Betalen met je gsm

Mobiel betalen met je Proximus-factuur

Gepubliceerd op 03/05/2021 in Uit eerste hand

Betalen met je gsm

Die parkeerplaats in de stad betalen per sms, da’s iets dat we allemaal ondertussen al wel kennen. Maar wist je dat er tegenwoordig nog heel wat andere momenten zijn dat je je bankkaart niet meer hoeft boven te halen? Je kan gewoon mobiel betalen.

Voorbeelden van diensten die je kan betalen met je smartphone-factuur

  • een abonnement op je favoriete streamingsdienst
  • aankopen op gameconsoles zoals Sony PlayStation
  • extra kenmerken en attributen in videospellen zoals World of Warcraft of Fortnite
  • een betalende app in de app-store
  • het huren van een film
  • je parkeerticket tijdens een dagje shoppen
  • Je ticket voor de bus of de tram
  • een abonnement op Livefootball.tv of andere online abonnementsdiensten

Deze diensten worden aangeboden door externe partijen zoals onder andere Google Play Store, Apple Store, Sony PlayStation, Netflix, Wister, PM Connect, Telecoming, Be-Mobile,..

Waarom kiezen voor mobiel betalen met je Proximus-factuur?

Mobiel betalen is snel, veilig en makkelijk

Om toegang te krijgen tot al deze diensten heb je geen kredietkaart nodig. Kies Proximus als betaalmiddel en klaar! Zo vermijd je gedoe met bankkaarten, kaartnummers, betaaltoestellen of QR-codes.

Je betaalt gewoon alles achteraf, via de Proximus-aanrekening van je gsm-abonnement. Supereenvoudig en met een handig overzicht erbij. Bovendien kan je via MyProximus dit overzicht ook doorheen de maand zelf al bekijken en een maandelijkse limiet instellen, zodat je niet verrast bent bij het bekijken van je aanrekening.

Abonnementsdiensten mobiel betalen: hoe werkt het?

Heel simpel! Je hoeft geen specifiek account aan te maken om toegang te krijgen tot abonnementsdiensten.

Je kan je op 2 manieren identificeren.

  • Surf je via het 4G-netwerk: je GSM nummer wordt automatisch herkent en na jouw goedkeuring doorgestuurd naar de betrokken dienstaanbieder
  • Surf je via een wifi netwerk: geef dan zelf je GSM nummer in en bevestig je inschrijving aan de hand van de code die je via sms krijgt. Deze code is strikt persoonlijk, deel ze dus nooit met anderen.

Mobiele betalingen zijn onderworpen aan strenge regels die werken op basis van jouw goedkeuring.

Daarom zijn er meerdere clicks nodig om je te abonneren op een betalende abonnementsdienst.

Ten eerste word je gevraagd om te bevestigen dat je minstens 18 jaar oud bent. Pas hierna kan je klikken op de knop “Abonneer nu”.

Vervolgens word je gevraagd om aan te vinken dat je akkoord gaat om je mobiele telefoonnummer te delen voor factureringsdoeleinden. Pas hierna kan je klikken op de knop “Betaling bevestigen”.

Als laatste stap ontvang je een sms met de bevestiging van je abonnement en informatie over hoe je je abonnement kunt stoppen.

Handige weetjes over abonnementen en mobiele betalingen

Dit betaalmiddel wordt gebruikt door alle operatoren in België en Europa en laat je toe om aankopen te doen tot maximaal € 50 per transactie. Het totale bedrag per maand is begrensd op € 250.

Als je kinderen met je gsm spelen, controleer dan of ze niets aangekocht hebben. Indien wel, vergeet je dan niet uit te schrijven. Vergelijk je gsm in deze context immers met je visa – kaart, die geef je ook niet zomaar af en je controleert evenzeer de uitgaven ervan!

Heb je vragen over je aankoop, contacteer dan best de aanbieder bij wie je het abonnement aankocht. We zijn zelf niet verantwoordelijk voor de dienst, we faciliteren enkel de betaling voor derde partijen waarbij een digitale dienst werd gekocht.

Elk abonnement kan onmiddellijk worden stopgezet door contact op te nemen met de klantendienst van de dienstaanbieder of via de website van de dienstaanbieder: klik op de link dat vermeld wordt in de welkomst-sms of een andere sms die je van de dienstaanbieder hebt ontvangen. Het is ook mogelijk om het abonnement stop te zetten door contact op te nemen met onze klantendienst.

Je kan je budget voor mobiele betalingen altijd en overal zelf beheren via MyProximus.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën