Betaal met je Proximus-aanrekening

Gepubliceerd op 03/05/2021 in Uit eerste hand

Betaal met je Proximus-aanrekening

Die parkeerplaats in de stad betalen per sms, da’s iets dat we allemaal ondertussen al wel kennen. Maar wist je dat er tegenwoordig nog heel wat andere momenten zijn dat je je bankkaart niet meer hoeft boven te halen, wanneer je bepaalde diensten aankoopt?

Je betaalt gewoon alles achteraf, via jouw Proximus-aanrekening van je gsm-abonnement. Supereenvoudig en met een handig overzicht erbij. Bovendien kan je via MyProximusNieuw venster dit overzicht ook doorheen de maand zelf al bekijken en een maandelijkse limiet instellen, zodat je niet verrast bent bij het bekijken van je aanrekening.

Je regelt het gewoon online, direct op de webpagina of in de app van de dienst die je gebruikt. Enkele voorbeelden van zaken die je nu al kan betalen met je Proximus-aanrekening:

 • Je abonnement op je favoriete streamingsdienst
 • in-game-aankopen op Facebook,
 • extra’s in - games zoals World of Warcraft, Fortnite
 • een digitaal tijdschrift of e-book,
 • het huren van een film
 • je parkeerticket tijdens een dagje shoppen.
 • Je ticket voor de bus of de tram
 • Een abonnement op Livefootball of andere voetbalspelletjes

Voor al deze diensten en veel meer zijn we namelijk een partnerschap aangegaan met verschillende grote spelers in mobiele betalingen, waaronder Google Play Store, Apple, Wister, PM Connect, ...

Laten we de twee andere topvoordelen er eens uitpikken

a) Je hebt geen kredietkaart meer nodig

Zeg nu zelf: je kredietkaartnummer overal delen is niet zonder risico’s. Dat moet je nu dus niet meer doen!

b) Snel en eenvoudig betalen

Kies Proximus als betaalmiddel en klaar! Zo vermijd je gedoe met bankkaarten, kaartnummers, betaaltoestellen of QR-codes.

Hoe werkt het?

Heel simpel! Een keer instellen en je bent ready to go. Zorg er wel even voor dat je via het 4G-netwerk surft. Als je via wifi surft zullen we je GSM nummer vragen en een Pincode doorsturen. Deze pincode is trouwens strikt persoonlijk, deel ze dus nooit met anderen.

Tot slot, nog een aantal tips, om het zelfs nóg gemakkelijker te maken …

 1. Er zijn 2 clicks nodig om je te abonneren op een bepaalde dienst want een online betaling verloopt volgens strenge regels die werken op basis van jouw goedkeuring.
 2. Je ontvangt een sms met de bevestiging van je abonnement en informatie over hoe je je abonnement kunt beëindigen
 3. Deze betaalmethode wordt trouwens door alle operatoren in Europa herkent en toegepast. Er is dan ook naast de Belgische een Europese regelgeving waarbij drempels zijn vastgelegd wat betreft de maximaal te spenderen bedragen: €50 per transactie en €300 per maand.
 4. Als je kinderen met je gsm spelen, controleer dan of ze niets aangekocht hebben. Indien wel, vergeet je dan niet uit te schrijven. Vergelijk je gsm in deze context immers met je visa – kaart, die geef je ook niet zomaar af en je controleert evenzeer de uitgaven ervan!
 5. Heb je vragen over je aankoop, contacteer dan best de partner bij wie je het abonnement aankocht. We zijn zelf niet verantwoordelijk voor de dienst, we faciliteren enkel de betaling voor derde partijen waarbij een digitale dienst werd gekocht.
 6. Elk abonnement kan onmiddellijk worden stopgezet door STOP te sturen als antwoord op de welkomst-sms of een andere sms die door de derde partij werd verstuurd. Het is ook mogelijk om het abonnement stop te zetten door contact op te nemen met de servicedesk van de partner.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën