De plooibare gsm: alles wat je erover moet weten

Gepubliceerd op 01/04/2019 in Bits & Bytes

De plooibare gsm: alles wat je erover moet weten

De plooibare gsm: het was zowat dé talk of the town, op het voorbije Mobile World Congres in Barcelona. En alle specialisten zijn het erover eens dat het de hype van 2019 wordt. Terecht, want de plooibare smartphone is allang geen simpel conceptidee meer. Wij zetten alles voor je op een rijtje, zodat je helemaal mee bent.

Maar first things first: wat is de plooibare gsm eigenlijk? Wel, het is een smartphone die je als het ware kunt openklappen. Het grote voordeel: op die manier heb je een veel groter touchscreen dan bij een gewone smartphone. Ideaal om bijvoorbeeld video’s op te kijken en allerlei apps tegelijk te gebruiken. Of zelfs om wat te werken terwijl je onderweg bent.

Momenteel zitten de volgende toestellen eraan te komen:

  1. De Huawei Mate X

    De Chinese fabrikant wil de gekende spelers op de smartphonemarkt alsmaar meer het vuur aan de schenen leggen. Deze nieuwe plooibare smartphone is in dat kader hun nieuwste wapenfeit. Huawei focust daarbij niet op het open kunnen klappen, maar eerder op het opvouwbare karakter van de gsm. Het grote touchscreen van 8 inch zit bij hen dus aan de buitenkant. Het Falcon Wing-scharnier zorgt daarbij voor een stevig en duurzaam toestel. Bovendien is de smartphone dankzij de Balong 5000 chipset met 7 kernen helemaal klaar voor 5G.

    Opvallend nog: er is geen aparte selfiecamera op het toestel. Dichtgeklapt heb je namelijk zowel voor- als achteraan een touchscreen, waardoor je de drie belangrijkste camera’s ook voor het namen van kiekjes van jezelf kan gebruiken.


  2. En de plooibare gsm van Xiaomi

    Deze Chinese fabrikant van smartphones is bij het grote publiek wat onbekender. Maar ook zij werken aan een plooibare gsm, die wel nog in de conceptfase zit. De kans dat we binnenkort dus een foldable Xiaomi-toestel kunnen kopen, is niet zo groot.

    Op zich ziet de smartphone er wel vrij indrukwekkend uit. Het scherm bestaat namelijk uit drie stukken, waarbij je de zijkanten als het ware wegklapt om de gsm compacter te maken. Voor de rest weten we echter nog niet veel over het toestel.


Tim

Gek van technologie en gefascineerd door de manier waarop het ons leven gemakkelijker en tegelijkertijd complexer maakt. Fervent console gamer, Lego bouwer, Pokemon trainer & vader van drie.

Andere artikels van Tim

Categorieën