooid, ziet je iPhone er weer uit zoals je hem kocht met het typische nieuwe iPhone-startscherm.


Was een volledige reset nog niet voldoende en heb je een nieuwe smartphone nodig? Ga dan snel naar onze webshop. Ontdek onze brede waaier aan smartphones en kies het perfecte toestel.

Ga nu snel naar onze webshop!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën