Gratis krant lezen in België: zo doe je dat

Gepubliceerd op 07/12/2022 in Gouden tips van…

Zoals je ongetwijfeld wel weet, zitten heel veel nieuwsberichten tegenwoordig achter een paywall. Dat wil zeggen dat je steeds op de een of andere manier moet betalen om bepaalde artikels te lezen. Hoe kan je dan nog een gratis krant lezen in België? Er zijn verschillende manieren en we leggen ze je graag uit.

Gratis krant lezen in België: zo doe je dat

1. Betaal met je persoonsgegevens

Een van de makkelijkste manieren om de paywall te omzeilen, is door je te registreren op de website van je favoriete krant. In ruil voor je persoonsgegevens kan je dan vaak een bepaald aantal artikels per dag, per week of per maand gratis lezen.


2. Lees gratis kranten

Er zijn nog steeds een aantal kranten die je volledig gratis kan lezen omdat ze al hun inkomsten halen uit reclame door adverteerders. Het gaat dan vaak over regionale krantjes, huis-aan-huisbladen of kranten die minder diepgravend nieuws brengen. De bekendste gratis krant in België is Metro, de gratis krant die je in treinstations vindt. Zij hebben ook een website waarop je gratis nieuws kan lezen.


3. Ga op zoek naar deals en aanbiedingen

Op regelmatige basis kom je acties en aanbiedingen tegen waarbij je voor een klein bedrag enkele weken een abonnement op een krant kan nemen. Zo kan je bijvoorbeeld voor 4 euro al 4 weken lang gratis de krant lezen, zowel op papier als digitaal. Deze acties komen regelmatig terug en je kan er vaak meermaals gebruik van maken.


Wist je dat … je toegang kan krijgen tot het volledige online aanbod van Het Laatste Nieuws met een van onze abonnementen? Het Flex-pack geeft je toegang tot My e-Press, waarmee je alle artikels op de website en in de app van Het Laatste Nieuws volledig gratis kan lezen. Je kan je Flex-pack verder naar wens aanpassen aan je behoeften, zo beschik je thuis bijvoorbeeld over een onbeperkte internetverbinding, een mobiel abonnement naar keuze en toegang tot de zenders van Proximus TV en de applicatie Pickx.

Stel je Flex-pack nu samen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie