Fairphone 5: de eerlijke en duurzame smartphone

Gepubliceerd op 20/11/2023 in Smartphones

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone die goed presteert, betaalbaar is en bovenal duurzaam en eerlijk is ontworpen? Dan is de Fairphone 5 echt iets voor jou! Ontdek hieronder alles wat je moet weten over deze gloednieuwe smartphone: het ontwerp, de functies en de specificaties.

Fairphone 5: de eerlijke en duurzame smartphone

Fairphone heeft de afgelopen jaren naam gemaakt op de smartphonemarkt dankzij zijn unieke concept: het ontwerpen en op de markt brengen van een smartphone die duurzaam en eerlijk is, zonder in te leveren op kwaliteit of prestaties. Eind dit jaar lanceerde het Nederlandse merk zijn nieuwe toestel: de Fairphone 5. Hier is alles wat je moet weten over deze nieuwe mobiele telefoon.

Heb je liever een video dan lezen? Abulic en Younes tonen je de Fairphone in onze Techlab video:

1. Met 14 duurzame materialen

Al sinds het allereerste Fairphone-model, was het doel van het merk om zoveel mogelijk gerecycleerde materialen te gebruiken, maar ook om eerlijke en verantwoordelijke toeleveringsketens te gebruiken die de mensenrechten respecteren. Met de Fairphone 5 hebben ze een ongekend niveau bereikt, met 14 materialen waarvan 70% fairtrade is. Dat zijn eliminium, magnesium en natuurlijk plastic.

We nemen het voorbeeld van de batterij, die uniek is in zijn soort. Je vindt geen meer verantwoorde batterij op de markt. De batterij bevat lithium en goud dat fairtrade is en afkomstig van mijnen die de mensenrechten respecteren. Bovendien voldoen de batterijleveranciers van Fairphone aan de strengste normen op het gebied van CO2-uitstoot. We hebben het over de batterij, maar alle andere onderdelen van de telefoon zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal, van het OLED-scherm tot de luidspreker en zelfs de BTB-connectoren. Niets wordt aan het toeval overgelaten.


2. Je metgezel voor de komende jaren

Fairphone heeft zichzelf ook de uitdaging gesteld om jou een smartphone te bieden die jarenlang meegaat. Prestatie- en beveiligingsupdates zijn gegarandeerd tot 2031, terwijl de garantie 5 jaar geldig is. Bovendien is de Fairphone 5, net als zijn voorgangers, zeer eenvoudig te repareren. De onderdelen zijn modulair, dus je kan ze zelf vervangen zonder naar een monteur te gaan. Je hoeft alleen maar een nieuw onderdeel te bestellen en het te installeren. Zoals je ziet, is er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat je je Fairphone 5 zo lang mogelijk kan houden.


3. Camera's die de naam waardig zijn

Voor het vijfde Fairphone-model heeft het Nederlandse merk besloten om alles in te zetten op de camera's, iets wat voor veel gebruikers zo belangrijk is. Daarom is de Fairphone 5 uitgerust met een 50 MP dubbele lens die aan alle eisen voldoet: snel, scherp, betrouwbaar en klaar voor gebruik. Je krijgt dus een superieure beeldkwaliteit en elke opname zit boordevol details, of je nu je groothoeklens of je veelzijdige ultragroothoeklens gebruikt.

Er zijn verschillende modi om je creativiteit de vrije loop te laten: supernachtmodus, portretmodus en pro-modus. Bovendien hebben de ontwikkelaars van deze camera ultrasnelle autofocus toegevoegd om je foto's binnen een seconde scherp te stellen, zodat je nooit een opname mist.

Ben je meer een videoliefhebber? Geen probleem: de Fairphone 5 kan filmen in 4K of slow-motion opnames maken tot 240 frames per seconde. Elke video is ultra vloeiend, zelfs in HDR, en geavanceerde stabilisatie is geactiveerd om alle ongewenste trillingen en andere veelvoorkomende fouten tegen te gaan.


Andere kenmerken

Tot slot draait de Fairphone 5 op Android 13 en wordt het OLED-scherm beschermd door duurzaam, eenvoudig te vervangen Gorilla Corning-glas. En natuurlijk is de Fairphone 5 compatibel met het 5G mobiele netwerk, dat al enkele jaren beschikbaar is bij Proximus.

De optie Dual Sim is ook beschikbaar als je twee nummers hebt: een zakelijk nummer en een privé-nummer, wat altijd handig is. Tot slot nog iets over de batterij: dankzij de 4.200 mAh gaat deze gemakkelijk een dag mee. Bovendien is hij vrij snel opgeladen, tot 50% in slechts 20 minuten. Wordt je batterij te oud? Geen probleem, hij is heel eenvoudig te vervangen, en dat is zeldzaam genoeg om het vermelden waard te zijn!


Klaar om over te stappen naar Fairphone? Geen probleem! Ga naar onze online shop en bestel je nieuwe duurzame smartphone, zodat je hem zo snel mogelijk thuisbezorgd krijgt.

Bestel je Fairphone 5 nu meteen!

Ben je op zoek naar een professionele smartphone voor je zaak? Bezoek onze webshop om je nieuwe zakelijke smartphone te bestellen, hij ligt klaar om je te vergezellen op je avonturen!

Ja ik wil een nieuwe smartphone voor mijn bedrijf!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie