Maak je gezinsleven makkelijker dan ooit, met de Family life-app

Gepubliceerd op 31/03/2020 in Apps

Smartphones en bijhorende apps: ze helpen je vandaag de dag al bij zoveel zaken. En er zijn nog zoveel meer mogelijkheden, waaraan je misschien nog niet dacht. Zoals de stress en misverstanden in je gezin aanzienlijk verminderen, zodat je je momenten samen terug op z’n allerbest beleeft. Hoe, zeg je? Wel, door alle praktische beslommeringen makkelijker dan ooit te maken.

Maak je gezinsleven makkelijker dan ooit, met de Family life-app

Daarom is er nu Family life: een app die ervoor zorgt dat je het dagelijkse leven van je gezin perfect op orde hebt én online veel beter contact houdt met elkaar. En wat eens zo handig is: alles wat je nodig hebt zit bij elkaar en is makkelijk bereikbaar voor iedereen van je gezin of de complete familie.

Op deze vijf onmisbare functies kan je alvast rekenen:

1. Een gedeelde kalender

Deel makkelijker dan ooit met elkaar de dagplanning. Van wanneer de dochter op de scouts wordt verwacht tot de volgende tandartsafspraak van de oudste zoon: er zijn geen misverstanden meer over. Bovendien is het zo helemaal duidelijk wie wanneer voor taxi speelt.

En natuurlijk is er in deze gedeelde kalender ook plaats voor verjaardagen en belangrijke gebeurtenissen, zoals familiefeesten of dat langverwachte weekendje weg.


2. Boodschappenlijsten

Help elkaar een handje en schrijf samen zaken op, die zeker van de supermarkt moeten worden meegebracht. En vooral: vermijd vanaf nu dat je moet terugrijden voor dat ene product, dat je ondanks alles toch vergeten bent. Of schuif het lijstje last minute naar iemand anders door, als je toch niet in de winkel geraakt.

Wat daarbij ook leuk meegenomen is: je krijgt een notificatieberichtje van zodra iemand anders in het gezin iets in de boodschappenlijst heeft aangepast.


3. Een to-dolijst

Beheer wat er nog allemaal aan taken moet gebeuren en zorg meteen ook voor een handig overzicht ervan. Allemaal samen zorgen jullie er vanaf nu voor dat er meer werk verzet wordt, dan ooit tevoren.

Bovendien kan je in de app taken makkelijk toewijzen aan een bepaald persoon. Geen misverstanden meer dus, over wie deze week de vuilnisbakken moet buitenzetten of het gras zal afrijden.


4. Berichten sturen

Chatten met elkaar kan je tegenwoordig op heel wat verschillende manieren. Maar het is natuurlijk eens zo makkelijk om dit in dezelfde app te doen, als waarin je de andere zaken in je gezin regelt.

Van gewoon vragen hoe het met elkaar gaat tot een reminder sturen over een bepaald iets uit de gedeelde kalender of een bepaalde to-dolijst: het kan allemaal.


5. Contactenlijst

Het komt vaker voor dan dat je denkt: dringend het telefoonnummer van de babysit of de huisdokter nodig hebben, maar je dan realiseren dat iemand anders in het gezin die contactgegevens heeft. Vaak is het gewoon lastig, maar soms kan het wel cruciaal zijn.

Met de app staat al deze nuttige informatie vanaf nu op een centrale plek, waar iedereen makkelijk bij kan. Wat bovendien handig is, wanneer er contactgegevens veranderen.


Helemaal klaar om Family life te gebruiken? Gelijk heb je! Zet de app nu op jouw smartphone, en maak je leven een pak eenvoudiger.

Download Family life voor Android

Download Family life voor iOS

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie