Xiaomi: maak kennis met de nieuwe speler onder de smartphones

Gepubliceerd op 25/06/2021 in Smartphones

Xiaomi: maak kennis met de nieuwe speler onder de smartphones

Sinds kort duiken de smartphones van Xiaomi steeds vaker op in ons land. Het merk is goed op weg om zich te meten met de grote spelers op de markt, maar wat is Xiaomi precies en waar komt het merk vandaan? Je leest er hier alles over.

Xiaomi Corporation is een Chinese fabrikant van smartphones, accessoires en slimme accessoires voor in huis. Hoewel het merk in ons land nog nieuw is, verkopen ze wereldwijd al meer dan honderd miljoen smartphones per jaar. In China heeft het merk Samsung en Apple al ingehaald wat populariteit betreft. In het eerste kwartaal van 2020 was Xiaomi al nummer 3 in de rangschikking van grootste smartphonefabrikanten ter wereld.

Het bedrijf werd in 2010 opgericht door Lei Jun. Hij is van mening dat hoogwaardige technologie geen fortuin hoeft te kosten. Daarom ontwikkelt Xiaomi hardware, software en internetdiensten op basis van input van fans. De producten worden verkocht onder de noemer “Mi”. Ze begonnen met het ontwikkelen en verdelen van een Android-besturingssysteem voor smartphones dat “MIUI” heette, een afkorting voor “Mi User Interface”.


Hoe spreek je Xiaomi uit?

Er is heel wat onduidelijkheid over de uitspraak van Xiaomi. Je spreekt Xiaomi uit als “sjau-mi” en dus niet als “ksji-a-o-mi”.


Welke smartphones heeft Xiaomi?

De eerste smartphone van Xiaomi, de Mi1, werd in augustus 2011 gelanceerd. De Mi1 bleek een groot succes en lag aan de basis van een reeks nieuwe modellen, waaronder de Redmi, die in verschillende landen werd verdeeld. Xiaomi bracht in samenwerking met bedrijven zoals Yeelight en YI Technologie ook nog verschillende andere producten uit, zoals bijvoorbeeld de Yi Action Camera en een reeks slimme lampen. Sinds maart 2021 investeert Xiaomi ook in elektrische en zelfrijdende wagens met slimme communicatieapparatuur.

Op dit moment hebben we drie modellen van Xiaomi in onze webshop. Lees hier de reviews van de Mi 11i, Redmi Note 10 5G en Redmi Note 10 Pro.


Zijn de smartphones van Xiaomi goed?

De smartphones van Xiaomi zijn betrouwbaar, degelijk en budgetvriendelijk. Het Chinese merk combineert eigenschappen en functies van toestellen uit de middenklasse en high-end smartphones.

Xiaomi heeft reeds een aantal series waaruit je kan kiezen, namelijk Mi, Redmi en Pocophone. De Mi-serie biedt kwaliteit voor een gemiddelde prijs. De Redmi- en Pocophone-smartphones zijn over het algemeen iets goedkoper en bieden daardoor minder functies.

Klaar om je nieuwe smartphone te kiezen uit het gamma van Xiaomi? Ontdek het merk nu in onze webshop.

Bestel je Xiaomi-smartphone nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën