Hoe kan ik mijn Snapchat-account verwijderen?

Gepubliceerd op 04/08/2021 in Gouden tips van…

Je hebt genoeg van de druk van sociale media en wil je Snapchat-account verwijderen? Dat kan natuurlijk! De procedure verschilt wel afhankelijk van je besturingssysteem: Android of iOS. Hieronder leggen we uit hoe.

Hoe kan ik mijn Snapchat-account verwijderen?

Te veel meldingen, te veel verhalen om te bekijken, je bent niet actief genoeg: er zijn verschillende redenen om je Snapchat-account te verwijderen. De stappen om dat te doen, verschillen echter wel voor Android en iOs.

Onthoud wel dat het verwijderen van je Snapchat-account betekent dat je contacten je niet langer snaps kunnen sturen en niet naar je profiel kunnen zoeken of het openen op de applicatie.

Hoe verwijder ik een Snapchat-account op Android en internet?

We weten niet precies waarom, maar Snapchat maakt het Android-gebruikers niet zo makkelijk. Je kan je Snapchat-account namelijk niet rechtstreeks verwijderen via de applicatie. In plaats daarvan moet je een webbrowser gebruiken, zowel op je computer als op je smartphone. Zo pak je het aan:


Hoe verwijder ik een Snapchat-account op iOS?

Op iOS kan je je Snapchat-account eenvoudig rechtstreeks uit de app en je iPhone verwijderen. Zo doe je dat:

  • Open de Snapchat-app op je iPhone.
  • Ga naar je profiel door op het icoontje rechtsboven in het startscherm te klikken.
  • Klik vervolgens op het tandwiel om naar de Snapchat-instellingen te gaan.
  • Klik op "Accountacties".
  • Kies de optie "Account verwijderen".
  • Volg de instructies op het scherm om de bewerking te voltooien.

Of het nu op Android of iOS is, je account wordt binnen de 30 dagen permanent verwijderd. Met andere woorden, je hebt tot 30 dagen de tijd om van gedachten te veranderen en het terug te zetten.


Kan ik mijn Snapchat account deactiveren?

Bij tal van applicaties kan je je account deactiveren. Zo kan je een pauze nemen zonder je account definitief te verwijderen. Dat is handig als je het gevoel hebt dat je te veel tijd doorbrengt op een sociaal netwerk of een andere app. Snapchat biedt deze optie echter niet. De enige manier om afstand te nemen van Snapchat is door de applicatie te verwijderen. Daardoor wordt je account niet verwijderd, je moet alleen de app opnieuw installeren om je account terug te krijgen.


Om altijd en overal te genieten van het snelste mobiele netwerk, kan je ons Proximus Mobile-abonnement kiezen. Selecteer het abonnement dat bij je surfgedrag past en geniet meteen van supersnel mobiel internet.

Ontdek Proximus Mobile!

Ben je eerder op zoek naar een mobiel abonnement op maat van jouw zaak? Dan zit je goed met Business Mobile.

Ontdek Business Mobile!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie