7 eenvoudige en lekkere kerstdesserts om zelf te maken

Gepubliceerd op 12/11/2020 in Gouden tips van…

Heb je geen zin om met kerst uren in de keuken te staan zwoegen? Dan hebben we goed nieuws, want met deze 7 simpele maar overheerlijke kerstdessertjes hoeft dat niet. In de instructiefilmpjes leer je stap voor stap hoe je een perfect dessert op tafel tovert.

7 eenvoudige en lekkere kerstdesserts om zelf te maken

1. Dé kerstklassieker: een buche of kerststronk ...

Loïc is al lang geen onbekende meer in de culinaire wereld en zijn no-nonsense aanpak in de keuken is precies wat jij nodig hebt om de kerststress aan te kunnen. In deze video maakt hij de klassieker der klassiekers, het dessert dat grootmoeders al serveren sinds het begin der tijden: de kerststronk. Hij kiest voor een versie met Nutella, hazelnoot en veel chocolade. We zijn ervan overtuigd dat het even goed smaakt als het eruitziet.


2. .. gevolgd door het peperkoeken huisje

Bij het kookkanaal Allerhande van Albert Heijn doen ze niet liever dan kinderen in de keuken zetten. Dankzij hun handige filmpjes kan dat bij jou thuis gelukkig ook. Komen je mete- of petekindjes, neefjes of nichtjes langs met Kerst? Dan kunnen jullie gezellig samen aan de slag met dit schattige en lekkere peperkoeken huisje.


3. Maak het je niet te moeilijk, ga voor cupcakes ...

Cupcakes zijn waarschijnlijk de gemakkelijkste gebakjes om te maken en bovendien kan je ze op honderd verschillende manieren versieren. In deze video toont Serena je hoe je van een gewone cupcake een feestelijke kerstboom maakt vol zoetigheid. Heel simpel, maar wedden dat je gasten ze geweldig vinden?


4. ...of een dessert voor de kinderen aan tafel: kersthoorntjes

Zitten er kleine kinderen aan je gastentafel die vroeger in bed moeten of die moeilijke eters zijn? (Of allebei?) Dan is dit dessert perfect voor hen. Jij hebt er amper werk aan en zij lusten het allemaal! De tip komt van een papa uit Nederland en hij legt je graag uit hoe hij te werk gaat in de video.


5. Ga voor iets fris: cheesecake met witte chocolade en framboos ...

In dit recept voor cheesecake ga je voluit voor framboos en witte chocolade voor een feestelijke toets. De krokante bodem met speculaas en de frisse framboos maakt het geheel helemaal af. Vier je de feestdagen gezellig met het gezin of verwacht je net heel veel gasten? De cheesecake is heel eenvoudig te maken en supersnel klaar. Zo kan jij je concentreren op de rest van je maaltijd of gewoon lekker aan tafel blijven zitten.


6. ... of ga all the way met de Chocobombe (a.k.a een caloriebom van chocolade)

Waar zitten al die chocoladeliefhebbers? Dit dessert is echt een caloriebom van chocolade met ijs en Maltesers. Het vraagt wat handigheid om de mooie halfronde vorm te verkrijgen, maar je gasten zullen ongetwijfeld erg onder de indruk zijn van je kookkunsten.


7. Level up: een kerstparfait

Een parfait maken is net iets moeilijker en vraagt meer werk dan de andere desserts in dit lijstje, maar we houden ook wel van een uitdaging. Deze variant met noten, sinaasappel en kardemom zorgt ervoor dat je gasten duimen en vingers zullen aflikken. Je kan hem gerust al even op voorhand maken en vervolgens in de koelkast bewaren tot het diner. Smakelijk!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie