Hoe kan je je gsm traceren?

Gepubliceerd op 27/04/2017 in Gouden tips van…

Hoe kan je je gsm traceren?

Met eenvoudige én gratis applicaties klaar je de klus.

Al hoop ik dat je het nooit moet meemaken. Maar trust me, het kan je dus ook overkomen. En dan is het maar het beste dat je hierop bent voorbereid. 

Eenmaal ingesteld helpen verschillende apps je bij het opsporen van je kostbare smartphone. En vanop afstand kan je je toestel dan ineens ook blokkeren of wissen.

De standaard apps, helemaal gratis

Zowel Android, iOS en Windows voorzien een applicatie voor het opsporen van je gsm. Je moet ze wel vooraf handmatig aanzetten, zodat je je toestel nadien kunt volgen.

Voor Android is er ‘Android Apparaatbeheer’. Dit activeer je als volgt:

  1. Ga naar ‘Instellingen’.
  2. Scrol naar onderen en selecteer ‘Beveiliging’.
  3. Selecteer ‘Apparaatbeheerders’.
  4. Vink ‘Android Apparaatbeheer’ aan.

Als het noodlot toeslaat, ga je vervolgens naar de website van Google, waar je op een kaart je toestel kan opsporen. 

Voor iOS van Apple is er gratis ‘Zoek mijn iPhone’. Deze app moet je wel zelf downloaden via de iTunes Store of iCloud. Nadien open je de app en activeer je de functie. Van zodra het nodig is, kan je dan via de zoekfunctie in iCloud je iPhone lokaliseren en wissen of blokkeren.

Voor Windows is er ‘Mijn telefoon zoeken’. Ga naar de website van Microsoft en log in met hetzelfde account als op je smartphone. Selecteer je toestel en klik op ‘Mijn telefoon zoeken’. Op dezelfde manier kan je trouwens ook je gsm vinden, als deze verdwenen is.

Een speciale app, voor meer details

Wil je de zaak liever tot op het bot uitspitten? Dan zijn er verschillende apps die je kunnen helpen. 

Mijn favoriet en partner in crime is Cerberus, dat gratis beschikbaar is voor Android. Net zoals Android Apparaatbeheer kan je op een kaartje zien waar je smartphone is en het bedienen. 

En het gaat verder dan dat. Als de dief een andere simkaart gebruikt, zal Cerberus dit merken en je het nummer doorspelen. Zelfs zonder internetverbinding op je gestolen gsm. En als de dief een verkeerde code ingeeft, maakt het toestel automatisch een selfie.

Maar hoe dan ook is het super sneu wanneer je zonder smartphone valt. Daarom is er nu Smartphone Omnium, waarbij je snel een vergelijkbaar toestel van ons krijgt. Waar je ook bent in de Europese Unie. Yep, da’s al een hele zorg minder!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën