Hoe kan je je gsm traceren?

Gepubliceerd op 25/03/2024 in Gouden tips van…

Hopelijk hoef je het nooit mee te maken, maar wat als je je smartphone verliest of als hij gestolen wordt? Met wat geluk kan je je gsm traceren en hem zo terugvinden. Lees hier hoe je dat doet.

Hoe kan je je gsm traceren?

Je gsm traceren voor Android

Zowel voor Android als voor iOS bestaan er manieren om je gsm te traceren. Via de instellingen van je Android-toestel kan je de optie inschakelen om je smartphone te lokaliseren. Dat moet je dus doen voor je je toestel kwijtraakt. Volg daarvoor deze stappen:

  1. Ga naar ‘Instellingen’.
  2. Scrol naar beneden en selecteer ‘Biometrie en beveiliging’.
  3. Zet ‘Zoek mijn mobiel’ aan.

Elke fabrikant heeft via je account een optie om vervolgens je gsm te traceren. Voor Samsung-toestellen surf je bijvoorbeeld naar smartthingsfind.samsung.com en log je in met je Samsung-account. Je krijgt dan op de kaart te zien waar jouw smartphone de laatste keer actief was.


Je gsm traceren voor Apple

Voor iOS van Apple is er ‘Zoek mijn iPhone’. Deze app is standaard beschikbaar op je toestel, maar je moet wel inloggen met je Apple ID en de functie activeren. Dat doe je zo:

  1. Ga naar ‘Instellingen’ en klik op je accountnaam.
  2. Kies voor ‘Zoek mijn’ en log in met je Apple ID.
  3. Schakel de optie ‘Zoek mijn iPhone’ in.

Je kan op dezelfde manier ook je andere Apple-apparaten toevoegen en met behulp van een Airtag kan je eender welk voorwerp terugvinden. Zo raak je nooit meer je sleutels kwijt en vergeet je niet meer waar je de auto geparkeerd had.

Om je verloren geraakte toestel terug te vinden, volg je deze stappen:

  1. Open de functie ‘Zoek Mijn’ via je instellingen.
  2. Selecteer ‘Apparaten’ of ‘Objecten’ en kies het toestel dat je probeert te vinden.
  3. Je kan nu de locatie weergeven op een kaart, geluid afspelen op het toestel of ‘Zoek in de buurt’ activeren om Airtags en AirPods terug te vinden.

Als je geen ander Apple-toestel hebt om deze stappen op uit te voeren, kan je ook zoeken via de iCloud-functieNieuw venster.


Je gsm traceren via Windows

Voor Windows is er ‘Mijn telefoon zoeken’. Ga naar de website van MicrosoftNieuw venster en log in met hetzelfde account als op je smartphone. Selecteer je toestel en klik op ‘Mijn telefoon zoeken’.


Je gsm traceren via Google

Ook via je Google-account kan je je gsm terugvinden. Ga daarvoor op je pc of laptop naar ‘Je Google account beheren’ in Chrome. Klik in het menu links op ‘Beveiliging’ en scroll naar beneden tot aan de lijst met je actieve apparaten. Klik op ‘Een verloren apparaat zoeken’. Om je toestellen te kunnen vinden in Google Maps, moet je echter wel op je smarthone ingelogd zijn met hetzelfde Google-mailadres als op je computer.


Als je geen enkel risico wil nemen, kies je beter voor de Smartphone Omnium. Deze verzekering dekt niet alleen accidentele materiële schade en accidentele waterschade, maar beschermt ook tegen inbraak, zakkenrollers, diefstal met geweld en zelfs frauduleus gebruik van je SIM-kaart.


Overtuigd van het belang van een verzekering voor je smartphone? Kies dan voor Smartphone Omnium. Ga voor het aanbod dat bij jou past en gebruik je smartphone in alle gemoedsrust, in elke situatie.

Ontdek Smartphone Omnium nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie