Hoe kan ik een Google Calendar delen?

Gepubliceerd op 26/01/2021 in Apps

Tegenwoordig is er niets eenvoudiger dan het organiseren van je dagelijkse leven, zowel op privé- als op professioneel vlak. Dat is voor een stuk te danken aan tools zoals Google Calendar. Daarmee maak je een complete en gepersonaliseerde kalender die je deelt met vrienden en familie. Maar hoe doe je dat?

Hoe kan ik een Google Calendar delen?

Google Calendar of Google Agenda biedt de mogelijkheid om een online kalender te maken zodat je nooit meer iets vergeet: belangrijke afspraken, taken, verjaardagen, etc. Het grote voordeel van deze tool is dat je hem kan raadplegen waar en wanneer je maar wil én dat je hem met iedereen kan delen. We leggen je graag uit hoe je dat allemaal doet.

Hoe maak je een Google Calendar?

Het eerste wat je nodig hebt, is een Google-account. Zodra je dat aangemaakt hebt, ga je naar je Gmail-account. Klik vervolgens op de knop 'Google Applications' naast het pictogram van je profiel in de rechterbovenhoek van het scherm. Je ziet het 'Kalender'-icoontje, klik erop en er opent een kalender in weekmodus.

Je kan meteen beginnen met het invullen van afspraken door op een uur te klikken om een evenement of meeting toe te voegen. Je kan je agenda ook synchroniseren met je smartphone of tablet. Download de Google Calendar-app via de App Store of Google Play en meld aan via je Google-account. Nu heb je overal toegang tot je agenda met afspraken en evenementen en kan je altijd aanpassingen doen.


Hoe kan je een Google Calendar delen?

Je agenda delen met vrienden, familie of collega's is heel eenvoudig. Aan de linkerkant van het scherm zie je je voor- en achternaam. Als je er met je muis overheen beweegt, zie je drie kleine bolletjes verschijnen. Klik erop en vervolgens op "Instellingen en delen".

Een nieuw venster opent. Hierin kan je een beschrijving aan je agenda toevoegen, meldingen beheren, maar je agenda delen. Klik in het linkermenu op "Toegangsrechten". Daar zie je de knop "Contacten toevoegen". Hier voeg je de e-mailadressen toe van de mensen met wie je je agenda wil delen. Je kan ook toegang geven aan je contactpersonen in Gmail. Om later je agenda te bewerken en opnieuw te delen, klik je op "Wijzigingen aanbrengen en delen beheren". Zodra je je contacpersonen geselecteerd hebt en hun rechten toegekend, klik je op "Verzenden". Je contactpersonen krijgen dan een melding rechtstreeks in hun mailbox.

Een agenda delen met het hele gezin is enorm handig. Daarom integreerden we de functie ook in onze eigen Family Life-app! Meer zelfs, je kan ook boodschappenlijstjes delen, weekmenu’s aanmaken en belangrijke contactgegevens verzamelen.

Download nu de Family Life-app!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie