Fiber en 4K gaan hand in hand!

Gepubliceerd op 02/10/2020 in Uit eerste hand

Fiber en 4K gaan hand in hand!

4K en fiber: wat heeft dit met elkaar te maken?

Waartoe dient 4K?

Het levert een vier keer scherpere beeldkwaliteit, dezelfde definitie als bij digitale cinema. Je beeld is dus rijker, realistischer, intenser. 4K dompelt je helemaal onder in de ervaring. Je zit niet meer vóór, maar als het ware in je scherm. Met Ultra HD (4K) is de toekomst van televisie in goede handen.

Heb je voor 4K een specifieke internetverbinding nodig?

Ja, als je films of series in 4K wilt bekijken, heb je een krachtige internetverbinding nodig. 4K-video's zijn immers erg zwaar. Er is veel meer bandbreedte nodig om films vloeiend af te spelen en om te vermijden dat de buffering je tv-avonden vergalt. Elke dag groeit de catalogus van 4K-films aan: Netflix en Amazon bieden nu hun originele programmering in Ultra HD aan. Zelfs YouTube verhoogt de resolutie van zijn korte video's. De race naar 4K is dus volop aan de gang!

Is het mogelijk om je eigen 4K-content te creëren?

In afwachting dat de tv-zenders en de VOD- en SVOD-platformen hun aanbod van 4K-content uitbreiden, kan je nu ook zelf content aanmaken. Heel wat toestellen maken nu al video-opnames in 4K mogelijk, zoals smartphones, camera's en zelfs GoPro's. Met behulp van deze toestellen kun je je 4K-beelden op je tv bekijken. Kwaliteit verzekerd.

Welke voordelen biedt fiber voor je tv?

In een gemiddeld gezin zijn er meer dan acht toestellen tegelijk aangesloten (inclusief tv-toestellen). Vandaar het belang van een stabiele en krachtige internetverbinding.

Dankzij fiber:

  • geniet je van een superieure beeld- en geluidskwaliteit;
  • heb je de mogelijkheid om meerdere tv-toestellen op hetzelfde netwerk aan te sluiten zonder kwaliteitsverlies.

Nieuwsgierig naar fiber?

Lees nog meer

Kom je in aanmerking voor fiber?

Dat wil ik weten!

Katleen

Efficiënt zijn, da’s mijn dada. Verwacht je aan concrete tips, apps en diensten die het je gemakkelijk maken!

Andere artikels van Katleen

Categorieën